joi, 11 iulie 2013

REIKI -autotratamrnt-

Pozitiile reiki pentru cap
Inainte de a incepe o sedinta de autotratament spuneti de  3 ori Tatau nostru apoi cu mainile la piept (palma dreapta lipita de palma stanga, degetele in sus) si spuneti de 3 ori:  DOAMNE TRIMITE PUTEREA tA VIDECATOARE IN PALMELE MELE  si in  cateva secunde, poate  un minut, simtiti  caldura in palme si incepeti autotratamentul prin a aplica palmele pe chacre. Se aplica o palma pe chakra 1 si o palma pe chakra 7, apoi pe chakra 2 cu 6,  chakra 3 cu 5 iar pe chakra 4 sau chakra inimii se aplica palmele fara se se atinga  intre ele. Pe fiecare chakra se sta cat este nevoie, deoarece ve-ti simti cum palmele se incing  iar peste cateva minute  isi revin la  temperatura normala. Ve-ti proceda  la fel si pe celelalte chakre si pozitii. Atat chakrele cat si  organele dvs isi vor lua energie prin palmele dvs atat cat este nevoie. Ve-ti lucra cu energie Divina de vibratie inalta si autovindecarea nu v-a intarzia sa apara!

 Poziţia 1 constă în aplicarea palmelor pe faţă, podul palmelor fiind situat la nivelul ochilor, palmele pot fi ţinute lipite una de cealaltă de-a lungul degetelor mici ale mâinilor. Nasul rămâne liber, pentru a nu jena respiraţia. Cât timp se face tratament pentru această poziţie, ochii sunt închişi şi, evident, nu se poartă ochelari.
 Această poziţie este foarte indicată în cazul afecţiunilor oculare (iritaţii, cataractă, glaucom, daltonism, hipermetropie, miopie, astigmatism), afecţiuni nazale (sinuzită nazală, lipsa mirosului-anosmie, rinite), alergii (febra fânului, alergie la polen, rinită alergică), dureri de cap, accidente vasculare cerebrale. De asemenea, este indicată pentru reducerea stressului şi pentru relaxare. Permite o mai bună exprimare a conceptelor intelectuale şi o concentrare mentală mai performantă. Dezvoltă intuiţia şi ajută la regăsirea sinelui individului.
Poziţia 2 Palmele se vor aplica de o parte şi de cealaltă a capului, la nivelul tâmplelor. Această poziţie contribuie la echilibrarea ambelor emisfere cerebrale, la rezolvarea problemelor de învăţare, memorie sau de coordonare motorie. Este indicată în cazul migrenelor, traumatismelor craniene, tulburărilor circulatorii, convulsiilor de orice natură, depresiei şi pentru a controla senzaţia de frică.
Poziţia 3  În această poziţie palmele se vor aplica vertical, una lângă cealaltă în zona occipitală. Este indicată pentru efectele deosebite în problemele oculare, în special pentru cele care afectează nervul optic şi cortexul vizual, migrene, accidente vasculare cerebrale, sângerări nazale, dar şi pentru controlul greutăţii corporale sau insomnie.
Poziţia este foarte utilă în cazul şocurilor mental-emoţionale, pentru dobândirea echilibrului. Promovează o stare profundă de relaxare.
Poziţia 4 Palmele se vor aplica în jurul gâtului, dar acesta nu va fi atins. Poziţia este eficace pentru afecţiuni ale coardelor vocale, traheita, laringotraheita, tiroidita, hipo şi hipertiroidie, paratiroidita, dar şi în cazuri de hipocalcemie sau spasmofilie. Creşte fluxul sangvin spre creier. Poate fi utilizată în cazul problemelor de vorbire, reglează tensiunea arterială, fiind utilă atât în hipertensiune, cât şi în hipotensiune arterială.
Ajută la dezvoltarea comunicării, creşte încrederea în sine, creativitatea şi expresivitatea şi duce la o stare de calm interior.
Poziţiile  pentru partea din faţă a trunchiului
Poziţia 1 (T1)Mâinile se vor aplica pe piept, cât mai aproape de baza gâtului. Poziţia este recunoscută ca foarte eficace în stimularea imunităţii organismului, fiind utilă în diverse infecţii (pneumonii, traheite, laringotraheite, răceli, gripă, bronşită), leucemie, eliminarea chisturilor şi tumorilor, astm bronşic. De asemenea, contribuie la reglarea ciclului menstrual. Promovează liniştea interioară, stabilitatea mentală şi armonia.
Este cunoscut de mai bine de câteva mii de ani un exerciţiu care era practicat de către toate şcolile iniţiatice şi anume lovirea uşoară a timusului de 10-20 ori în fiecare dimineaţă după trezire. Se crede că această activitate nu numai că vă ajută la trezire, dar va stimula şi sistemul imunitar (şi menţine tinereţea).
Există două poziţii, deosebit de interesante, care se pot practica drept variante ale celei descrise mai sus şi anume:
 -  pentru stimularea energiei (o mână va fi situată pe timus şi cealaltă pe plexul solar)
 -  pentru relaxare şi pentru combaterea insomniei (o mână va fi aplicată pe timus şi cealaltă pe inimă).
Poziţia 2 (T2) Palmele se vor aplica pe corp, cu vârfurile degetelor atingându-se la nivelul plexului solar. Poziţia este indicată pentru majoritatea afecţiunilor inimii şi plămânilor (infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, tulburări de ritm cardiac, hipertensiune, hipotensiune, bronşite, astm bronşic, pneumonii).
  Prin aplicarea acestei poziţii va creşte capacitatea de a iubi la toate nivelele fiinţei dumneavoastră, se vor reduce emoţiile negative, va fi promovată încrederea.
  În cazul femeilor, această zonă este considerată intimă, de aceea, în cazul în care faceţi tratamentul altei persoane, nu trebuie să o atingeţi. Puteţi lucra în câmpul eteric al pacientei, plasându-vă mâinile la circa 3-5 cm deasupra corpului.
Poziţia 3 (T3)Palmele se aplică sub coaste, atingându-le chiar, cu marginea superioară. Este extrem de benefică asupra majorităţii organelor abdominale, fiind recomandată în afecţiuni ale pancreasului (pancreatite, diabet zaharat, chist sau tumoare pancreatică), splenice (leucemii), ale vezicii biliare (dischinezii biliare, calculi biliari), hepatice (hepatita), ale stomacului (gastrite, ulcer gastric) sau ale intestinelor (ulcer duodenal). Este cunoscută ca utilă pentru o energizare rapidă.
Poziţia 4(T4)Ambele palme se aplică sub forma de V în zona pelviană. Poziţia este recomandată pentru afecţiuni ovariene (anexite, chisturi), afecţiuni ale uterului (fibroame, chisturi, tumori benigne), probleme menstruale, afecţiuni ale prostatei (prostatita), infecţii ale vezicii urinare (cistite), afecţiuni ale rectului (rectocolite), artrite, constipaţii sau diaree.
Poziţiile Reiki pentru partea din spate a trunchiului
Poziţia 1 (S1)Ambele palme se vor aplica în zona umerilor, cu vârfurile degetelor îndreptate în jos. Poziţia este eficientă pentru tratarea spondilozei cervicale, afecţiunilor articulaţiei scapulo-humerale, astmului bronşic, oboselii, pentru reducerea stressului şi obţinerea relaxării.
Poziţia 2 (S2)În această poziţie o palmă se plasează pe partea din faţă a trunchiului, la nivelul sternului, iar cealaltă se aplică pe spate, în zona corespondentă, pe mijlocul coloanei vertebrale. Nu contează care dintre mâini este situată în faţă şi care în spate. Poziţia este utilă în rezolvarea problemelor de coloană vertebrală, pentru afecţiuni pulmonare, cardiace, în cazuri de insomnie, pentru obţinerea relaxării prin acţiunea palmei la nivelul “punctului celor 100 de oboseli” – un punct reflex cunoscut de medicina orientală, în care se acumulează întreaga oboseală a organismului şi care, atunci când este stimulat, duce la o relaxare totală a musculaturii spatelui.
Poziţia 3 (S3)Palmele sunt situate de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în zona rinichilor. Poziţia este recomandabilă pentru hipertensiune, şoc, afecţiuni renale (infecţii, calculi, chisturi renale, rinichi malformat), probleme ale coloanei vertebrale, în regiunea lombară. Este considerată o poziţie de liniştire, relaxare şi clarificare a opţiunilor.
Poziţia 4 (S4)
Ambele palme sunt aplicate în V, deasupra coccisului. Această poziţie este recomandabilă pentru dureri lombare, sciatică, afecţiuni ale aparatului genito-urinar, dezintoxicarea organismului, coxartroză, constipaţie. Prin această poziţie se stimulează energia sexuală.
Tratamentul Reiki
  Odată ce aţi fost acordaţi pe frecvenţă de lucru a energiei Reiki, puteţi accesa această frecvenţă ori de câte ori doriţi, în beneficiul dumneavoastră sau al altora. Nu este necesar să practicaţi autotratamentul timp de câteva luni pentru a realiza un tratament cu rezultate bune pe altcineva. Să presupunem că o persoană din familie are o durere de cap. Dumneavoastră ştiţi că îl puteţi ajută şi nu o faceţi pentru că nu aveţi cele câteva luni de autotratament efectuat pe dumneavoastră? Atunci, la ce bun aţi mai urmat un asemenea curs ?
Atât maeştrii japonezi de Reiki, cât şi cei americani îi comunică practicantului că poate face un tratament altei persoane imediat după ce acordajul a fost primit şi recomandă practicarea Reiki cât mai des cu putinţă. Se poate spune că nici nu realizaţi ca dintr-o persoană obişnuită aţi devenit propriul vindecător si nu uitati  DOAMNE TRIMITE PUTEREA tA VIDECATOARE IN PALMELE MELE
Exersaţi, încercaţi să experimentaţi tot ceea ce aţi învăţat şi aplicaţi ceea ce vi se potriveşte cel mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu