PIETRE LA ORGANE ŞI BOLI DE STOMAC,
INCLUSIV DIETA ALIMENTARĂ CORECTĂ
Medicina lui Dumnezeu,
dată călugăriţei Hildegard von Bingen
După
o
dispariţie de 800 de ani, au fost descoperite cunoştinţele detaliate ale
călugăriței germane Hildegard von Bingen, despre creaţie,
om, sănătate şi vindecare, puse pe hârtie acum 1.000 de ani. Aceste
cunoştinţe profunde au fost dăruite omenirii de către Dumnezeu, spunea
călugăriţa,
care de fapt nu ştia nici să scrie, nici să citească. Acest lucru
dovedește faptul că Dumnezeu nu foloseşte neapărat cărturari şi
înţelepţi ca mediatori,
ci şi oameni simpli, smeriţi şi cu dragoste în suflet. «Ceea ce scriu,
văd şi aud prin viziunea cerească şi nu folosesc alte cuvinte decât
cele auzite» ne spune Hildegard care, cu ajutorul secretarului ei, a
scris
în total patru cărţi cu un conţinut uimitor, după viziunile şi cuvintele
primite
de la Divinitate. Trimise la Vatican acum 800 de ani, manuscrisele
originale au
fost şi sunt încă ascunse omenirii, iar Hildegard von Bingen nu a fost
declarată sfântă de către biserică şi nici nu este cunoscută lumii,
deoarece biserica a ignorat-o sistematic până în ziua de azi. Numai
ajutorul lui Dumnezeu a făcut ca nişte copii ale manuscriselor ei să fie
descoperite
într-o bibliotecă din Copenhaga, cu puţin timp în urmă.
După
aproape 1000 de ani,
aceste remedii simple, pentru mai toate bolile, au fost puse în practică
pentru prima
dată de doctorul german Gottfried Herztka. El a început să le aplice cu
succes pe pacienţii săi. Urmaşul lui, doctorul Strehlow, care i-a
preluat cabinetul şi are un renume internaţional, aplică de peste 20 de
ani medicina divină, dăruită omenirii prin
Hildegard. Pacienţi din toată lumea îl vizitează pe acest doctor
minunat, atât
profesional, cât şi ca om. Doctorul Herztka, redescoperitorul acestei
medicini
divine, a părăsit această lume de câtva timp. Noaptea în care şi-a lăsat
haina
carnală aici a fost chiar aceea când cometa Halley s-a arătat pe
firmament.
Fapt, desigur, nu întâmplător, la fel ca şi numele lui. Doctorul
Strehlow ne prezintă în multe cărţi extraordinara medicină naturistă din
sursă
divină, cu reţetele originale, mărturii de la pacienţi şi sfaturi din
experienţa lui. Aceste cărţi sunt traduse în multe limbi. Din păcate,
până acum
nu s-a publicat nimic în română. Autorul acestor rânduri, convins pe
pielea lui
de eficienţa şi simplitatea acestor remedii, a adunat din mai multe
cărţi cele
mai simple şi eficace remedii, cu scopul de a ajuta cu aceste informaţii
bolnavii din România, care, cu siguranţă, nu sunt puţini. Deja, câteva
rânduri traduse au dus la vindecarea unei mătuşi în numai 6 săptămâni de
dietă
şi folosire a câtorva remedii. Mătuşa mea şi-a ameliorat aşa de mult
starea sănătăţii,
încât hepatita cronică C i-a dispărut, iar hipertensiunea şi
insuficienţa cardiacă
i s-au ameliorat simţitor. Ca urmare, ea a renunţat la toate
medicamentele pe
care le lua înainte. Încurajat de acest succes, precum şi de eficienţa
evidentă
a acestor remedii într-adevăr divine, autorul s-a hotărât să traducă şi
să
compileze cuvintele şi leacurile scrise de Hildegard, spre folosul
tuturor
celor care vorbesc limba română. Medicina Hildegard, o dovadă concretă a
existenţei
unui Dumnezeu bun şi milostiv, se răspândeşte cu viteză în lume, după ce
a fost
oprimată şi ascunsă timp de aproape 1000 de ani chiar de cei care susţin
că
stau pe scaunul lui Dumnezeu pe pământ.
A
se remarca numele total simbolic al redescoperitorului medicinii Domnului, dată
prin Hildegard, Gottfried Hertzka: Gott
înseamnă Dumnezeu, Fried vine de la Frieden, însemnând pace.
Gottfried înseamnă aşadar în limba germană pacea lui Dumnezeu iar Hertzka
vine de la cuvântul Herz, care înseamnă inimă. Sensul numelui
acestui doctor înseamnă deci Dumnezeu aduce pace în inimă. Mai trebuie
menţionat că acest doctor a supravieţuit şi unui lagăr de concentrare.
Hildegard von Bingen a trăit
între anii 1098 şi 1179 şi a crescut până la vârsta de 8 ani în mânăstirea
benedictină din Disibodenberg unde, la vârsta de 43 de ani, a primit prima
viziune de la Domnul. Această viziune, pe care ea o descrie ca pe o suită de
imagini luminoase, este punctul de pornire al primei cărţi, cu numele latinesc Liber Scivias Domini – Fă cunoscute
minunile Domnului, i s-a spus. După a doua viziune, Hildegard a clădit pe
muntele Rupertsberg propria-i mănăstire, pe care a şi condus-o. Deşi nu ştia să
scrie sau să citească, ea a reuşit să publice cu ajutorul secretarilor ei mai
multe cărţi în latină, care au făcut-o cunoscută în cercurile ştiinţifice
şi politice din acea vreme. Aceste remedii sunt de la Dumnezeu şi eliberează
omul de bolile lui. Ceea ce scriu, văd şi aud prin viziune cerească
(visio) şi nu folosesc alte cuvinte decât cele auzite.
Omul şi creaţia
Vindecarea
este după
Hildegard un proces care se petrece pe mai multe planuri, la care
participă nu
numai corpul, ci şi sufletul, spiritul şi cosmosul. După Hildegard,
sufletul
este acel corp imaterial care trăieşte veşnic şi care este purtătorul
spiritului,
care se află în inima lui. Sufletul este entitatea care conţine
conştiinţa
omului, cu memoria, gândirea şi inteligenţa. Sufletul este cel care
conduce şi
controlează în întregime trupul carnal iar sursa de vindecare şi de
energie
care aduce vindecarea trupului şi a sufletului este, conform scrierilor
lui
Hildegard, Dumnezeu. În arta de vindecare primită de Hildegard de la
Domnul se tratează cauzele şi nu simptomele bolilor iar omul se priveşte
ca un
întreg, care este trup, suflet şi spirit. Aceasta este a treia artă
de vindecare creştină cunoscută, celelalte două fiind descrise deja în
Biblie:
credinţă, post şi rugăciune. Nu trebuie uitat că boala este un
mijloc de a ajunge înapoi la încrederea în Dumnezeu, care este mai
importantă decât orice, având în vedere că trupul moare, în timp
ce sufletul trăieşte veşnic.
Sănătate şi boală
Hildegard atinge nervul medicinii
moderne şi arată că printr-un mod de viaţă şi alimentaţie greşită, prin
pierderea valorilor spirituale, omul nu poate fi vindecat de boli, în ciuda
aparaturii sofisticate şi a miilor de medicamente, în cea mai mare parte foarte
dăunătoare. Eşecul medicinii moderne, care nu reuşeşte să vindece nicio boală
a aşa-zisei „lumii civilizate” - bolile de inimă, tensiune, diabet, artroză,
cancer, alergii - este deja foarte vizibil, iar tendinţa către medicina
naturistă, ca şi vindecarea prin mijloace spirituale, confirmă necesitatea unei
medicini care tratează nu numai corpul şi simptomele, ci și sufletul şi cauzele
adevărate ale bolilor. Hildegard spune că omul este în mod natural sănătos, dar
prin modul greșit de viață și hrănire îşi distruge sănătatea.
Regulile de aur ale vieţii
Programul de sănătate
descris de Hildegard se poate reduce la 6 reguli de aur pentru viaţă. După
viziunile ei, fiecare om este responsabil de sănătatea lui, sănătate care poate
fi influenţată atât din afară, prin alimentaţie, cât şi dinăuntru, din planul gândirii
şi al emoţiilor. Aceste reguli sunt:
1. Selecţia corectă a mâncării
şi băuturii. Hrana voastră să fie şi leacul vostru.
2. Folosirea forţelor de
vindecare din natură. În toată creaţia, în copaci, plante, animale, păsări
şi peşti, şi chiar în pietrele preţioase sunt ascunse forţe subtile, cu putere
de vindecare.
3. Ritmul potrivit în privinţa
somnului şi mişcării: Căci atunci când omul doarme, măduva lui se odihneşte,
se întăresc oasele şi sângele, se creează muşchi noi, se unesc membrele şi se
înmulţeşte mintea şi cunoaşterea.
4. Un raport echilibrat între lucru şi odihnă (ora et labora).
Raportul adecvat între muncă şi meditaţie ajută la recâştigarea puterii
pierdute din cauza stresului.
5. Curăţirea corpului de
otrăvuri şi toxine. Atunci când lichidele din corp îşi păstrează echilibrul,
omul este sănătos. De îndată ce raportul dintre ele se schimbă, omul se
îmbolnăveşte. Curăţirea corpului se poate face prin post, aplicarea de
ventuze şi de lipitori terapeutice, lăsatul de sânge din venă în mod
terapeutic, sau cu ajutorul unor remedii ce curăţă trupul de toxine. Împovărarea
corpului din cauza substanţelor nocive din mâncare, medicamente, îngrăşăminte
chimice şi din zecile de mii de produse chimice dăunătoare din mâncare şi
mediul înconjurător din ziua de azi este binecunoscută, dar neluată
în considerare de către doctori. Dacă în paradisul ecologic de acum 1000 de ani
dezintoxicarea era necesară, cu atât mai importantă este ea în ziua de azi.
După analiza oaselor, s-a constatat că oamenii conţin de 1000 de ori mai mult
plumb în corp – o substanţă neurotoxică cunoscută – decât acum 150 de ani. Să
nu mai pomenim de metalele grele, substanțele radioactive, halogenele (iod, fluor, clor,
brom) prezente nu întâmplător chiar şi în sare, în pasta de dinţi, în
ambalajele de plastic, în apa de băut, precum şi de miile de substanțe
artificiale (medicamente, hormoni, îngrășăminte, pesticide).
6. Folosirea
forţelor sufleteşti. După Hildegard, postul ajută la curăţirea sufletului. Sufletul întărit
curăţă după aceea trupul şi îi redă omului sănătatea. Sufletul este pentru
corp ceea ce sucul vieţii din măduva copacului este pentru un copac şi
puterea sufletului îşi creează forma, precum copacul îşi creează forma.
Aceşti şase factori influenţează corpul în toate nevoile lui. Dacă ele sunt respectați, atunci
bolile trupului şi ale sufletului sunt împiedicate şi ne păstrăm humores – adică sucurile bune, puterea
şi bunăstarea. La aceste puncte se adaugă şi relaţia personală cu divinitatea.
Dieta alimentară în caz de
boală
Tratamentele care
nu iau în considerare alimentaţia corectă nu aduc în general succes în vindecare
sau în vindecarea deplină, pe timp îndelungat, căci boala este agitată în corp
de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie
băutură sau leac. Fiecărui om trebuie să-i fie limpede că sângele şi lichidele
din corp nu se pot curăţa atâta vreme cât ele sunt stricate, otrăvite şi
agitate prin medicamente, hrană greşită sau prin furie, mânie, răutate. În caz
de boală, trebuie evitate toate alimentele şi băuturile descrise de Dumnezeu
prin călugăriţa Hildegard ca fiind dăunătoare, precum şi stările sufleteşti
care au dus la această boala sau au facilitat-o.
Chiar dacă efectul negativ
al multor alimente sau băuturi nu este cunoscut decât de puţini, cu atât mai puţin
de doctori şi chiar dacă pare ciudat faptul că majoritatea oamenilor se hrănesc
tocmai pe dos de cum ar trebui, este bine să se respecte
regulile următoare de hrănire, căci altfel, vindecarea va dura mai mult sau
chiar nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot dovedi adevărate la orice boală
şi la orice bolnav.
Alimente care ar trebui
evitate complet în caz de boală
• cofeina anulează efectul plantelor medicinale şi
opreşte forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi jumătate
de ceaşcă, vindecarea cu greu poate avea loc. Nimic nu e mai rău decât cafeaua, atunci când un om vrea să se vindece.
• ceaiul negru (conţine
şi el cofeină), guarana (extract sud-american)
• berea (de fapt,
nesănătoasă din cauza hameiului şi orzului din ziua de azi).
• tot ce conţine sânge;
carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine; cârnații şi salamurile sunt foarte
dăunătoare, căci conţin mult sânge şi în plus sunt din carne de porc.
• limonadele de la
magazin (au mulţi conservanţi dăunători şi acizi).
• carnea de porc să
fie înlocuită peşte, pasăre, miel, capră, viţel; vită cât mai rar. Puiul nu
este bun la cei cu boli de stomac. Carnea de oaie să se evite iarna, iar cea de vită să se evite de cei bolnavi cu
circulaţia şi cu stomacul. Iedul se poate mânca până în octombrie.
• carnea de raţă şi de
gâscă nu sunt sănătoase.
• vinul pur (nediluat). Vinul să fie întotdeauna amestecat jumătate-jumate cu apă minerală).
• sare iodată sau
rafinată (a se cumpăra sare de salină sau bolovan de sare, cum se dă la
animale. Iodul adăugat în sare dăunează întregului organism! Iodul
nu ajută, aşa cum greșit cred doctorii, căci este prea mult şi sintetic.
Dăunează în special creierului şi glandei tiroide).
• ulei rafinat, margarină
(a se înlocui cu ulei de floarea-soarelui nerafinat şi unt. Uleiul de
rapiţă şi de soia să fie, de asemenea, evitat).
• surogate de zahăr (substanţe
chimice foarte dăunătoare, mai ales aspartamul sau fructoza; să se folosească pentru îndulcire numai zahăr
sau miere).
• caşcavalul, brânza topită precum
şi cea franţuzească cu mucegai sunt dăunătoare, pline de bacterii şi
toxine.
• laptele de vacă să
se evite în general - cât mai puţin, sau mai bine deloc, mai ales cel gras sau
omogenizat. Beţi rar şi numai proaspăt. Laptele omogenizat de la carton sau
sticlă nu mai e bun de nimic, fiind distrus prin acest proces. Laptele în
general trebuie evitat în caz de boală.
• soia şi produsele din soia modificată genetic.
• orice fel de murături şi
acrituri, varza murată.
• conserve de peşte,
legume, carne - conserve în general.
• iaurturile moderne conţin bacterii fecale (proprii
intestinului gros) ce străbat stomacul şi se înmulţesc în intestinul subţire,
distrugând flora.
• muştar, ghimbir, boia
de ardei, ardei iute, piper - numai cu măsură.
• preparatele la grătar conţin o substanţă care provoacă reumatism.
• apa acidulată, sifonul
şi băuturile acidulate (acidifiază corpul).
• alimente fabricate
industrial, congelate, conservate, pasteurizate, pâine albă şi produse din
făină albă, orez decojit (alb), dulciuri
şi zahăr alb, rafinat.
• fructe necoapte deplin deci şi cele exotice, care fac drum lung până ajung la noi (banane,
ananas, avocado).
Alimente care întăresc trupul şi sufletul
- grâu spelta, ca pâine sau
fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărâţe).
- orez integral, porumb
(porumbul însă este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat sau
controlat de unde provine). Mei, dar nu excesiv.
- pâine de grâu integral.
Grâul fiert nu este tolerat de toţi. (Secara nu poate fi digerată decât de oamenii
cu stomac sănătos; a se evita).
- dovleac, bulbi de fenicul,
fasole verde, năut, compot de mere sau pere, castane comestibile, sfeclă roşie,
fasole verde, hrean, rădăcinoase.
- brânza dulce proaspătă,
caş.
- scorţişoară şi un pic de
nucşoară zilnic.
- condimente tip Hildegard: busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp.
- ceaiuri de plante, în
special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- mâncare de urzici (culese tinere, când ies din pământ primăvara) şi ceai de urzici
pentru curăţarea sângelui.
- măceşe, coarne, mure
(fructe de pădure).
- struguri, dar nu must,
căci acesta fierbe în stomac. Cura exclusivă de struguri (2-6 săptămâni) s-a
dovedit foarte vindecătoare la mulţi oameni.
- ceapă mâncată cu măsură (dacă nu sunt boli de stomac), usturoi (mai ales crud,
distruge paraziţii din sânge).
- portocale şi lămâi
proaspete.
Iaurtul natural se poate
mânca, dar nu la boli grave şi nici prea des. Corpul nu are nevoie de produse
lactate pentru a produce calciu, căci calciul din corp nu provine din afară!
Găina face ouă cu coaja din calciu chiar dacă nu mănâncă nici un pic de calciu.
Şi vaca dă lapte cu mult calciu, deşi în iarbă sau în fân nu există aproape
deloc calciu. Un crab uriaş pus într-un pahar cu apă de mare fără calciu îşi
schimbă carapacea de câteva sute de grame în timp de 1-2 zile fără ca vreun
savant să poată da vreo explicaţie privind provenienţa acestui calciu.
Carbonatul de calciul,
substanţa din care sunt făcute oasele, ca şi cele mai multe substanţe din corp,
este de fapt produs de corp, ca şi multe vitamine şi minerale, din alte
elemente sau substanţe, precum siliciul. Dar fiindcă oamenii învaţă la
fizică că o substanţă nu se poate transforma în alta decât prin transformare
nucleară, savanții declară acest lucru imposibil, în ciuda realităţii evidente,
prezente în întreaga natură.
Cine mănâncă cereale care au
mult siliciu are oase bune şi sănătoase, cui îi lipseşte siliciul poate să mănânce
calciu cu kilogramele, acel calciu nu-i va aduce nimic, ba dimpotrivă.
Atunci când corpul este bombardat cu o substanţă artificială, nu o mai poate
asimila din hrană.
S-a
dovedit de mult timp că
copiii care au luat calciu artificial au sistemul osos mult mai slab
decât
cei care nu au luat nimic. Acest lucru e valabil şi la pacienţii cu
fracturi,
care primesc suplimente de calciu, și din cauza cărora vindecarea este
încetinită sau chiar
împiedicată. Acest fapt se poate vedea la bătrânii care fac fracturi şi
care cu medicaţia
din ziua de azi nu se mai vindecă deloc. Siliciu în formă organică,
naturală, din cereale sau plante este soluţia. Deci laptele nu ne
trebuie deloc
pentru a fi sănătoşi şi puternici şi nici carnea. Ceea ce am fost
învăţaţi e o
minciună gogonată, în care credem numai pentru că am auzit-o de mii de
ori. Acest
lucru îl dovedesc milioanele de lacto-vegetarieni din întreaga lume, ca
şi
vacile, găinile, gorilele şi mai toate animalele.
Reguli sănătoase la masă
- Fiecare masă să se înceapă
cu o mâncare caldă (nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu crudităţi.
- Nu se bea apă şi lichide
reci înainte de a mânca, şi nici imediat după.
-
Să nu se mănânce prea
multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Un post la
care se mănâncă fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de
boală. În acest fel, sufletul nu-şi pierde timpul cu digestia, ci se
ocupă de
vindecarea trupului.
-
Cu cât mai puţine alimente
la o masă, cu atât mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai
multe, cu atât mai dăunătoare e acea mâncare, chiar dacă toate
alimentele sunt sănătoase. Obiceiul de a mânca amestecat
este sursa multor boli.
- Să nu se mănânce prea mult
(sursă de boală).
- Să nu se culce imediat
după masă, ci la cel puţin 2 ore, altfel alimentele putrezesc în stomac.
- Să nu se bea rece, ci la temperatura ambientală iar vara mai degrabă apă la temperatura camerei şi ceaiuri.
- Să nu se mănânce în odăi
închise, ci la aer curat sau în odaie aerisită bine. Cel mai
bine e să se facă o plimbare înainte de fiecare masă. Stomacul şi plămânii
trebuie să fie oxigenaţi bine şi încălziţi înainte de masă, pentru a garanta o
digestie şi o „fierbere” bună a mâncării în stomac. Bolnavii să mănânce abia
după ce au făcut măcar 10 minute de mişcare în aer liber, pentru a da căldură stomacului,
ca să aibă putere de a digera mâncarea.
- Să se mestece foarte bine
mâncarea, înainte de a fi înghiţită.
- Vara să se mănânce mai
puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
- Să nu se mănânce în frig,
sau la căldură mare.
Reţete eficiente pentru curăţirea sângelui în caz
de hepatită
Pentru
o vindecare rapidă şi deplină în cazul hepatitei şi al bolilor de ficat trebuie
ştiut următoarele:
Dieta
alimentară cât mai
strictă şi pe durată lungă este foarte importantă. Importantă este
evitarea enervărilor,
care face fierea să secrete bilă în exces. Această bilă rămasă în sânge
este de
multe ori cauza bolii. În general, numai oamenii răi, sau cei care nu-şi
exteriorizează mânia sau supărarea, cei care au pietre la fiere şi cei
cu sângele
gros fac hepatită. Caracterul, precum şi natura omului, au cea mai mare
influenţă asupra ficatului. În plus, hepatita este produsă de consumul
de
medicamente chimice. Mulţi oameni ies cu hepatită din spital. Este
firesc ca niciun doctor să nu-şi
recunoască greşeala și să nu-i spună pacientului că medicamentele date
de el i-au otrăvit sângele, încât ficatul e suprasolicitat. Astfel, se
aruncă vina pe
un virus invizibil, care există numai teoretic. Cine încearcă să-şi
detoxifice
sângele cu dieta şi metodele de aici, va vedea pe pielea lui cât de
repede
dispare „virusul” şi ce faţă şi întrebări va pune doctorul când va afla
că hepatita
şi virusul s-a dus fără medicamente.
Hepatita nu este creată de
un virus, ci „virusul” sau mai degrabă toxinele găsite în sânge la analize sunt
pur şi simplu urmarea logică a faptului că ficatul nu-şi mai
poate
curăţi sângele. Deci doctorii confundă cauza cu urmarea. Dacă pompa şi
filtrul
de apă dintr-un acvariu se strică, apa începe să miroasă şi să se umple
cu
bacterii. La fel şi cu sângele. Când organul cel mai important după
inimă şi
care curăţă tot timpul sângele este blocat din cauza toxinelor sau a
bilei
excesive, organismul trage
semnalul de alarmă şi aduce sângele intoxicat la suprafaţa pielii. Acest
lucru
se face pentru a evita contactul organelor importante cu acest sânge, ca
să-i
arate omului că este bolnav şi să dea posibilitatea toxinelor
să iasă prin piele. Pare logic, nu? Şi este! Doctorii dau din umeri la
întrebarea de unde şi cum s-au luat „viruşii” de hepatită, când
pacienţii nu au făcut nici injecţii, nici transfuzii şi nici operaţii.
Fiindcă
doctorii spun că virusul se ia numai prin sânge (altfel cadrele medicale
ar fi
toate contaminate) ei trebuie sa dea din umeri, căci orice-ar spune,
le-ar
contrazice teoria. Deci trebuie scos din cap faptul că vreun virus
misterios ar provoca hepatita, căci aceasta este numai din cauza
otrăvirii sângelui, blocării
canalelor de transfer dintre ficat şi alte organe, pietrelor la fiere și
slăbirii
ficatului din cauza alimentaţiei greşite.
Mătuşa mea s-a vindecat de
hepatită cronică C anul trecut, la 62 de ani, cu dieta de aici şi numai 5-7 remedii
simple naturale, în numai 5 săptămâni. După doctori, cea mai rea hepatită. Ei
bine, doctorii nu pot spune unde s-a dus virusul şi de ce a plecat de bună voie
dacă mătuşa n-a luat nimic otrăvitor ca să omoare virusul. Atâta vreme însă cât
ea a făcut tratamentul lor - peste un an de interferon, o otravă groaznică - şi
alte minunăţii otrăvitoare şi supra-costisitoare - acest virus nu numai că n-a
vrut să plece, dar s-a simţit foarte bine, boala devenind şi mai rea. Cine
nu crede cauza spălării creierului de către doctori,
ziare, cărţi, TV, poate să se convingă singur pe pielea lui, sau poate
întreba un pacient care a făcut ce scrie aici sau tratament la medici naturişti.
Despre ficat, digestie şi
hepatită, din cărţile călugăriţei Hildegard
Ficatul
se comportă ca
un vas în care inima, plămânul şi stomacul îşi varsă secreţiile, pe care
ficatul,
după ce le lucrează, le dă înapoi, ca apa dintr-un izvor care curge
printr-o ţeavă pusă la acesta. Dacă ficatul este găurit şi putrezit, nu
mai poate primi secreţiile bune de la inimă, plămâni şi stomac.
Aceste secreţii se întorc neprelucrate la organele de unde au venit,
unde fac un fel de inundaţie. Când această boală l-a atins, omul nu mai
are mult de trăit.
De remarcat că acum 1000 de
ani nu se ştia absolut nimic despre ficat şi legăturile arteriale între acesta
şi alte organe. Iar Hildegard nu
a făcut niciodată studii anatomice de vreun fel. Acest lucru dovedeşte că ceea
ce scrie Hildegard este de inspiraţie divină, şi nu de la ea.
Cine suferă de ficat să
bea des elixir de dude, căci boala de ficat vine din cauza sângelui gros, de la mâncare.
Tinitus (perceperea unor zgomote în urechi, ţiuit) - vindecarea
prin sunete şi muzică armonică; influenţa stării psihice asupra sănătăţii: Când
vasele sanguine sunt zdruncinate din cauza secreţiilor rele din corp, aceste
secreţii ajung şi la urechi, pe care le scot din starea de funcţionare
normală, căci deseori sănătatea şi vindecarea omului vine şi prin organele
auzului, tot aşa cum el devine bucuros la împrejurări fericite şi trist la cele nefericite.
Influenţa timpului naşterii asupra
corpului şi temperamentului omului: Există oameni care au fost
concepuţi la vreme rea şi schimbătoare. Unii dintre ei sunt mereu posomorâţi şi
au o fire nestatornică. Din cauza tristeţii, ficatul lor este slăbit şi găurit
ca un caşcaval. De aceea, aceşti oameni nu mănâncă mult şi nici nu au poftă de
mâncat şi băut. Pentru că mănâncă şi beau prea puţin, ficatul lor devine
ca un burete putrezit şi se micşorează.
Oamenii care au fost
concepuţi la lună plină şi la vreme bună sunt sănătoşi şi de multe ori lacomi
la mâncare, însă mănâncă prea amestecat. Ei trebuie să evite hrana
dăunătoare, ca un vânător care alege numai animalele bune de mâncat. Dacă un
astfel de om mănâncă prea mult, prea amestecat sau alimente dăunătoare,
sucurile acestor alimente îi vor dăuna ficatului şi îl vor pietrifica, astfel
încât secreţiile cu putere de vindecare ale ficatului, care se varsă în toate
organele, articulaţiile şi măruntaiele ca o alifie bună, este stricat de aceste
secreţii amestecate. Deseori apare din această cauză o
umflătură (cancer) în corp, sau pielea se
crapă sau un membru devine aşa de deformat, încât omul şchiopătează (artrosis
deformans). În plus aceste secreţii rele pot să se reverse în pieptul omului
şi, ca urmare, îi inundă şi ficatul (ficatul cu plămânul sunt legate
unul de altul) astfel încât în acest om apar gânduri aşa de multe, încât el crede
că este nebun. De acolo, aceste secreţii rele se urcă la creier şi îl atacă şi
după aceea coboară la stomac şi produc febră. Şi atunci omul se poate îmbolnăvi
pe lungă durată. Prin astfel de inundaţii, se pun în mişcare şi maţele şi
buricul, lucru care îl fac pe om mânios şi turbat. Dacă ele zdruncină şi zona
rinichilor, vor atinge bila neagră şi atunci acest om va deveni confuz şi va cădea într-o tristeţe fără motiv. În nicio carte de medicină
nu este descrisă aşa de bine legătura dintre digestie, mâncarea excesivă şi
dăunătoare şi depresii.
Cele mai bune remedii din medicina Hildegard s-au dovedit, după dr. Strehlow a fi următoarele.
1. Wasserlinsenelixier (elixir
de linte de baltă)
2. Edelkastanienhonig (miere
cu praf de castane comestibile)
3. Hirschzungenelixier
(elixir din cu planta limba cerbului)
4. Brunnenkresse (năsturel
de baltă)
5. Maulbeerelixier (elixir
din dude)
6. Dieta alimentară tip
Hildegard, cu grâu spelta
Lucruri care ajută pacientul de hepatită
- Să nu se enerveze sau, dacă se enervează sau se supără, să se
exteriorizeze imediat şi să nu mai ţină în el necazul sau mânia.
Să dea drumul la ventil, însă în mod pacifist, fără să creeze hepatită
la alţii.
Dacă s-a enervat sau supărat cumva, să bea imediat ½ de pahar
de vin (de casă) care este dat în fiert şi imediat stins cu ½ pahar de
apă
rece. Acest vin stins taie imediat efectul rău al bilei create la
enervare şi supărare. În plus acest vin stins nu mai are alcool din
cauza
fierberii şi face firea imediat voioasă. Ajută şi la insomnie.
- Să nu-şi mai introducă în corp niciun fel de medicament sau produs
chimic.
Medicamentele de hepatită, ca toate celelalte, sunt foarte nocive
şi vor întârzia vindecarea. Să evite toate mâncărurile dăunătoare enumerate.
- Curăţarea sângelui cu următoarele metode:
ceai de urzică –
3-4 căni pe zi. Primăvara să mănânce des mâncare de urzici.
ceai de gălbenele –
3-4 căni pe zi. Este cel mai bun ceai de dezintoxicare.
comprese de gălbenele puse
pe ficat şi burtă, calde, după ce s-a făcut ceaiul din ele.
ceai din frunze de dud
– are cam acelaşi efect ca
cel de gălbenele; ori una ori alta, ori amândouă.
ceai de salvie –
curăţă ochii, maţele, lichidele rele din corp. Salvia se fierbe cca 3 minute în
apă şi se lasă 5 minute. Se pot adăuga câteva picături de ulei de salvie (Plafar) la alte ceaiuri.
pudră de isop – ca
condiment în mâncare, sau pe pâine; dă gust bun, întăreşte şi curăţă ficatul.
frecări dese pe piele
cu oţet de vin sau de fructe, natural (Plafar) diluat cu apă. 1-2 linguri
la 150-200 ml de apă care a fost fiartă în prealabil.
zeama de la ½ lămâie, diluată
cu apă, cu o jumătate de oră înainte de mese.
- se poate freca limba dimineaţa
cu un ulei presat la rece
şi clăti bine gura.
- baie de dezintoxicare a
întregului corp sau numai la picioare, în apă la 38°C (nu mai caldă) în care se
poate pune: sare de mare, 4-6 litri de ceai de plante, cenuşă de lemn de brad,
fag, prun.
- duşuri scurte (1 minut) cu apă
rece, ca să pună sângele în circulaţie dimineaţa şi seara. Pot să
fie alternativ la picioare, mâini, piept, burtă, spate. Imediat după spălare,
se pun hainele, fără a freca cu prosopul, căci prin frecare se aduce din nou
sângele cald. Se fac atunci când corpul este cald şi nu rece sau răcit. Numai
cu aceste spălaturi se vindecă multe boli, căci în corp se adună des sânge şi
lichide care rămân blocate într-o anumita zonă.
- înfăşurări
în pânză de in îmbibată cu ceaiuri, trag foarte bine toxinele din
piele. Compresele cu ceapă fiartă un pic sau cu coji de cartofi fierte ajută, de asemenea, la detoxifiere.
- mujdei proaspăt de
usturoi pentru eliminarea bacteriilor din sânge. Antibiotic natural şi eficient.
La început câte puţin, dacă se suportă bine, mai des. Nu exagerat.
- miere cu făină de
castane comestibile. Castanele comestibile au o mare putere de vindecare.
Făina de castane comestibile se poate amesteca cu mierea de albine şi această
miere se poate folosi la îndulcit ceaiuri sau se poate mânca pe pâine. Făina de
castane pusă direct în mâncare sau băuturi se face cocoloaşe. La 100 g de miere
se pune 1-2 linguri faină de castane şi se amestecă bine până totul devine omogen.
Hildegard: Când te doare ficatul, pulverizează castanele comestibile pune-le în miere şi mănâncă-le des şi ficatul tău va fi
vindecat.
- Boabe de ienupăr. Se
pot mesteca 5-10 pe zi. Ca ceai, ajută mult la rinichi.
Au şi efect antiinfecţios.
- curăţirea
intestinelor cu pere fierte. Perele fierte curăţă omul aşa cum un vas de mâncare este
curăţat de mucegai şi asta este mai valoros ca cel mai bun aur. Perele
crude sunt dăunătoare, în timp ce fierte, devin un remediu. Apa în care s-au
fiert perele trebuie aruncată. Să nu se exagereze însă cu mâncatul prea multor
pere fierte.
- Să se bea zilnic apă care
a stat la soare 1-2 ore la prânz, într-o sticlă. Se poate face numai
din aprilie până în octombrie. Când nu e soare, apa de băut se fierbe
înainte. La fel iarna. Să se procure un cristal de stâncă. Se va ţine în vasul cu apă. Din
când în când, cristalul se pune la soare.
- Să se mănânce des dude.
Curăţă sângele foarte bine.
- Să se mănânce des
mâncare şi compot de gutui. Scoate toxinele şi reumatismul din corp.
- În caz de constipaţie, se
bea mult ceai de fenicul (Plafar). Seminţele se macină şi se face infuzie 15
minute. În plus, se mănâncă tărâţe, pâine integrală, grâu fiert, mei fiert, sau
cel mai bine, grâu spelta.
- Oţet de vin ca ajutător la
hepatită. Hildegard: Orice mâncare să fie temperată cu un pic de oţet din vin, căci
căldura şi iuţeala oţetului constrânge ficatul. Să se pună oţet de vin (natural
de la Plafar) şi numai aşa de puţin să nu i se simtă gustul. Prea mult devine
dăunător. Scorţişoara are putere mare. Cine
mănâncă des din ea, îşi diminuează sucurile rele şi îşi face secreţii bune.
- Elixir din dude. Remediu
universal pentru toate bolile de ficat: Cine suferă cu ficatul, să bea des elixirul de dude, căci boala de ficat
vine din cauza a prea mult sânge cauzat de mâncare. Căldura şi sucul de dude
elimină acest sânge căci sucul de dude este asemănător sângelui. Şi în mâncarea
pe care el o mănâncă, să pună un pic de oţet de vin (nu din altceva), căci
ficatul se strânge din cauza tăriei şi a iuţelii oţetului.
Reţeta: 100 g dude, 2 linguri oţet de vin, 1 litru vin de calitate.
Se fierb toate împreună timp de 5 minute, se filtrează printr-o pânză şi se
pune într-o sticla curată, sterilizată cu alcool în prealabil. Se
bea 1 păhărel mic, ca cel de ţuică (20 ml) înainte de masă.
- Praf de aloe vera: Cine are gălbinare, să pună
aloe în apă, dimineaţa ca şi seara. Când se duce la culcare, să bea apa asta şi să facă asta
de 3-4 ori şi va fi vindecat. 0,5
g de praf de aloe vera se pune într-un pahar cu
apă peste noapte. A doua zi se toarnă această apă într-un alt pahar fără
sedimentul de la fundul paharului şi se bea jumătate din ea dimineaţa
şi
cealaltă jumătate seara. Acest procedeu se repetă de 3-4 ori. După 3-4
zile
dispare culoarea galbenă a pielii şi pofta de mâncare revine. (Dr.
Strehlow: „Atenţie, folosirea îndelungată a aloei duce la
demineralizare, în special la pierderea de potasiu, la care inima va
suferi.
Aloe nu se ia mai mult de 5 săptămâni şi nu când pacientul are
pietre la fiere sau cancer la ficat cu metastaze”).
- Vin cu flori de levănţică.
Hildegard: Cine bea des acest vin cu levănţică îşi micşorează
durerile din ficat şi din plămâni, abureala din piept şi îşi limpezeşte
cunoaşterea şi gândurile. 20 g de flori proaspete sau 10 g de flori uscate de levănţica
se fierb 5 minute într-un litru de vin. Se foloseşte un vin de calitate,
preferabil roşu şi vechi de cel puţin 2-3 ani. Se bea de 3 ori pe zi, cald,
câte 20-30 de ml. Vinul fiert nu mai are decât 2-3% alcool şi la 20 ml alcoolul
nu are un efect dăunător ci chiar transportă substanţele la creier, care are o
barieră naturală.
- Pietre: Cine
are pietre (la rinichi, la fiere etc.) să ia pătrunjel şi să adauge o treime
de ochii şoarecelui (Saxifraga granulata) şi să le
fiarbă în vin, să le strecoare printr-o pânză şi să bea asta în timp ce face o
baie de aburi saună). Şi să ia din nou pătrunjel şi să adauge ochiul
şoricelului şi să le fiarbă în apă şi să ude cu ele pietrele fierbinţi de la
baia cu aburi (pentru ca aburii să intre în piele). Să facă asta des şi îi va
merge mai bine. Vin de brusture: Frunzele de brusture sunt periculoase de mâncat, cu
excepţia când o piatră creşte în om. De aceea, să se fiarbă frunze de brusture
în cel mai bun vin, să se strecoare printr-o pânză şi să se bea la început după
masă şi mai târziu şi înainte de masă. Datorită efectului puternic al acestui
vin, piatra se va sparge. Vinul acesta se bea cald.
- Pietre la vezică, la
rinichi, greutăţi cu urinatul: Şi pentru cine are greutăţi cu urinatul din cauza pietrelor,
stânjenelul îi va înmuia piatra şi ceea ce a fost înfundat se va desfunda. Zdrobeşte
rădăcina într-un mojar, cu un vin bun şi încălzeşte acest vin după ce l-ai strecurat
şi dă-l să bea cald la cine are pietre la organe.
- Năsturel de baltă: Când cineva are hepatită sau
febră să înmoaie 3 linguri de năsturel de baltă în ceva unt şi să mănânce asta
cald, zilnic, şi el va fi vindecat, căci năsturelul împrăştie sângele şi
sucurile coagulate. Atenţie, acest năsturel nu e prea bun ca aliment, ci numai ca
remediu. Forţa unui leac, după cum spune Hildegard, are nevoie de o
forţă opusă ca să-şi facă efectul, deci când omul are o anumită boală, o
plantă anume acţionează asupra bolii pe care o găseşte în corp, având un efect
pozitiv la vindecare, în timp ce unui om fără boală, aceasta îi va
dăuna. Năsturelul de baltă mâncat nici nu ajută la om, dar nici nu-i
dăunează.
Inhalaţii cu frunze de soc
şi vin cu vlăstari de soc: Hildegard: Cine are gălbinare (hepatită) să pună frunzele de
soc pe piatra încinsă de la baie cu aburi (saună) şi să le stropească cu apă.
Să pună şi vlăstarii de soc în vin, aşa încât el să le ia gustul şi să bea
vinul ăsta cu măsură în timpul băii cu abur. Când iese din baie, să se pună în
pat ca să transpire. Să facă asta des şi va fi vindecat.
- Miros în gură, constipaţie, acid gastric,
ochi slăbiţi: Planta, ceai, tinctură de seminţe
de fenicul. Oricum este mâncat (bulbul
sau seminţele, crud sau gătit) feniculul face omul bine dispus, îi dă o culoare
sănătoasă la faţă precum şi un miros de corp bun şi o digestie bună. Mâncat pe
stomacul gol, el scade din secreţiile rele, înlătura mirosul rău din gură şi
face ochii să vadă limpede. De asemenea, mâncarea din bulb de fenicul are un gust
excelent. Bulbul de fenicul e cea mai sănătoasă legumă care se poate
cultiva în gradină!
- Gastrită, boli de stomac,
boli de sânge: Urzicile ajută, după cum scrie Hildegard, la gastrită, la boli de stomac,
curăţă stomacul şi intestinele, curăţă sângele. Mâncarea de frunze de urzică
tinere sau ceaiul de urzici sunt excelente. Primăvara ar trebui făcută
o cură de urzici tinere, căci ele curăţă bine stomacul, intestinele
şi sângele şi nu costă nimic.
- Dureri în coaste, la
măruntaie, de burtă: Comprese cu apă în care s-au fiert seminţe de in.
- Epuizare, slăbire: Baie
în extract de boabe de orz. Un om bolnav care nu mai are deloc putere, să fiarbă
boabe de orz în apă, să arunce apa asta într-un butoi şi să facă baie în apa
asta. Să facă asta des, până când s-a făcut bine, corpul s-a umplut cu carne şi
sănătatea s-a întors. 1 kg de grăunţe de orz se fierbe în 5-10 litri de apă.
Apa asta se pune la apa de baie caldă de 38-39°C în care se face baie timp de
cel puţin 20 de minute. După ce se iese din baie, e bine să se lase apa să
se usuce de la sine, fără să se şteargă cu prosopul. Baia se repetă zilnic. În
cazuri grave, să se facă baie de două ori pe zi.
Despre reguli de hrănire de
la Dumnezeu, prin călugăriţa Hildegard
Mâncarea caldă
Hildegard: Când omul are
încă stomacul gol, el să mănânce mai întâi o mâncare făcută din cereale sau făină,
căci aceasta mâncare este uscată şi îi va da omului putere. În afară de asta,
să mănânce mai întâi o mâncare caldă (însă nu fierbinte!) care să-i încălzească
stomacul şi deci nu o mâncare rece. Căci atunci când el mănâncă una rece,
aceasta îi va răci aşa de mult stomacul încât acesta nu se va mai încălzi nici
dacă după aceea se mănâncă mâncăruri calde… Când se mănâncă o mâncare rece după
una caldă, atunci căldura din stomac va învinge răceala la a doua mâncare.
Fructele, ca şi mâncarea lichidă şi suculentă din ierburi şi verzituri să fie
evitate la prima masă (micul dejun) căci ele aduc putreziciune, secreţie şi
nelinişte la sucuri. Pentru un om sănătos, este bine pentru digestie să renunţe la micul dejun până la
prânz. Pentru cei bolnavi şi slabi, este însă bine să se ia micul dejun, pentru
a primi puterile care lipsesc, din mâncare.
Masa de seară
Seara, omul poate să mănânce
tot (adică tot ceea ce este sănătos de mâncat) ceea ce a mâncat şi în timpul
zilei, dacă doreşte. Dar să mănânce seara aşa devreme, încât să mai poată
face şi o plimbare înainte să se ducă la culcare.
Mirosul mâncării
Mirosurile în general şi
mirodeniile aromate în special au un efect pozitiv asupra organelor şi sănătăţii.
Ceea ce e bun şi la miros şi la gust, fără prea multe condimente şi prăjeală,
este în general sănătos. Când omul mănâncă şi bea, un sistem viu de
transport din corp ia gustul şi mirosul şi îl transportă la creier, lucru care
face ca el să fie alimentat cu sânge şi care îi dă şi căldura necesară. Inima,
ficatul şi plămânul iau ceva din acest gust şi miros şi din substanţe
eterice din ele, aşa încât ele sunt umplute şi hrănite ca un maţ uscat, care se
pune în apă, în care devine moale şi plin. Ce om de ştiinţă se gândeşte
la mirosuri şi la gust când analizează mâncarea? Ei văd numai o tabelă cu vitamine
şi calorii, aşa cum au fost învăţaţi şi care nu spune nimic despre calitatea mâncării.
Culcatul imediat după masă
Omul să nu se culce imediat
după masă, adică înainte ca gustul, sucul şi mirosul mâncării să ajungă la locul
de destinaţie. Mai degrabă să nu doarmă deloc după masă, ca nu cumva somnul să
ducă mirosul, gustul şi sucul mâncării la locurile nepotrivite din corp şi să
le împrăştie ca pe un praf în părţi diferite ale corpului. Dacă un om s-a abţinut de la dormit pentru o
bucată de vreme (deci până dispar gusturile şi se termină digestia) şi se culcă
o oră, atunci carnea şi sângele lui se vor înmulţi şi el se va face sănătos.
Mâncarea grasă
Cine mănâncă carne grasă şi
mâncare cu multă grăsime sau sânge, acela riscă să se îmbolnăvească, căci
o asemenea mâncare nu poate sta în stomac atât cât ar trebui (deci nu se poate digera cum trebuie). Numai
cine este slăbănog să mănânce din când în când ceva mai gras, care să-i
dea umezeală la uscăciunea trupului. Căci carnea de animale îngraşă omul mai
mult ca orice altă mâncare sau băutură.
Mâncatul peste măsură
Oamenii mănâncă prea mult,
astfel încât inima, ficatul, plămânul şi splina nu pot da destulă căldură
stomacului şi ca urmare el nu poate găti mâncarea (în stomac), căci ea este ori
crudă, ori pe jumătate gătită, ori prea grasă, ori prea uscată, tare şi greu
digerabilă. Din cauza asta, sucul necesar digestiei lipseşte şi stomacul devine
rece şi plin de secreţii şi mâncarea se întăreşte în stomac şi în intestin şi
omul se îmbolnăveşte. Cine suferă de stomac şi intestine fiindcă nu are o digestie
bună, aceluia i se slăbesc şi ochii.
Regula generală de folosire
a condimentelor
Ierburile vindecătoare şi
condimentele nobile, ca şi praful din ele nu ajută oamenilor sănătoşi la nimic
atunci când sunt luate fără ordine. Mai degrabă le vor dăuna, căci usucă
sângele şi fac carnea slabă, căci ele nu găsesc în om acele sucuri în care
să-şi poată desfăşura puterea. În acest caz, ele deci nu activează nici forţele
din trup, nici nu lasă carnea să crească.
Când ele sunt luate de cineva, să se facă cu grijă şi cu măsură. Să fie luate întotdeauna
cu pâine sau în vin şi numai în cazuri rare pe stomacul gol. Căci altfel
înăbuşă pieptul, dăunează la plămâni şi slăbesc stomacul în care au ajuns,
atunci când sunt luate izolat (deci fără mâncare, pâine sau vin). Ca şi
praful pământului, care este dăunător omului şi îl trage pe om în el, tot aşa
şi aceste prafuri, când nu sunt luate
cum trebuie, dăunează sănătăţii. Condimentele deci să fie luate împreună cu
mâncarea sau imediat după masă, căci atunci diluează sucurile din mâncare şi
ajută omul la digestie. Ele să se ia pe stomacul gol numai în cazul de excepţie,
atunci când boala necesită un astfel de tratament.
Băutul pe stomacul gol
Fără să fie silit de vreo
boală, niciun om să nu bea alcool pe stomacul gol. Când însă este silit de
boli, atunci vinul (amestecat cu apă) este mai sănătos decât apa. Când bea însă
vin fără să-i fie sete, vinul îl face pe om lacom de băutură şi mâncare, îi
înăbuşă spiritul şi îl face insensibil.
Băutul în timpul mesei
Atunci
când omul bea în
timpul mesei, asta creează în sucurile lui nişte valuri de furtună, aşa
încât sucurile bune vor fi destrămate. Când mâncărurile sunt digerate,
sângele şi venele au nevoie de umezeală şi asta creează sete. Omul
să bea cu măsură şi să-şi umezească uscăciunea, căci altfel se strecoară
lenea
şi inerţia în trup şi suflet.
Băutul după ce omul s-a
sculat din somn
Des se întâmplă, noaptea sau
ziua, când omul se scoală din somn, din cauza căldurii din sânge sau la uscăciunea
mâncării să-i fie sete. Atunci, el să se ferească să bea cât încă e somnoros, căci asta îl face bolnav şi-i face furtună în
sucuri. Mai bine este să se reţină şi să bea când i-a dispărut complet somnolenţa.
Sucuri de fructe, ierburi şi
legume
Un astfel de suc creează dureri de cap când este băut des, fără să se mănânce un pic de
pâine uscată înainte.
Câteva reguli de alimentaţie
simple şi uşor de reţinut
Tot ce este gras nu este
sănătos: deci laptele gras, smântâna, brânza grasă, ulei mult, carne grasă. Sângele
animalelor este foarte dăunător şi trebuie eliminat, carnea trebuie fiartă cât
mai bine. Tot ce are multe proteine nu este sănătos decât în cantităţi foarte
mici: soia - 40%, carnea - 20%, alunele -
25%, nucile - 16%, fasolea uscată - 25%, laptele, brânza, ouăle. Laptele
de mamă are numai 2% proteine şi cu aceste proteine creşte copilul văzând cu
ochii! Există milioane de vegetarieni care trăiesc sănătos fără
prea multe proteine, fie de origine animală fie din plante. Deci nu poate fi
adevărat ceea ce industria farmaceutică şi alimentară ne povesteşte de decenii
despre rolul proteinelor în alimentaţie. S-a dovedit ştiinţific
de multă vreme că alimentele cu multe proteine sunt dăunătoare sănătăţii.
Proteinele din mâncare nu sunt sănătoase şi necesare aşa cum se crede, ci
dăunătoare. Totul este exact pe dos de cum ştie omul din educaţia prin televizor,
ziare şi cărţi. Corpul îşi creează singur proteine din plantele consumate, în
timp ce proteinele străine trebuie mai întâi să fie descompuse, cu un efort
energetic foarte mare. Proteinele şi zahărul în exces fac sângele
acid, care devine un mediu ideal de înmulţire a bacteriilor şi
paraziţilor. Şi, după cum se ştie, într-un lichid bazic – apă cu săpun, de
exemplu – nu pot trăi bacterii şi paraziţi.
Tot ce este rafinat şi
denaturat este dăunător sănătăţii:
- uleiul rafinat şi
margarina (bun: ulei nerafinat, presat la rece)
- zahărul rafinat (bun:
zahăr nerafinat, mai ales cel de trestie)
- făina albă rafinată, pâinea
albă (bun: pâine şi făină integrală)
- orezul decojit (bun: orez
întreg, nedecorticat)
- laptele omogenizat (bun:
lapte proaspăt, de la o vacă sănătoasă de la ţară)
Tot ce este consumat în
cantităţi mari sau sub formă concentrată este dăunător sănătăţii:
- suc natural concentrat
(trebuie băut numai puţin şi diluat cu apă)
- vitamine chimice,
concentrate în sucuri şi pastile (de evitat)
- minerale chimice sub
formă de tablete (calciu, magneziu, fier)
- iod (pus în sare şi în
furajele animalelor)
- fluor (pus în pasta de
dinţi, în apa potabilă, în tigăile de teflon)
- zaharină şi alte surogate
de zahăr - aspartam, fructoză (sunt extrem de otrăvitoare)
- alimente bogate în
proteine
Tot ce este conservat
conţine bacterii, toxine, ciuperci, paraziţi şi nu mai este sănătos, indiferent
de modul în care au fost conservate. Moartea nu aduce decât moarte.
Bacteriile
şi paraziţii care apar la descompunerea alimentelor sunt dăunătoare. De
preferat este deci mâncarea gătită proaspăt, mai ales în caz de boală!
Mâncarea
care se cumpără gata făcută de la magazine conţine în general o
sumedenie de
conservanţi şi substanţe nocive care nu au ce căuta în corp. Aceste
alimente
creează boli. Mâncarea multă nu este sănătoasă: ce este prea mult pentru
organism
la o masă rămâne în corp, nedigerat cum trebuie, şi creează boli. Cu cât
mai
puţine alimente la o singură masă, cu atât mai sănătoasă este acea masă.
Acest
lucru este important în special în caz de boală. Sufletul nu poate să
vindece
corpul şi să proceseze multe alimente în acelaşi timp. Să nu se mănânce
mai
mult de 3 alimente la o singură masă. Tot ce e la
modă sau nou şi nu a fost mâncat de strămoşii noştri este dăunător
sănătăţii: sare rafinată iodată, înlocuitori de zahăr, conserve,
vitamine de sinteză, scoici, melci, sucuri concentrate, pâine albă,
cofeină. Tot ce creează un miros ciudat sau rău în urină sau în scaun nu
e
sănătos: carne de porc, brânză etc. Nu se consumă mai mult de o
rădăcinoasă
sănătoasă la o masă (adică numai morcovi sau numai sfeclă roşie, dar nu
amândouă
deodată). Fructele care nu s-au copt pe deplin în mod natural sunt
nesănătoase şi
ar trebui gătite mai înainte: fructele şi legumele culese verzi, cereale
verzi.
Tot ceea ce face rău la un bolnav, este dăunător şi la omul sănătos, cu
diferenţa că ultimul nu simte imediat. Ce face rău unui copil mic e
dăunător şi unui adult. La bolnavii de ficat, stomac, rinichi, pancreas
sau diabet, produsele descrise ca dăunătoare aici se vor simţi imediat,
iar cele
descrise ca sănătoase aici vor putea fi consumate fără probleme, dacă
sunt
preparate cum trebuie sau boala respectivă nu este de aşa natură încât
să nu permită
anumite alimente. La un diabetic de exemplu, caşcavalul îi va face zahăr
în
sânge, deşi caşcavalul nu are zahăr. Acest lucru se datorează
bacteriilor şi ciupercilor
din caşcaval. Alimentele sănătoase pentru oamenii care trăiesc pe un alt
continent sau în alte condiţii geografice şi climatice nu sunt sănătoase şi
pentru restul oamenilor. Mâncarea rece sau fierbinte este nesănătoasă. Nu toate
plantele şi animalele au fost create de Dumnezeu pentru a fi mâncate de om: animalele
sălbatice, mamiferele răpitoare, reptilele, toate acestea sunt dăunătoare ca
hrană pentru om. La bătrâneţe sunt necesari stimulenţi mai mulţi pentru
digestie: piper, iuţeli, condimente. Ultimul răcnet al prostiei este dieta pe
baza grupelor sanguine. O otravă este dăunătoare oricui, indiferent ce sânge
are. Dacă omul nu are cunoştinţe despre toxicitatea alimentelor, cum poate să
se hrănească corect cu o astfel de dietă? Cine doreşte să slăbească, trebuie să
se hrănească sănătos şi să evite ceea ce îngraşă omul cu adevărat.
Factori importanţi: soarele,
mişcarea şi aerul curat
În caz de boală, în afară de
alimentaţie şi remedii, mai trebuie considerate următoarele lucruri:
• să nu se poarte deloc ochelari de soare; ei filtrează
lumina ultravioletă, care e importantă pentru orice vietate. Oare de ce
Dumnezeu nu a creat ochelari de soare pentru animale şi oameni?
• ochelarii de vedere să fie purtaţi cât mai puţin afară, sau
să fie scoşi 1-2 ore pe zi, pentru a permite luminii ultraviolete, blocată de
lentile, să intre în ochi.
• să se stea cât mai mult
timp afară, în aer liber
• să se facă zilnic mişcare
moderată, dacă boala permite
• să se mănânce la orice masă numai după 30 minute de
stat la
aer curat sau după o plimbare (deci nu după masă, ci mai ales înainte de
masă e important aerul curat, căci stomacului îi trebuie aer curat
pentru digestie)
• să se mănânce numai în camere aerisite bine
• să se doarmă în camere cu
geamul deschis sau aerisite bine; în camere mici să nu se doarmă cu geamul închis.
• să se facă zilnic de 2-3
ori spălături reci scurte de
1 minut cu apă rece pe faţă, membre şi trunchi sau duş scurt cu apă rece, dacă boala
permite acest lucru (nu, pentru cei cu boli de circulaţie). Chiar şi spălatul
cu o cârpă umedă cu apă rece sau comprese cu apă rece sunt vindecătoare.
• să se bea zilnic, dacă
bate soarele, apă însorită într-un recipient de sticlă şi nu de plastic, timp de 1 oră (între orele 11 şi 16 vara şi
între 11 şi 14 primăvara şi toamna). Un cristal de stâncă însorit la soare şi
pus timp de 1 oră în apă are un efect întăritor. Un
bilet cu un mesaj de iubire sau recunoştinţă lipit pe sticlă are un efect energizant pentru apă.
• statul în natură şi sub copaci ajută la vindecare.
• celularele, telefoanele fără
fir, cuptoarele cu microunde, ultrasunetele şi radiaţiile X, statul sub neoane
şi lămpi economice, orice medicament chimic care nu e cu adevărat indispensabil ar trebui evitate în timpul bolilor.
Cerealele
Hildegard: Grâul
spelta este cea mai bună cereală. Este cald, gras, puternic şi mai domol la gust decât alte
cereale şi face sângele şi carnea bune la omul care îl mănâncă, ori ca pâine,
ori gătit altfel. Cine este aşa de bolnav încât nu mai poate mânca, să i se dea
boabe întregi de grâu spelta, fierte bine cu un pic de grăsime sau cu gălbenuş
de ou, aşa încât să aibă un gust mai bun şi asta îl va vindeca şi întări din
interior, ca o alifie vindecătoare.
Din păcate, grâul spelta nu prea se mai cultivă azi. În Germania există o
tradiţie şi, prin medicina Hildegard, se cultivă destul de mult. Şi în România,
Canada şi alte ţări s-a început recultivarea acestei cereale puternice şi
sănătoase. Grâul spelta creşte mult mai înalt (1,80 m) faţă de grâul normal şi
nu necesită nici insecticide şi nici îngrăşăminte chimice, pe care nici nu le
suportă. Se recomandă folosirea de grâu spelta zilnic, ca pâine, ca grăunţe fierte
întregi sau date prin moară, griş şi tărâţe din acest grâu integral. Se poate
face supă, griş şi mămăligă, care se combină cu legume. Grâu spelta şi pastele
făinoase din el se pot procura la magazine în Bucureşti (vezi pe internet). Triticum spelta este cea mai veche dintre cereale şi este
de fapt strămoşul grâului comun. Spre deosebire de acesta, grâul spelta are
un gust deosebit, amintind de cel de nucă.
Comparaţie între grâul
spelta şi grâul comun
Conform
opiniei dr. Kling
din Germania, s-au stabilit prin analize de laborator deosebiri ale
complexului
de proteine între grâul spelta şi tipurile de grâu comun: Grâul spelta
are un
conţinut de grăsimi mai mare decât grâul comun. El conţine thiocyanat,
care are
un efect vitalizant, de stimulare a imunităţii şi antiinflamator. Are
un conţinut de vitamine şi de substanţe minerale mai ridicat. Are
un conţinut mai mare de L-Tryptophan, precursorul hormonului de bună
dispoziţie. Are un conţinut mai mare de acizi graşi nesaturaţi,
îndeosebi de
acid linoleic. El preia mai puţine metale grele din mediul înconjurător
decât
grâul comun.
Hildegard:
Grâul (comun, nu cel spelta) încălzeşte omul şi este aşa de bun şi de
deplin, încât nu are nevoie de nicio altă plantă sau substanţă. Când se face făină
aşa cum trebuie (integrală, nu albă), pâinea din
această făină hrăneşte şi bolnavul şi omul sănătos şi face să se înmulţească
carnea şi sângele bun. Când morarul strecoară grişul de făină şi se face pâine
din această făină (albă) ea îl va îmbolnăvi şi-l va slăbi pe om. Făina albă creează secreţii
rele în trup.
Deci
pâinea albă şi toate
produsele făcute din pâine albă de grâu (fidea, paste făinoase, biscuiţi
etc.) trebuie evitate, mai ales în caz de boală. Numai pâinea din făină
integrală de
grâu este sănătoasă pentru om, în timp ce făina albă fiartă (fidea,
aluat etc.)
ca şi grăunţele fierte întregi nu sunt bune nici la bolnavi şi nici la
oamenii
sănătoşi.
Secara încălzeşte omul, însă este mai rece decât grâul. În comparaţie cu el, secara are însă alte valori. Oamenii sănătoşi pot mânca secară cu avantajul că îi face puternici. Acestă cereală să fie pâinea de zi cu zi la oamenii care au tendinţă de îngrăşare, pe care îi face puternici însă le scade grăsimea. Oamenii cu stomacul rece (lipsă de acid gastric, răceală sau infecţie şi alte boli de stomac, circulaţie slabă) trebuie să evite secara. Căci stomacul lor slab nu are puterea de a digera secara.
Ovăzul încălzeşte în special nervii gustului şi ai mirosului. La oamenii sănătoşi, ovăzul aduce sănătate şi bucurie. Ovăzul face voie bună şi un temperament sincer şi deschis. Pielea este frumoasă şi carnea sănătoasă. La oamenii care nu au decât puţină căldură, ovăzul nu le dăunează atunci când îl mănâncă sub formă de pâine sau ca fulgi fierţi. Însă când omul este bolnav mai rău şi rece (cu circulaţia sau digestia slabă sau fără sânge) ovăzul nu mai e bun de mâncat, căci pentru a fi digerat e nevoie de căldură şi circulaţie bună. Ovăzul nu e bun ca mâncare pentru oamenii slăbiţi şi reci, căci el caută întotdeauna căldura. Dacă se dă unui asemenea om făină de ovăz sau pâine de ovăz, ea se va face cocoloaşe în stomac, va crea secreţie şi nu-i va da putere acestui om.
Secara încălzeşte omul, însă este mai rece decât grâul. În comparaţie cu el, secara are însă alte valori. Oamenii sănătoşi pot mânca secară cu avantajul că îi face puternici. Acestă cereală să fie pâinea de zi cu zi la oamenii care au tendinţă de îngrăşare, pe care îi face puternici însă le scade grăsimea. Oamenii cu stomacul rece (lipsă de acid gastric, răceală sau infecţie şi alte boli de stomac, circulaţie slabă) trebuie să evite secara. Căci stomacul lor slab nu are puterea de a digera secara.
Ovăzul încălzeşte în special nervii gustului şi ai mirosului. La oamenii sănătoşi, ovăzul aduce sănătate şi bucurie. Ovăzul face voie bună şi un temperament sincer şi deschis. Pielea este frumoasă şi carnea sănătoasă. La oamenii care nu au decât puţină căldură, ovăzul nu le dăunează atunci când îl mănâncă sub formă de pâine sau ca fulgi fierţi. Însă când omul este bolnav mai rău şi rece (cu circulaţia sau digestia slabă sau fără sânge) ovăzul nu mai e bun de mâncat, căci pentru a fi digerat e nevoie de căldură şi circulaţie bună. Ovăzul nu e bun ca mâncare pentru oamenii slăbiţi şi reci, căci el caută întotdeauna căldura. Dacă se dă unui asemenea om făină de ovăz sau pâine de ovăz, ea se va face cocoloaşe în stomac, va crea secreţie şi nu-i va da putere acestui om.
Mierea de albine
Hildegard: Cine este foarte
gras şi mănâncă des miere, aceluia mierea îi creează multă secreţie putredă.
Celui slab, mierea de albine nu-i va dăuna. Atunci când se amestecă mierea cu fagure
şi cu ceară, aceasta va agita fierea neagră din om, va aduce melancolie şi
depresie. Unui slăbănog, mierea nu-i va dăuna. Mierea luată în cantitate
moderată nu-i va dăuna nici celui gras, nici celui slab, nici celui sănătos şi
nici bolnavului.
Sursa: http://topremediinaturiste.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu