duminică, 28 iulie 2013

Hipnoterapia

 Regresia in timp
         Nu cu mult timp in urma oamenii veneau la hipnotist atunci cind vroiau sa piarda din greutate sau vroiau sa inceteze sa fumeze sau sa intrerupa anumite obiceiuri nedorite. Recent hipnoza a inceput sa fie mult mai mult utilizata analitic, permitind hipnotistului si subiectilor sa gaseasca o cale mai usoara, sa-si cunoasca si sa-si rezolve radacinile problemelor care duc la un comportament nedorit. Acest comportament in general a fost cauzat de un eveniment traumatizant anterior.
         Prin eveniment traumatic nu intelegem numai un abuz sexual sau un deces. Eveniment traumatic care poate genera un comportament nedorit este si de exemplu cind  fiind sugar in carucior, o pisica a sarit pe corpul tau fara sa iti cauzeze nici  un fel de injurie. Pentru tine insa, pentru experienta ta de viata acumulata pina atunci a fost asa de neplacut ca poate sa genereze o frica teribila in momentul respectiv si ulterior o fobie de pisici. Daca de exemplu cind ai fost mic degetelul ti-a
fost strins de clestele unei radasce, chiar daca nu te-a intepat si nu ti-a facut nimic poti dezvolta o fobie de insecte. Pentru experienta ta de viata acumulata pina atunci acesta este un eveniment real traumatic.
         Aceste traume pot sa genereze o intreaga varietate de aspecte, comportament nedorit, incepind de la bilbiiala, pina la frica de ati face prieteni, de la fobii pina la adinca si sincera parere ca ceva este in neregula cu tine.
          Prin hipnoza analitica se descopera cauza, experienta care a generat problema. Exista insa in hipnoza si metode de schimbare a comportamentului fara sa cunosti cauza care a generat problema. Pentru ca sa cunosti cauza care a generat problema trebuie sa faci o regresie hipnotica.
         Un aspect interesant despre transa este marirea accesului constient la memorie, imediat dupa terminarea transei. Deci imediat dupa ce scoapem subiectul din transa el ere capacitatea constienta a memoriei mult marita. De exemplu daca il intreb inainte de a fi pus intr-o transa de rutina: ‘’Iti amintesti ce eveniment a generat comportamentul X? ‘’,el raspunde in general  ‘’Nu stiu.’’. Daca dupa ce il scot din transa, si ii comunic ca in sedinta viitoare o sa facem regresie hipnotica ca sa vedem ce eveniment a fost, fata ii se lumineaza instantaneu si spune:’’ Dar eu stiu ce eveniment a fost!’’ Si incepe sa povesteasca evenimentul care sta la baza comportamentului nedorit. Probabil ca in timpul transei si imediat dupa transa memoria este foarte vie, acuta si are acces imediat la informatie chiar daca subiectul  nu mai este in transa.
          Daca faci regresia in timp si descoperi evenimentul care a generat fobia ta ( aflii de exemplu ca atunci cind erai sugar in carucior o pisica a sarit pe tine) simpla cunoastere a evenimentului nu vindeca insa fobia. Cunoasterea evenimentului iti da insa increderea ca fobia poate sa fie controlata, te ajuta sa-i intelegi mecanismul care a generat-o si sa fii mai relaxat in aceasta problema.
           In acest context trebuie sa fii pregatit sa controlezi reactia subiectului atunci cind dai peste o memorie care poate sa fie si acum traumatic (un accident, o moarte a cuiva apropiat, un viol etc). Trebuie sa conduci in asa masura sedinta ca subiectul sa nu retraiasca trauma inca o data, pentru ca memoria este foarte dureroasa, foarte vie, ca si cum evenimentul se petrece in momentul prezent.  Cel mai la indemina este in aceasta situatie sa ii spuneti sa priveasca la ce se intimpla ca si cum ar privi la televizor (disociere). Daca el continua sa fie in afara controlului (aceasta se intimpla extrem, extrem de rar) ii spuneti sa puna toate amintirile intr-o cutie pe care o inchide cu un lacat, pe care o pune in spatele mintii sale si  il scoateti din transa.  Trebuie sa stai calm si cu voce sigura, calda, hotarita sa actionezi spre binele subiectului.  
           In general mintea inconstienta protejeaza subiectul, nu lasa la iveala o informatie care ar putea periclita securitatea, integritatea si linistea subiectului. Citeodata ea iti comunica la cerere, numai tie care este problema dar instaleaza subiectului amnezia. El la trezire nu isi va aminti ce a spus in stare de transa.
            Hipnoza analitica este un procedeu care dureaza mai mult, pentru ca de regula exista mai multe fenomene sau cauze care au generat si intarit  comportamentul nedorit, nu numai unul.
          Este forte interesant cum lucreaza mintea umana. Intotdeauna luam decizii de comportament cu nivelul de informatii pe care il avem la momentul respectiv.De exemplu daca noi am tine timp de 50 de ani un jurnal si ne uitam la cum am vorbit si cum am reactionat acum 30 de ani, de multe ori vom zimbi la reactiile care le-am avut, la modul cum am gindit in momentul respectiv. Vom gindi ce copilarie, ce reactie infantila am avut.  Dar insa aceasta nu schimba continutul si profunzimea sentimentelor pe care le-am avut acum treizeci de ani. Acele imagini sunt stocate in memorie cu continutul lor emotional initial. Acele probleme pentru noi erau extrem de reale si au ramas foarte reale si cu aceasi incarcatura emotionala si acum dupa douazeci de ani. Emotiile nu s-au schimbat, nu s-au maturizat o data cu noi. Ele sunt storate in memorie asa cum le-am simtit in urma cu 20 de ani. Scopul regresiei este de a privi la acele evenimente trecute cu mintea adultului si astfel de  a-i adauga noi valente, noi intelesuri. Aceasta il va ajuta pe subiect sa puna in perspectiva, sa vada ca un lucru care a avut un efect devastator intr-o anumita perioada, acum fiind matur are alta valoare, este mai putin traumatizant. In aceste conditii se reproceseaza memoria si conexiunile din memorie dintre evenimente. Astfel, reactia subiectului capata noi valente, se schimba in functie de maturitatea clientului. El este capabil sa mearga innapoi la cauza originara a problemei sale si sa se vada pe sine insusi cu o intelegere matura. Din moment ce el a inteles cauza  aceasta in unele cazuri problemele dispar, nu mai afecteaza viata lui prezenta.
            Exista doua tipuri de regresii: regresia in timpul vietii actuale si regresia intr-o alta posibila viata.
            Una din intrebarile curente in regresie este cum stiu eu ca acestea s-au intimplat intradevar sau este un simplu produs al imaginatiei mele. In general sunt destule evidente aduse pe care poti sa le verifici mai tirziu. Atunci cind regresezi in timp memoria devine foarte clara si realizezi foarte clar persone, evenimente, mediul inconjoratotor cum arata de care nu ti-ai fi adus aminte daca ai fi facut un efort constient.
           Citeodata oamenii cind au exerimentat o regresie intr-o alta viata devin convinsi ca intradevar este o intoarcere in timp  si ca au trait inainte, intr-o alta viata. Altii nu sunt siguri. Inca o data aceasta  nu conteaza pentru ca obiectul sesiunii este ca sa ajuti subiectul sa surmonteze o problema in viata de zi cu zi care il necajeste. Daca  sesiunea are un continut pozitiv si s-a obtinut schimbarea regresia si-a indeplinit scopul. Parerea mea personala este ca in majoritatea cazurilor regressile sunt reale si nu sunt un produs al imaginatiei, in special cind se produce o regresie in timp la care nu s-a gindit inainte nici hipnotistul nici subiectul.
           Atunci cind folosim regresia vom utiliza intrebari neutre, care nu vor da nici o directie clientului ca de exemplu: unde esti, priveste in jos la picioarele tale si vezi ce ai in picioare, descrie ceea ce vezi etc.
           Pentru a folosi regresia dupa ce  s-a indus o transa cit mai adinc posibila se pot utiliza diverse tehnici ca :
                            - tehnica bibliotecii (clientului si se cere sa isi imagineze ca este intr-o mare biblioteca, face un tur al bibliotecii si apoi i-a o carte din raft pe care o deschide si o priveste atent, pentru ca acolo va afla ceva foarte imprtant pentru el.)
                           - tehnica calendarului (clientului i se cere sa-si imagineze ca are in fata un calendar cu data de astazi in el si ca paginile calendarului se intorc inapoi, tot mai repede in asa fel, incit cu cit zilele, saptaminile lunile anii dispar el merge inapoi in trecut).
                           - tehnica teatrului (i se cere subiectului sa isi imagineze ca sta in primul rind la un teatru, asteptind ca cortina sa se ridice, el este foarte interesat de ceea ce se intimpla in spatele cortinei si in momentul in care cortina se ridica el va vedea ceva de o foarte mare importanta pentru el).
             In general pentru ca clientul nu isi aminteste evenimentele care au contribuit la aparitia si dezvoltarea unui comportament nedorit este bine sa se determine in primul rind anii in care au avut loc aceste evenimente. Pentru aceasta in sedinta initiala se pune subiectul in transa cit mai adinca. Se cere apoi mintii inconstiente ca de cite ori aude numarul virstei  in care s-a intimplat un eveniment care a contribuit la aparitia si dezvoltarea comportamentului nedorit, mintea inconstienta va lua controlul unui deget si il va misca. Prin miscarea acestuia stim ca la virsta respectiva a avut loc un eveniment, o experienta care a dus la actualul comportament. I se spune clientului ca incepe numaratoarea inversa de la virsta actuala. Se numara invers, lasind intre ani o pauza nu mai mare de 4-10 secunde, numarindu-se pina la vista 0. De cite ori degetul se misca se noteaza virsta respectiva. In sedintele ulterioare vom regresa clientul la virsta respectiva si vom cere mintii inconstiente sa furnizeze informatii despre evenimentul respectiv. Se respecta intotdeauna hotarirea mintii inconstiente de a comunica hipnotistului si/sau subiectului  sau nimanui evenimentul respectiv. Daca mintea inconstienta considera ca subiectul nu este pregatit sa auda evenimentul, va pune o grila de protectie. Citeodata punem trece de aceasta grila daca ii cerem mintii inconstiente sa discute numai cu hipnotistului, iar clientul va avea amnezie.
         Cind se face regresia hipnotica  se cere clientului sa ramina in adinca transa dar sa poata vorbi cu usurinta. Se accentueaza ca este usor  ca sa vorbeasca si sa spuna despre unde este in acel moment. Desigur ca trebuie luate masuri de precauitie. Ca sa nu scapam clientul din control, pentru ca deseori el regreseaza total, avind obiceiurile si comportamentul de cind era mic, in acel moment exista posibilitatea ca sa piarda contactul cu hipnotistul si de aceea vom spune:
….. vocea mea va fi prezenta in acel loc cu tine ….. fie luind vocea unuia din familie … sau prieten …. si tu vei comunica in permanenta cu mine …...
          Pentru a regresa putem utiliza urmatoarea scripta, Scripta primelor memorii dupa ce in prealabil am utilizat o scripta de inductie obisnuita.
….. inca din ziua in care te-ai nascut … tu ai invatat … ai experimentat evenimente si lucruri … si toate aceste experiente … au fost pastrate …… in spatele mintii tale …. ca sa vorbim asa ….. in imagini mentale ……. fiecare minut al vietii tale …. este imprimat in celulele creierului …… mai degraba cum sunt pastrate datele intr-un computer … insa unul cu mult superior …. si eu asi vrea sa sti … ca tu …… mintea ta interioara …..  mintea ta inconstienta …. are acces la toate aceste imagini mentale … si in  citeva secunde …. ma vei auzi numarind inapoi de la 10 la 1 ….. si cu fiecare numar care coboara intre 10 si 1 ….. ai sa fi o zecime mai relaxat …10% mai relaxat decit esti acum ….. si fiecare numar care coboara … te va ajuta sa mergi …. 10% mai relaxat in aceasta minunata lume a transei … relaxat in transa … si indiferent de  ce se intimpla … tu vei deveni tot mai adinc …. si mai adinc adormit ….. si cum eu voi numara … tu poate vei experimenta … o usoara si totusi foarte placuta senzatie fizica …. ca si cum ai cobori in jos … tot mai adinc …. in aceea lume interioara …. in acea parte a ta ….. care isi reaminteste fiecare lucru pe care l-ai trait ….. si tu vei incepe sa dai tot mai multa atentie la aceasta lume interna …… la aceste realitati mentale … tu vei deveni chiar si mai adinc relaxat … si tu ai sa fi si mai adinc in transa …. si de mult … mult uitate …. memorii placute ale trecutului …. vor veni inspre tine …. placute memorii ale trecutului vor veni inspre tine ….. senzatia de confort si relaxare …. lungi ….. de mult uitate emotii ….. memorii … in care te simti protejat ….. pregateste-te ….10 ….9 ….tot mai adinc … tot mai adinc …..8 ….7 …6 ….. coboara in jos … tot mai adinc in adinca relaxare ….4 ….. 3 … 2 ….. adinc … tot mai adinc …. complet relaxat ….. si fiind asa de adinc relaxat …. mintea ta poate sa se intrebe …ce va urma … si nu are importanta unde vei merge ….. unde vei aluneca …. vocea mea merge cu tine ….. va calatorii impreuna cu tine …. ba chiar va putea asuma identitatea altcuiva ….. din jurul tau … pe care tu il sti … si poti sa te bazezi pe el … familia ta  sau prietenii tai … in asa fel incit tu vei continua sa raspunzi la un nivel inconstient mie …. si in citeva momente … tu ma vei auzi spunind cuvintul …. acummmm …. si de cite ori tu vei auzi cuvintul acum …. orice tensiune nervoasa …. care nu este necesara in acest moment … va parasi corpul tau ….. si tu vei continua sa cobori in jos … poate vei avea senzatia ca vei curge …. tot mai moale … si mai relaxat … si mai confortabil de asemenea ….. corpul tau se va simti asa de placut … asa de confortabil … incit s-ar putea sa fie momente …. in care tu vei fi inconstient de corpul tau …. si tu nu vei fi constient de corpul tau …. si asi vrea … acummmm … sa permiti fiecarui muschi din corpul tau sa se relaxeze …… piepul …. umerii …. minile …. picioarele …. si acum intregul tau corp ….. si asi vrea ca senzatia de a curge ….. sau poate de a zbura in aer … deasupra corpului  …. sa se dezvolte … dupa cum vrei tu …. si asi vrea sa-ti spun ….. acummm … ca unul din cele mai dragute lucruri despre hipnoza …. este ca tu poti sa faci orice vrei tu … ca intr-un placut vis …… oriunde doresti tu ..… sa te lasi purtat de un curent  … de apa … sau de aer ….. oriunde te va duce ….. oriunde mintea ta inconstienta doreste ……. si tu poti sa  experimentezi orice senzatie placuta doresti …. toate iti apartin tie …… in asa fel incit tu poti sa mergi inapoi in timp ….. sa mergi inapoi in timp … mergi inapoi in timp …… aluneca ….. inapoi in timp ….. la ceva placut … la care tu nu te-ai gindit de multa vreme … in asa fel ….. incit te poti bucura inca o data …. bucura-te inca o data de experienta …de sentimentele placute … traite …… si acum …. asi vrea sa vorbesc cu mintea ta inconstienta ….. despre un lucru … care  este important pentru tine …….
            Cind dorim sa facem o regresie in timp fara sa nominalizam virsta subiectului sau anul de regresie, utilizam Scripta primelor memorii, la care adaugam Scripta regresiei libere.
…..si in citeva secunde …. .eu am sa spun cuvintul …. trecut … si apoi cind am sa repet cuvintul trecut …… de cinci ori ….. spunind in total acest cuvint de sase ori …. asa cum spun acum cuvintul …. trecut …. cu fiecare data cind eu voi repeta cuvintul trecut ….. cu o viteza foarte mare …. timpul se va duce innapoi …. in trecut …. si totul se va petrece ca in trecut …. si cind ceva important s-a intimplat ….. si care ti-a generat problema despre care am discutat mai inainte …….. si acesta problema a aparut in trecut ….. si continua sa aibe rol in viata ta …. si nu are importanta ….. si tu vei putea sa vezi ce s-a intimplat atunci … ca in fata unui ecran de televizor …. (se utilizeza disocierea atunci cind se banuie o trauma , pentru a nu retraumatiza subiectul) …. si tu ai sa vezi ceea ce s-a intimplat …. si ai sa experimentezi ceea ce s-a intimplat atunci in trecut …. inapoi in trecut … inapoi in trecut …. si vei descoperi ca este foarte usor sa comunici cu mine … si sa-mi spui ce s-a intimplat …. desi vei ramine in adinca transa …… iti va fi usor sa vorbesti si sa comunici cu mine si sa-mi spui ce s-a intmplat ….. (Se asteapta citeva minute feedbackul de la subiect, dupa care se reintareste ca el poate sa vorbeasca cu usurinta. Dupa ce s-a obtinut informatia se spune:)
….si in citeva momente … eu am sa spun cuvintul prezent …. si dupa citeva secunde … tu vei fi cu mine …. inapoi in aceasta camera …… in prezent ….. si nici o parte a ta nu va ramine in trecut ….. si tu esti in apoi cu mine …. in data  X … ora Y … locul Z …cu toate partile tale, prezente inapoi cu tine …… si tu te vei sta complet relaxat si vei ramine complet in transa ….. deci fi pregatit …. prezent …. prezent …. prezent …..
            Dupa care se poate trezi subiectul dindui-se obisnuitele sugestii posthipnotice de odihnit, alert, binedispus.
            In conditia cind subiectul nu raspunde conform asteptarilor noastre, improvizati in functie de informatiile pe care vi le furnizeaza.
            Daca dorim sa facem o regresie esoterica, in alte vieti traite, putem sa trecem de acea poarta, grila care ne opreste sa avem accesul la memoriile din alte vieti, mai usor, daca avem un motiv suficient de puternic care ne afecteza in acest moment.
            Daca pornim de la premiza ca noi traim in forma materiala mai multe vieti si ca ne reincarnam pentru a evolua, faptul ca nu avem acces in aceasta viata la memoriile din viata precedenta trebuie sa aibe o logica. Probabil ca este mai complex sa evoluezi pornind de la conditia 0 decit pornind cu bagajul bun sau rau pe care l-am acumulat in vietile trecute.  Cred ca acelasi creator ne-a creat o posibilitatea ca atunci cind ceva din alta viata ne influenteaza viata actuala, sa avem acces la acele memorii ca sa putem sa ne imbunatatim si sa ne corectam ce avem de corectat. Deci nu este o grila totala. Gama de speculatii este foarte mare, eu personal cred ca la complexitatea in care suntem construiti nu se poate sa nu fie logic. Dar de asemenea cred ca exista o poarta, acea gaura fierbinte, in care poti sa accezi cunostiintele nu numai personale ci chiar mai mult cele universale. Din experientele mele de hipnoza unul din sistemele in care poti sa treci poarta este sa ai o nevoie de o informatie trecuta, ca sa progresezi in acest moment. Exista mari mediumi ai lumii care au trecut deseori aceasta poarta. Unul din ei, pentru care eu am tot respectul, trecea aceasta poarta in stare de transa hipnotica si avea accesul la aceea memoria universala de unde putea sa culeaga informatii indubitabile despre oricine si orice. Aceasa persoana a fost Edgar Cayce.
            De exemplu intr-o sedinta de hipnoza obisnuita, subiectul M. vrea sa stie de ce citeodata cind vorbeste curgator, fluent, are blocaje de vorbie. Subiectul M. baniueste ca probabil cind a fost mic colegii au ris de el la scoala. Am indus o regresie in timp cu continut liber, fara sa se determine anul cind M. a avut incidentul .
S-a inceput cu o relaxare progresiva si s-a adincit cu numarare inversa de la 20 pina la 1.

……si acummmmm …… asi vrea M …. sa fi atent la cuvintul trecut …. si eu am sa pronunt cuvintul trecut de 10 ori … de zece ori incepind cu acest moment …. si de cite ori am sa pronunt cuvintul trecut …. tu te vei intoarce in timp ... inapoi … in trecut …cu o foarte maree viteza … in trecut si iti vei petrece timpul in trecut … cind ceva important s-a intimplat cu tine … si care iti afecteza acum fluenta vorbirii … despre care am discutat mai innainte cu tine …. si aceasta problema joaca un rol important in viata ta … si tu vrei sa sti cum a aparut …. sa vezi cea ce s-a intimplat … sa auzi sa vezi sa simti ce s-a intimplat in trecut … sa retraiesti asa cum a fost in acel moment …. si tu ai sa retraiesti ceea ce s-a intimplat … si ai sa experimentezi numai ce s-a intimplat atunci ….. in trecut … du-te innapoi in trecut …. si vei descoperi ca este foarte usor sa vorbesti cu mine si sa spui ce s-a intimplat …. desi vei ramine in adinca transa iti va fi usor sa comunici cu mine si sa spui ce s-a intimplat …. trecut …. inapoi in trecut …. trecut …..
S-a asteptat aproape un minut; subiectul nu vorbeste dar fizionomia lui in transa se schimba; este adinc in transa. Repet ca este usor sa vorbeasca. Tot corpul ii se contorsioneaza. Mina stinga care de obiecei in relatia cu el , fiind un client mai vechi, semnalizeaza cuvintul nu, se ridica in aer, cu miscari involuntare discontinue. Corpul se contorsioneaza in scaun tot mai mult, cu acele miscari discontinue ale transei adinci. Intru putin in panica, neavind la aceea vreme experienta necesara de a controla efectul si dupa citeva minute scot clientul din transa. Subiectul nu a vorbit in timpul transei. Scos din transa subiectul M povesteste socat: Prima imagine care mi-a aparut a fost figura lui Lenin si un steag rosu. Apoi m-am vazut pe mine. Eram eu dar nu eram eu. Eram tinara, cam 25 de ani si mergeam plingind pe un chei. Era extrem de aglomerat. Toata lumea tipa si ne indreptam spre un vapor mare. Ne refugiam. M-am intrebat de ce plingi, de ce pligi. Am pierdu copii. Ai copii? O fata si un baietel. Am vazut copii cam de 5-6 ani amindoi. M-am uitat la imbracaminte. Aceam un palton lung maro, marcat pe corp cu un guleras de blana negru. Ne refugiam. Am auzit clar vocile oamenilor, hamalilor. Nu intelegeam ce vorbesc. In jur era un sentiment de panica nebuna, trebuie sa fugim, ne refugiem. Era toamna inspre iarna. Nu era zapada. Era frig.Am incercat sa calmez femeia care plingea, adica pe mine si sa-i spun ca sunt alaturi de ea. De-odata o birna de la un vapor cind mergeam pe chei m-a lovit in cap. Am lesinat imediat. In acel moment am stiut ca de la acea lovitura am problema de vorbire. M-am trezit pe puntea vaporului. Nu plingeam, doar scinceam. Simteam mirosul de mare. Era intuneric si frig. Cu o mina ma sprijineam de balustrada. Am vazut rasaritul de soare. Totul se derula foarte incet. Parca aveam creierul golit. Simteam cu totii porii cit de frig e. Vedeam apa clar, foarte clar, nefiresc de clar. In jur erau oameni adormiti pe bagaje. Nu stiu cum am ajuns pe vapor. Cind am ridicat mina incercam sa-ti semnalizez sa nu ma scoti din transa ca sa pot sa aflu mai multe despre femeia aceea. Atit am putut sa ii comunic: ca imi pare rau ca nu am fost atunci cu ea si ca am sa fiu tot timplu cu ea de acum incolo.
Cum ai vazut aceste imagini, ca la televizor?
Nu, erau imagini tridimensionale, cu tot ce implica zgomote, sunete miros, sentimente si eu eram in imagine, in acel spatiu. Totul era viu si puteam sa ma misc in orice directie. Vedeam femeia, fata ei, corpul ei, ii simteam sentimentele ca si cum erau ale mele.
Cum erai in imagine tu cel de astazi?
Nu eram fizic in imagine, eram ca un gind, o idee. Puteam sa pun intrebari, sa obtin raspunsuri sa ma plimb in orice directie, dar nu existam fizic.
Daca nu te-as fi scos din transa ai fi putut sa obtii mai multe informatii?
Sunt sigura de asta, nu era greu de obtinut informatii. Sentimentul a fost putin socant ca nu intelegeam de ce plinge, eram putin confuz, vroiam sa o mingii sa o incurajez.
Ce an crezi ca era?
In momentul cind l-am vazut pe Lenin nu stiu de ce mi-a venit in minte 1917.  
1907 sau 1917 ?
1917
Ce limba se vorbea? Rusa?
Nu stiu, dar sigur nu era rusa.
Sti ruseste?
Nu.
Cum era vaporul?
Era enorm, mare, cu vopseaua sorojita, cu rugina pe el. Simteam mai ales sentimentul de panica generala, toata lumea voia sa fuga, toata lumea voia sa se suie pe vapor.
Cum aratau cei din jur?
Nu I-am vazut prea bine stiu ca ma imbrinceau, erau multi barbati, hamali, saraci.
Sti unde te refugiai?
Nu. Sentimentul de groaza ca am pierdut ceva important, esential era predominant. Celelalte nu mai erau importante. Cred  ca eram singura. A fost groaznic.
Cit timp crezi ca I fost acolo?
Ore. Cred ca am fost aproape o noapte si o zi. Si totul s-a derulat o zi si o noapte.

Daca doriti sa experimenteti regeresii esoterice, nu regeresati pe cinva numai din simpla curiozitate sa ne distram putin cu ce-am fost in alte vieti. Ce-am fost in alte vieti merita tot respectul si consideratia fie ca am fost buni fie ca am fost rai. Incercati sa determinati care elemente din comportamentul subiectului par sa nu fie cauzate de experiente din aceasta viata si regresati pe temele respectiva. Sau pur si simplu cereti mintii inconstiente sa va dea o informatie dintr-o alta viata care v-ar putea ajuta in aceasta viata sa progresati sau sa nu repetati aceeasi gresala.

Subiectului C. intr-una din sedinte I-a aparut o imagine a unui sicriu si doreste sa primeasca mai multe informatii. Este emotionat si dornic sa afle ceva care el simte ca este foarte important pentru el. El crede ca este dintr-o viata anterioara. Scripta cu luminarea aprinsa se poate utiliza si fara o inductie prealabila daca subiectul este bun mediu si intra singur usor in transa.
Dupa o inductie de rutina cu subiectul C. si adincire a transei, s-a procedat:
…..si acum … asa cum esti relaxat … foarte relaxat …. aproape adormit …. peste citeva momente eu asi vrea sa iti imaginezi o flacara … care arde lumina alba …. si este aici in spatele mintii tale ….. stralucitoare lumina alba … care te va ajuta pe tine … sa deviii si mai relaxat …. si asa cum luminarea incepe sa arda ….. lumina va lumina cele mai adinci parti ale mintii tale …. acele parti la care tu nu ai avut inca acces …. si tu vei incepe sa ai un sentiment de liniste …. de protectie ….. si tu vei continua sa te concentrezi la lumina alba a luminarii … o lumina alba …. in asa fel va lumina mintea ta inconstienta incit stralucitioarea lumina ...  a constiintei universale … poate sa se conecteze la lumina ta alba … a mintii tale …. la lumina alba a mintii tale …. si aceasta iti va permite sa mergi inapoi ….. in trecut … inapoi in trecut … inainte ca tu sa te fi nascut in aceasta viata ….si aceasta lumina alba a mintii tale ... poate  sa treaca peste orice obstacol …. peste orice poarta …… care in trecut te-a impiedicat sa iti readuci aminte …. memoriile din vietile trecute …. si mintea ta inconstienta a stiut intotdeauna …. unde sunt aceste memorii … asa incit lasa lumina … sa fie si mai mare si mai stralucitoare ….. si atunci cind mintea ta inconstienta este pregatita sa inceapa ….. sa se conecteze cu viata ta trecuta …… intr-un fel sau in altul eu vreau sa sti … ca tu poti sa comunici cu mine …. tu poti sa vorbesti cu mine … si ca mintea ta inconstienta ….. este gata sa-ti comunice experienta din viata trecuta … care te influenteaza intr-un fel sau in altul in viata prezenta ……. esti in siguranta si poti sa vorbesti cu mine ……
Subiectul C misca buzele incet. De abea se aude ce spune. Vorbeste rar ,calm, ca un om batrin
..sunt intr-o manastire … si imi pare rau … imi pare tare rau…
Cum esti imbrcat?
Am o haina lunga, gri.
Citi calugari sunteti in manastire?
Ei sunt 23. Eu nu sunt.
Ce faceti acolo?
Ei se roaga.
Tu ce faci?
Eu sunt legatura lor cu exteriorul. Si imi pare rau, tare rau.
De ce iti pare rau?
Am gresit, am pacatuit si nu trebuia. De aceea eu nu sunt acolo.
In ce an sunteti?
1737.
Unde sunteti?
In Italia.
Ai familie?
Am avut un copil, dar de cind am intrat in ordin nu mai stiu nimic de el.
Iti pare rau de asta?
Da.
Ce virsta ai?
Nu stiu, sunt batrin tare, tare batrin.
Unde traiesti?
In afara manastiri, intr-o casuta.
Ce fac calugarii acuma?
Se roaga, se roaga pentru mine.
Tu unde esti?
Eu am murit si acum sunt acolo, in sicriu, in manastire si calugarii se roaga pentru mine.
Ai vrea sa-ti vindeci corpul fizic de durere?
Da, asi vrea.
Ia toata durerea din corp si arunc-o afara ca sa fie corpul linistit. Esti acum mai linistit, mai multumit ?
Da, e mai bine.
Vrei sa te rogi?
Da, vreau sa ma rog.
Si acum i-ati la revedere de la acel loc, de la calugari, de la corpul tau fara durere…..
Abia atunci am realizat ca in activitatea de zi cu zi, in fizicul lui , in calmul vorbiri lui, in comportmentul lui aduce cu un calugar. Scos din transa el a spus ca a vazut ca in ceata ceea ce a descris, vorbele ii veneau pe buze fara voie. La inceput a avut un moment de panica ca nu stia ce sa raspunda. Sentimentul de parere de rau l-a simtit fizic, in corpul fizic.  El a mai mentionat ca atunci cind a fost intrebat daca ii pare rau ca nu si-a vazut baiatul de cind a intrat in ordin desi a spus da, sentimentul lui a fost ca nu ii parea rau, dar de actuala convenienta a spus da.
Pentru el experienta a fost puternica, a simtit ca este reala, ca a trait in alta viata in Italia si va incerca sa regreseze si sa mearga pe acele urme in Italia.
 Cu subiectul D. s-a utilizat tehnica tunelului care se inalta. In general se utilizeaza cu inductie preliminara in transa. Acest sistem nu va fi utilizat desigur cu un subiect care este claustrofobic sau are teama de locurile inguste. Subiectul D. are o reactie de spaima la conducerea masinii. Tatal ei insista sa isi ia carnet de conducere, si ea nu stia cum sa refuze. Nu este tentata de masini ca orice tinar, ba mai rau parca o paralizeaza cind se urca in masina. Fata de autobuz sau tren ea nu are o reactie similara. Nu a avut nici un accident de masina de care sa-si aminteasca.
Dupa inductie si adincirea transei, s-a procedat:
…si eu asi vrea ca tu sa iti imaginezi ca tu te aflii … afara … si faci o plimbare … pe o pajiste minunata …. razele soarelui iti ating fata …. auzi pasarile cintind in copaci … sunt asa de multi … minunati …. puternici copaci …. cu radacini puternice …. care ajung adinc …. adinc … in pamint ….. unii traiesc secole …. si te bucuri de mirosul florilor … si tu sti ca copacii care te inconjoara … au radacini adinci … tu nu le vezi … dar tu sti ca sunt acolo ….. sunt radacini adinci … adinci in pamint …. si asa cum te plimbi pe pajiste …. vezi la un moment dat intrarea intr-un tunel …… intr-un deal … deal alaturat … si tu simti ca este un tunel prietenos si ii vezi intrarea ... vezi foarte bine intrarea … si incepi sa devi curios … sa te intrebi … ce este in tunel … si iti va face placere sa te urci in interiorul tunelului … si incepi sa pasesti in acel tunel ….. si e asa de placut … te simti in siguranta … relaxat si placut … in siguranta …. relaxat …. si mergi adinc … adinc in tunel … si tunelul incepe sa se ridice … si tu chiar te bucuri … iti face placere ca sa te ridici … si ai chiar o senzatie de curiozitate …. si te intrebi ce va urma …… si continui sa mergi … sa mergi tot mai sus … tot  mai sus ,…. si asa cum mergi …. tu in curind … ai sa ajungi la o usa ... usa de lemn … mare usa de lemn … si acum vei cauta in buzunarul tau … si vei gasi o cheie de aur …. care straluceste … si intr-un fel deja simti …. ce este in spatele acelei usi ….. si asa cum pui cheia in usa …. tu sti deja ca in spatele acelei usi …. exista un timp si un loc … pe care le-ai stiut … le-ai stiut cu multa vreme in urma …… si cum tu intorci cheia in usa … acea usa se va deschide pentru tine intr-o alta viata …. Si tu vei vedea lucruri … evenimente care te influenteaza si in viata actuala ….. astfel incit deschide usa aceea ….. invirte cheia … si cind te vei simti confortabil … vei pasi in partea cealalta a usii …. si tu poti sa vorbesti cu mine …… tu poti sa vorbesti cu mine … este usor …. desi esti in adinca transa este usor sa vorbesti … si sa-mi spui …. ce vezi …
Subiectul D. nu vorbeste. Globii oculari se misca foarte rapid si apoi intepenesc in crestetul capului.
,,,si este usor sa vorbesti…sa spui unde esti….
Nu are reactie. Dupa trei minute.
….este in regula …. nu stiu unde esti si ce vezi …dar este important pentru tine …. cind vei termina ce ai de facut …. te vei trezi singur din transa si imi vei povesti ce s-a intimplat … cind vei termina de cules toate informatiile te vei trezi singur din transa…..
Trec alte trei minute. Subiectul deschide ochii, isi intinde miinile si picioarele, isi freaca palmele, da aprobator din cap. Nu il grabesc. Nu-I spun nimic, il las pe el sa inceapa.
A fost bine. Acum stiu. Eram un baiat mic, slabut, de vreo cinci, sase ani. Traiam cu mama la tara. Mama era foarte aspra. Dura cu mine. Cred ca ma iubea dar era foarte aspra. Aspra si la voce. Nu intelegeam ce vorbeste. Eu ma jucam afara in praf, pe drumul din fata case. Era un drum neasfaltat cu praf mult. Si noi traiam intr-o casa foarte mica, ca o coliba mai mult. Casa era pe un deal mic, linga drum. Eu eram imbracat in ceva zdrenturos. Nu aveam pantofi. Un barbat a venit in vizita. Nu era tata dar era un fel de ruda cu mama. Mama m-a luat de mina si mergea cu mine pe drum. Din spate a venit o masina care m-a lovit. Am murit pe loc. Ultima senzatie pe care mi-o amintesc, fizic, clar a fost de uimire cum este posibil sa mori cind mama te tine de mina, ca nu a putut sa ma protejeze. Desi masina m-a lovit de la spate, am vazut bine masina. Era visinie, un model cam din anii 1940-50. Mai degraba din anii 50. Ce cauta masina pe drumul ala nenorocit.
In ce limba se vorbea?
Nu stiu, desi am auzi, era o limba aspra, sigur nu o limba latina sau una germanica. Era o zona aproape de desert. Nu era verdeata. Nu erau alti copii.
Cit de real ai simtit ca este regresia?
Absolut real, absolut real. Am simtit, am vazut, am mirosit, am retrait sentimente. 100% real. Imi pare rau de mama. Sentimentul de uimire, intrebare, cum este posibil sa fi omorit fiind cu mama ta de mina il simt si acum. Cred ca mama in felul ei ma iubea. Dar era aspra. Viata ei era aspra.
Aveati gospodarie, animale?
Nu, nu stiu ce mincam, dar cit am fost acolo nu mi-a fost foame. Eram saraci, tare saraci.

Este discutabil desigur credinta intr-o alta viata trecuta, dar in momentul in care un client in  nivelul lui inconstient crede ca este afectat de un eveniment dintr-o alta viata,  terapia este la fel de efectiva, pentru ca acest fapt este un  produs al subconstientului pacientului.
Daca subiectul nu poate crede, are dubii sau este circumspect in legatura cu posibila viata anterioara, este bine sa fixam notiunile in realitatea care ii este cunoscuta subiectului. Chiar daca nu crede sau chiar daca aceasta este un produs al imaginatiei aceasta nu face nici o diferenta. La urma urmelor, daca aceste imagini au fost create de catre mintea ei inconstienta, trebuie sa fie un motiv pentru care mintea ei inconstienta a ales acest motiv sa fie creat si nu altul. Asigurarea faptului ca va fii in control tot timpul (mai ales daca a experimentat anterior transa) si afirmatia ca este posibil sa nu vina cu un raspuns de prima data,  vor calma temerile, indoielile subiectului.

Sursa: http://www.carte.prohypnosis.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu