sâmbătă, 28 februarie 2015

Siropul de artar sau Licoarea tineretii

Acest sirop miraculos sau cum este numit de toate persoanele care l-au incercat, licoarea tineretii, prezinta o multitudine de beneficii pentru sanatate, avand puterea de a transforma trupul miraculos.

Siropul de artar provine din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu, iar in natura exista 10 specii de artar). Procesul de extragere este destul de simplu, incepand cu gaurirea arborelui, care permite ca seva sa curga. Seva este transparenta, aproape lipsita de gust si cu un continut scazut de zahar in momentul in care este extrasa din artar.
Mentine sanatatea inimii
Zincul pe care il furnizeaza siropul de artar, pe langa actiunea sa antioxidanta, are si alte functii care pot reduce progresia aterosclerozei. Zincul este necesar pentru functionarea adecvata a celulelor endoteliale si ajuta la preventia daunelor endoteliale cauzate de oxidarea colesterolului rau LDL si a altor grasimi oxidate. Membranele endoteliale ce au un continut scazut de zinc sunt mult mai predispuse deteriorarii. De asemenea, studiile arata ca persoanele care au carente de mangan, un mineral continut din plin in siropul de artar, au un nivel scazut de colesterol bun.
Antioxidant
Manganul este un cofactor esential intr-o serie de enzime importante in productia de energie si pentru protectia antioxidanta. De exemplu, enzima antioxidanta cheie superoxid dismutaza, care dezarmeaza radicalii liberi produsi in mitocondrii (fabricile producatoare de energie din celule), necesita mangan. Cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit ca siropul de artar, datorita compusilor antioxidanti, poate preveni boli cronice grave precum diabetul, cancerul, osteoporoza si Alzheimerul.
Remediu pentru diabetici
Siropul de artar este plin de fenoli – compusi antioxidanti din siropul de artar – care pot ajuta ca diabeticii sa isi mentina nivelul glicemiei la cote normale. Fenolii inhiba enzimele care sunt implicate in conversia carbohidratilor in zahar. 22% din doza recomandata zilnic de mangan este continut in numai 13 g de sirop de artar.
Intareste sistemul imunitar
Zincul si manganul sunt aliati importanti pentru sanatatea sistemului imunitar. Se pare ca multe dintre celulele care sustin sistemul imunitar depind de zinc pentru functionarea optima. Preponderent asupra copiilor, cercetatorii au studiat efectele deficientei de zinc (si a suplimentarii cu zinc) asupra raspunsului imunitar si a numarului de celule de sange albe, incluzand studii specifice pe limfocitele T, macrofage si celulele B (toate tipurile de celule albe de sange importante pentru sistemul imunitar).
Sursa: antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu