sâmbătă, 27 iulie 2013

Transpiraţiile Nocturne de la Menopauză – Sfaturi şi Remedii

Experienţa menopauzei cauzează multiple tulburări la nivelul organismului femeilor. Menopauza poate apărea natural, odată cu încheierea ciclului menstrual, prematur, sau indus, în urma unor intervenţii chururgicale.
În orice caz, menopauza este un proces fiziologic extrem de complex, care poate avea consecinţe negative mai ales asupra oaselor şi inimii.
Simptomele menopauzei pot fi ameliorate cu ajutorul terapiilor naturiste sau hormonale. Dat fiind faptul că menopauza are la bază dereglări metabolice şi ale glandei tiroidei, schimbarea stilului de viaţă şi a dietei joacă un rol esenţial.
Cele mai deranjante şi greu de combătut senzaţii pe care femeile le resimt în perioada menopauzei sunt bufeurile de căldură, stările de iritabilitate, tulburările de somn şi transpiraţiile nocturne.

Cauzele transpiraţiiţor nocturne si cum combatem bufeurile

Senzaţiile de căldură excesivă urmate de transpiraţii nocturne pot fi tratate cu ajutorul plantelor şi preparatelor medicinale. Transpiraţiile pot avea la bază tulburări endocrine, afecţiuni hepatice, renale sau pulmonare, diabet sau infecţii. Când sunt cauzate de menopauză, transpiraţiile apar mai ales în timpul nopţii, însoţite de insomnie.
- Consumul de alcool în cantităţi mari este unul din factorii care pot creşte intensitatea bufeurilor şi a transpiraţiilor nocturne. Este bine să se evite băuturile alcoolice administrare înainte de culcare.
- Temperatura din cameră ridicată şi aerul închis din încăperea în care dormiţi pot provoca de asemenea neplăceri la acest capitol.
Salvia
Este una din cele mai vechi şi puternice plante recomandate pentru tratarea transpiraţiilor nocturne provocate de schimbările de la menopauză.
Tinctura de salvie – se iau câte 3-15 picături diluate într-o cană cu apă sau ceai, de 3 ori pe zi. Acest remediu este ideal pentru combaterea buferilor şi a palpitaţiilor.
Infuzia de salvie – se prepară dintr-o lingură de flori şi frunze de salvie la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute. Această licoare se bea o dată pe zi, de preferinţă seara înainte de culcare.
Ceaiul de salvie – se opreşte planta şi se bea ceaiul dimineaţa, pe stomacul gol. Cura poate dura câteva săptămâni sau luni. Este un leac extraordinar pentru femeile aflate la menopauză, întrucât combate substanţele din corp care provoacă transpiraţiile din timpul nopţii.
Amestec de plante 1
Ceaiul din salvie, coada-calului şi creţişoara are capacitatea de a reda vigoarea fizică zilnică la femeile care trec prin menopauză, precum şi de a reduce intesitatea bufeurilor şi transpiraţiilor nocturne. Ceaiul se prepară prin opărirea plantelor. Acestea se lasă la infuzat 10 minute. Se bea câte o cană de ceai la micul dejun, pentru o perioadă de timp mai lungă.
Amestec de plante 2
Salvia face o echipă foarte bună cu lucerna, creţişoara şi trifoiul roşu în combaterea reprizelor de căldură şi transpiraţii excesive. Acest amestec are un efect răcoritor şi revigorant.
Activitatea fizică
Excerciţiile şi mişcarea fizică sunt un remediu excelent pentru reglarea circulaţiei sângelui, a funcţiilor cardiace şi a nivelului hormonal din timpul menopauzei. Activităţile fizice din timpul zilei îmbunătăţesc considerabil starea psihică şi spirituală. Mişcarea alungă insomnia şi reduce intesitatea bufeurilor, transpiraţiilor noctrune şi palpitaţiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu