sâmbătă, 6 iulie 2013

“Puterile gandului” Omraam Mikhael Aivanhov

Omraam Mikhael Aivanhov – “Puterile gandului”

“Viata si circulatia gandurilor” – despre necesitatea igienei mentale
Daca exista un lucru pe care trebuie sa il stiti, acela este ca toate gandurile, oricat de slabe si nesemnificative ar fi, constituie o realitate. Ele se pot chiar vedea si exista fiinte care le vad. Evident, in planul fizic gandul ramane nevazut si nesesizat, dar el este real si in lumea sa, cu materialele subtile din care este alcatuit, constituie o creatura vie care actioneaza. Necunoasterea acestui adevar este cauza multor rele. Oamenii nu vad, nu simt ca gandul lucreaza, ca el construieste sau distruge si demoleaza, iar ei isi permit sa se gandeasca la orice fara sa stie ca isi blocheaza astfel calea evolutiei.
Cea mai mare putere pe care a putut sa o confere este cea a spiritului pe care el ni l-a dat. Si cum fiecare gand este impregnat de aceasta putere a spiritului care l-a creat, evident ca el actioneaza. Stiind aceasta, voi puteti deveni niste binefacatori ai omenirii. De-a lungul spatiluli pana la regiunile cele mai indepartate, fiecare poate sa isi trimita gandurile ca niste mesageri, niste creaturi luminoase pe care le insarcineaza sa ajute fiintele, sa le consoleze, sa le lumineze, sa le vindece. Acela care face constient aceasta lucrare patrunde incet-incet in arcanele creatiei divine.
Ce bine ar fi daca stiinta oficiala s-ar decide sa se ocupe de aceasta problema atat de importanta care este cea a gandului! Dar nu, pentru moment ea fabrica proiectile, bombe… eu stiu ca anumiti cercetatori din SUA si Rusia, studiaza problema telepatiei. Sa luam numai exemplul unuia dintre expermentele americane. S-au ales doua persoane dotate cu facultati mediumice: cu ajutorul gandului, una trebuia sa trimita mesaje iar cealalta sa le capteze. Persoana “emitatoare” era pazita la Washington DC de o comisie de experti, aflata acolo pentru a verifica si controla: toate mesajele trimise erau notate si inchise intr-un fiset pentru a elimina posibilitatea fraudelor. Perosana “receptoare” a fost dusa la bordul unui submarin in Oceanul Pacific, deci la mii de km si la mare adancime. Ea nota mesajele pe care le primea si era, la randul sau, supravegheata de o comisie ce inchidea intr-un fiset totul. Apoi, cand s-au confruntat mesajele trimise si cele primite, s-a constatat un procentaj de erori extrem de mic.
Aceasta experienta a dovedit ca omul este capabil sa proiecteze niste unde foarte departe in spatiu. Nu se cunoaste directia finala a acestora, la fel cum nu se stie nici distanta parcursa de razele soarelui sau ale unei stele, pentru ca razele unei stele continua de mii de ani sa parcurga spatiul. Acelasi lucru, se petrece si in cazul gandului uman, gandurile noastre sunt razele unui soare care este spiritul nostru. Soarele proiecteaza o chintezsenta de o putere extraordinara pe care razele sale, asemenea unor mici vagoane incarcate cu alimente si comori – o transporta departe in spatiu. Iar spiritul nostru, asemenea soarelui, trimite niste raze, gandurile noastre, ce transporta binele sau raul prin care au fost incarcate.
Aceasta experienta demonstreaza ca, spre deosebire de razele alfa, beta, gama si razele X, care sunt repede oprite de apa, gandul patrunde foarte adanc in apa. Gandul este deci mai patrunzator decat aceste raze si este capabil sa produca niste efecte la amre distanta. Aveti un gand, el va paraseste deja si pleaca undeva in lume sa actioneze asupra creierrlor altor persoane. Prin gandul vostru, puneti in actiune tot felul de mecanisme pe care nu le cunoasteti. Ce concluzie trebuie sa tragem? Aceea ca, daca se lasa libere, gandurile negative, intonecoase, distrugatoare, prin legea afinitatii acestea declanseaza in mintile a mii si mii de persoane stari corespunzatoare. Chiar daca nu ne dam seama, asa se petrec lucrurile. Devenim astfel responsabili [...].
Daca oamenii ar fi destul de sensibili, ei ar putea vedea niste nori ce plutesc in jurul anumitor persoane, adica niste entitati intunecoase; dupa un timp, aceste entitati pleaca in spatiu, producand daune, fara ca persoanele respective sa realizeze ca ele au constituit cauza. Imaginati-va ca urati o persoana, mergand pana la dorinta sa o omorati, gandindu-va zilnic la acest lucru; chiar daca nu o faceti, pentru ca nu indrazniti, gandurile voastre de moarte risca totusi sa se realizeze, deoarece va exista cineva in lume care, posedand aceeasi structura, aceleasi dispozitii ca voi, va va capta gandurile prin legea afinitatii si va comite undeva o crima, a carei cauza veti fi fara sa banuiti macar. [...]
Evident, ceea ce va spun despre gand este valabil si pentru sentiment. Asemenea gandului, sentimentul este o forta ce il paraseste pe om ca sa strabata spatiul cu scopul de a face bine sau rau.
Hotarati-va deci sa proiectati numai ganduri si sentimente ce vor avea cele mai bune consecinte. Cand veti simti ca nu veti mai stapani situatia, ca sunteti luati de valul impulsurilor negative, reactionati, incercati sa imprimati o alta directie. Daca nu veti fi constienti, daca intretineti niste ganduri urate fara sa le acordati atentie, ele vor lucra si la nefericirea voastra. Sta scris in Evanghelii: “Vegheati!” adica, fiti atenti cu tot ceea ce se petrece in voi insiva si nu la ceea ce poate veni din afara. [...]
Vegheati!“… spiritul, constiinta voastra, trebuie sa fie vigilente. Acest fapt se refera la viata interioara mai mult decat la viata exterioara. In exterior sunteti linistiti, nu riscati zilnic sa vi se puna cutitul la gat, dar in interior primiti nenumarate lovituri. [...]. Ei bine, toate aceste tulburari constituie mici farame ce le-ati emis si care se intorc spre sursa. De acum inainte, trebuie sa cunoasteti aceasta lege si sa intelegeti ca nimic nu este mai important decat sa fiti constienti si sa va supravegheati gandurile. Evident, nu veti putea reusi dintr-o data [...] dar cel putin veti avea posibilitatea, intr-o buna zi, sa stapaniti situatia.
Omraam Mikhael Aivanhov – “Puterile gandului”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu