duminică, 7 iulie 2013

Simbolurile vindecatoare.


Simbolurile vindecatoare. Scoli spirituale.

    
     Mi-a venit ideea acestui articol, intrand ieri intr-o librarie si descoperind acolo o carte legata despre simboluri "vindecatoare", de fapt o adunare de simboluri culese de la diferite popoare, culte si tehnici dar si in urma unor discutii avute cu diverse persoane in ultimele saptamani.




      Originea simbolurilor este in general necunoscuta, desi se presupune totusi ca cele mai vechi dateaza din perioada Atlantidei, cand marii intelepti au creeat tehnici de vindecare si evolutie spirituala folosinduse de simboluri, adunaturi de liniute si cerculete intr-o ordine specifica, dand putere si continut fiecarei linii, creand nici mai mult nici mai putin adevarate programe energetice pentru fiecare simbol. (Prefer sa le spun asa decat mari maestrii, cuvantul maestru in zilele noastre s-a cam denaturat, si foarte multe persoane care nu au nimic in comun cu intelepciunea se cred mari maestrii, si pretind sa li te inchini, desi unii abia reusesc sa vorbeasca, sa se exprime. Cum poti sa exprimi ce doresti, ce simti, ce vrei, daca ai blocaje serioase tu, ca si persoana, la chakra 6, Vishudha, si te mai pretinzi mare maestru. Sau te dai mare ca citesti gandurile pentru ca ai aplicat nu stiu ce simbol sau tehnica, la fel cu cititul bolilor sau aurei, cand de fapt tu  nu ai acele capacitati dar vrei sa te vada ceilalti ca le ai, pentru ca tu folosesti diverse tehnici si simboluri, magie curata.)

       Cate scoli si tehnici sunt bazate pe simboluri? Foarte multe! In ziua de astazi sunt peste tot, secrete sau nesecrete, le puteti gasi pe internet. Pe vremuri erau numiti Magicieni, pentru ca invocand simbolurile puteau obtine diverse informatii care omului de rand nu ii erau accesibile, ajutau la vindecari, manipulau oamenii, fara ca ei sa stie, puteau modifica starea vremii, citeau ganduri, aveau viziuni. Gasiti sute de filme cu aceste teme. Astazi are acces la ele toata lumea. E bine sau rau? Eu zic ca este o incercare pentru umanitate la ora actuala. Nu contest ca intr-o anumita situatie nu te-ar putea ajuta. Dar eu am inceput sa ma intreb ce dai in schimb? Cat tribut energetic cer creatori lor in schimb? Unele simboluri isi pastreaza vesnic legatura cu creatorul lor. Esti cu adevarat convins ca acel simbol face ceea ce ai citit tu ca face? De cele mai multe ori informatia ajunge la noi in proportie de nici 1%, si sa incepi sa cercetezi ce face cu adevarat fiecare simbol, ti-ar lua ceva timp, si posibil ca sa nu obtii informatia ceruta, multe lucruri iti vor ramane secrete. Aceste scoli se bazeaza de obicei pe ideea "crede si nu cerceta", ceea ce este o prostie. Pentru ca noi am venit aici pentru a experimenta si cerceta.
      Este foarte interesant cum aceste asa zise "scoli spirituale", care vorbesc de iesirea din MATRIX, isi creaza ele insele propriul lor Matrix, de care te leaga. Propovaduiesc non-atasamentul, dar imediat declara in discursuri publice, <de "maestru" trebuie sa fii atasat, pentru ca el stie ce e mai bine pentru tine>. Si lumea e asa de oarba, si se lasa manipulata, si asta pentru ca nu au incredere in ei insisi. Si scolile astea nu fac altceva decat sa profite. Mie imi place sa le spun MLM-uri "spirituale".  Dar ce e mai neplacut este atunci cand iti dai seama ce oribi sunt si ce manipulati sunt cei din scoala, pentru ca "maestrul" poate spune orice prostie si aceasta e luata de buna de asa zisii "discipoli". Dar cand marele maestru declara in public "am descoperit cum se fac bani din spiritualitate". Acesta este un maestru?  Materialitatea pusa pe primul loc!!! Treziti-va oameni buni!
        Teoria veche "mii de vieti iti vor trebui pentru ca tu sa reusesti sa te eliberezi de karma de toate felurile pe care o ai", enuntate de mii si mii de ori, si punandu-te sa faci mii si mii de exercitii; ei bine eu cand auzeam asa ceva, vocea mea interioara imi spunea mereu "NU E ADEVARAT. TOTUL SE POATE ACUM SI AICI" SI ASA ESTE!. (cititi http://2012anitsirk.blogspot.ro/2013/04/noi-suntem-schimbarea.html)
        Nu e "maestru" acela care iti spune ce a citit prin carti si nu-ti poate vorbi ceea ce a realizat el, ce trairi a avut, care a experimentat cu adevarat ceea ce vorbeste, care vorbeste din propria sa experienta nu din cartile citite; si-ti mai da si sute de citateoricine poate face acest lucru, oricine poate citii mii si mii de carti, dar degeaba, daca nu ai experimentat ceea ce altii scriu acolo totul e doar teorie goala, asa poti face si tu. Adevarul il traiesti doar experimentand, eu asa spun. Dar ce-ti doresti? Sa traiesti experienta? sau sa citesti despre cum ar fi o experinta? Ce crezi ca e mai valoros? Normal sa-ti traiesti propria-ti experienta, care valoreaza mai mult decat miile de carti citite. Ei bine tu alegi, ai aceasta posibilitate: "Liberul arbitru". Daca ti-e frica lasa-te pe mana acelor care "stiu ei ce e mei bine pentru tine"! (abia asteapta sa-i hranesti financiar si energetic). Dar oare chiar stiu? Daca nu au fost in stare sa se transforme si vindece pe ei crezi ca vor reusi sa faca asta cu tine? Sau sa-ti arate tie calea? Hm...
        Liber arbitru, teoriile cum "ca de fapt nu ar fi", promovate de aceste scoli spirituale, ar conduce la faptul ca de fapt esti manipulat, nimeni nu zice ca nu te poti lasa manipulat, dar exista si reversul de a nu te lasa manipulat, de nimeni, de a hotara tu pentru tine. Ii crezi pe ei, sau ai incredere in tine? Ce alegi iti apartine. Avand in vedere ca iti creezi propriul univers, ce crezi aia vei primi.  
        Un prieten bun le denumea "spiritualitate falsa", e cam dur spus, eu sunt de alta parere. Un alt prieten spunea ca sunt autobuse pe drumul spiritual, poti merge cu ele cateva statii, si mi se pare corect, din curiozitate si dorinta de evolutie, de cunoastere este foarte posibil sa fi atras de asemenea scoli, pentru ca ai nevoie de raspunsuri, si cum nu esti obisnuit sa le cauti inauntrul tau, in tine, le astepti din afara, si astfel vei primii unele dintre ele, te vor multumii sau nu, asta depinde de cat de adevarate sunt, dar totul este sa nu uiti de "VISUL TAU", care este numai al tau si nu ti-l poti indeplinii daca nu esti LIBER. 
       Pe mine m-a facut sa ma trezesc ceva citit intr-o carte, deocamdata nu-mi amintesc exact cartea si autorul, dar suna cam asa "ATENTIE LA MAESTRII CARE INTAI TE IMBOLNAVESC CA APOI SA AIBA CE SA VINDECE!". Pentru mine a fost un apel spre trezire, pentru voi cum suna?

           E foarte usor sa te pretinzi mare maestru clarvazator  si foarte usor poti manipula lumea sa te creada astfel cand folosind o "formula magica", incantatie, mantra ca sa poti citi gandurile celor din jur.  Dar dragilor, acel om nu esti tu, fara incantatie esti nimic, esti gol, cum imi place mie sa spun, e o putere falsa pe care ti-o atribui si care nu iti apartine. E doar o hrana pentru EGO.
          Exact la fel si cu alte laturi ale acestor simboluri, latura vindecatoare, care se pare ca a acaparat din ce in ce mai multi oameni, si exact la fel, aplica simbolul, care lucreaza pe vindecare pana la un anumit nivel, pentru ca de fapt, daca omul nu se transforma el orice boala va reapare mai devreme sau mai tarziu, asa cum am scris si in articolul "Vindecarea incepe cu tine si din tine" (http://2012anitsirk.blogspot.ro/2013/04/vindecarea-incepe-cu-tine-si-din-tine.html), si deja omul se crede mare vindecator, cand el de fapt nu era decat un canal pentru manifestarea acelor energii, oricine poate face asta, si cei din jur in necunostiinta de cauza alimenteaza acest sentiment, si nu  fac altceva decat sa hraneasca, pe cine credeti? - pe EGO.
         Mai exista o latura foarte puternica, protectia asigurata de aceste simboluri, protectia casei, masinii, a ta, a celui care aplica tehnica. Intrebarea mea este: De cine vrei sa te protejezi? Ti-e frica? Lucreaza cu frica ta, intra in ea, transforma cuvantul frica in CURIOZITATE, si vezi ce se intampla, nimic altceva doar se dizolva frica, pentru ca este o creatie mentala, dar acesta e un alt subiect vast asupra caruia se poate discuta, nu iti trebuie decat curaj si incredere in tine.  Ti-e frica sa te confrunti de fapt cu tine, acesta e raspunsul. Doar ceea ce este in tine se poate oglindi in afara. Prin urmare nu ai nevoie de nici o protectie, doar de atentie pentru a-ti constientiza starile, si pentru a lucra cu tine, in tine. "OMUL SFINTESTE LOCUL"
         Multi au ajuns sa-si traiasca viata printre simboluri, cu ele se trezesc, cu ele adorm, tot timpul protejati,  tot timpul folosind un simbol care sa faca ceva. Dar....... Ce se intampla daca uiti aceste simboluri? Ce faci? Cine esti? Sau daca pur si simplu nu le mai poti folosi? Te-ai gandit vreodata ca sinele tau divin, te ajuta de fapt sa te desprinzi de aceste tehnici, si sa te vezi pe tine asa cum esti: GOL. WOW ce MISTO!
          "De ce ti-e frica nu scapi", zice o vorba din batrani, daca te-ai ferit atat acum dintr-o data s-au acumulat atatea care trebuie rezolvate de unul singur si bucura-te, binecuvanteaza acest moment. FII TU CEL CARE ESTI, ASA CUM ESTI. Lasa mastile create de EGO sa cada! 
         Faza cea mai tare: cauti, tot cauti, ce cauti nici tu nu stii cateodata, de fapt te cauti pe tine, prin exterior, sperand ca te vei gasi, aplicand diverse tehnici, unele de fapt nu fac decat sa te indeparteze, cand de fapt totul e in tine. Iisus zicea simplu "coboara-te in inima ta si acolo ma vei gasi", si asa si este, simplu si natural. Dar oamanii ce fac?, traind in minte zic, ei na!, nu poate fi asa de simplu, si cauta tot felul de cai din ce in ce mai complicate, si mai intortocheate, adevarate labirinturi, sa se elibereze, sau se cauta pe ei prin exterior, il cauta pe Dumnezeu prin exterior, cand de fapt El e in TINE. Si mai zicea ceva Iisus, "si tu poti face asta""EU SUNT, ADEVARUL, CALEA SI VIATA" (Atentie!, dupa EU SUNT este virgula, deci pauza, adica TU, si TU si TU.) NIMENI dar NIMENI nu-ti poate spune ceea ce este mai bine pentru tine, nu ai nevoie de nimeni care sa te faca marioneta lui caruia sa-i slujesti, ci doar TIE, nu va mai risipiti energia prin divesrse scoli spirituale, cu diverse linii si cai. Normal ca ei vor incerca sa va atraga, pentru ca se stie "UNDE ITI ESTE ATENTIA, ACOLO ITI ESTE SI ENERGIA. Prin urmare voi nu faceti altceva decat sa-i haniti, FINANCIAR si ENERGETIC.
       "Nu exista "Maestrii", cel mai mare maestru sunt "EU", pentru mine si "TU" pentru tine. Ai incredere in TINE si vei vedea ca asa este. 
        In concluzie, nu sunt nici rele nici bune, doar sunt, daca ati ajuns acolo, poate fi o etapa din viata voastra, folositi cu incredere ce primiti si mergeti apoi mai departe, fiecare pe drumul lui, binecuvantati ceea ce primiti in fiecare etapa a calatoriei voastre spre implinire si desavarsire. Dar nu-i lasati pe altii sa decida pentru voi, pentru ca nimeni nu stie ce e mai bine decat voi insiva. Introspectia va poate ajuta sa va obtineti raspunsurile, daca nu, cereti si - le veti obtine prin diverse mesaje, din anturajele in care faceti parte sau din articolele sau cartile pe care le cititi.  
        Nu va lasati indoctrinati de nici o cale, fiti voi, fiti autentici si liberi, ca pasarile cerului, cu incredere in voi si in procesul vostru, cu incredere in UNIVERS, cu incredere ca tot ceea ce vine in viata voatra este cel mai bine pentru voi. Binecuvantati fiecare moment. Iubiti-va pe voi insisi! si apoi veti putea iubi si Lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu