Dieta Vegana Modifica Peste 500 De Gene In Corpul Nostru In Numai 3 Luni
Data: 11/28/2013
Cred ca orice om are in sufletul sau
puterea de a intelege ca animalele simt si ele aceeasi durere pe care o
simtim si noi oamenii. Nu cred ca mai exista nici o indoiala ca
sacrificarea acestor animale si tortura in care sunt crescute pentru
consum reprezinta o pata mare pe sufletul oamenilor. Insa multi se
intreaba si exista inca multe discutii daca o alimentatie vegetariana este destul de sanatoasa sau este mai sanatoasa decat cea omnivora, ca sa nu zic carnivora.
Si asta desi in ultimii ani au iesit la iveala adevaruri demult
stiute, dar ignorate sau pur si simplu ascunse. Da, alimentatia
vegetariana este mult mai sanatoasa decat cea omnivora si voi face
referire in primul rand la boala care inspira cea mai mare panica in
randul oamenilor atunci cand vine vorba de sanatatea si viata lor, cancerul.
O analiza facuta a tuturor celor mai bune
studii de pana in 2012 a aratat ca la vegetarieni, incidenta cancerului
este in mod semnificativ mai scazuta decat la omnivori. Cel mai mare
studiu facut, care a observat legatura dintre dieta si cancer a concluzionat astfel “ incidenta tuturor formelor de cancer este mai mica la vegetarieni”.
Aceasta pare sa fie o veste buna, nu? Vreti insa o
veste si mai buna? Daca vegetarienii o duc mult mai bine decat
omnivorii, cum ramane cu veganii? Este posibil ca veganii sa o duca si
mai bine? Acesta nu este un lucru care a fost confirmat stiintific
foarte clar pana recent. Insa un studiu nou, facut la Universitatea Loma
Linda si finantat de Institutul National de Cancer
din Statele Unite, a concluzionat ca la vegani incidenta cancerului
este mai mica si decat la omnivori si decat la vegetarieni. Femeile
vegane de exemplu au cu 34% mai putine sanse de a face cancer specific femeilor precum cancer de san, cervical sau ovarian.
Iar acest procent a fost obtinut in comparatie cu un grup de omnivori
care se hraneau mai sanatos, consumand carne numai de doua ori pe
saptamana si care nu fumau sau consumau alcool si care nu aveau o
istorie de cancer in familia lor.De ce au veganii un risc de cancer atat de scazut?
Este o intrebare potrivita nu ? Desi sunt
sigur ca raspunsul implica mult mai multi factori, un factor anume
trebuie precizat, fiind un lucru fascinant. S-au facut in acest sens o
serie de experimente la oameni care au fost pusi pe diferite diete.
Sangele acestora a fost apoi recoltat si picurat pe celule umane
canceroase crescute in vase petri, pentru a se vedea care dieta este mai
eficienta in cancer. Sangele femeilor care au consumat o dieta
pe baza de vegetale pentru numai doua saptamani a reusit sa suprime
cresterea a trei tipuri diferite de cancer. Doua saptamani!
Ganditi-va ce ar insemna un an sau zece ani! Rezultate similare au fost
inregistrate si pentru barbati, cu rezultate foarte bune in cazul
cancerului de prostata.
Ce lucru minunat, cum o simpla schimbare in alimentatia noastra poate face sangele atat de lipsit de ospitalitate pentru cancer in numai cateva zile.
Schimbarea dramatica a sangelui pare insa sa fie legata de modificarile hormonului IGF-1. Acest hormon este bine cunoscut pentru faptul ca incurajeaza cresterea si dezvolatarea cancerului. Proteinele de provenienta animala cresc nivelele de IGF-1 din corpul nostru insa o data ce schimbam dieta catre una pe baza de vegetale, in numai doua saptamani aceste nivele scad in mod semnificativ astfel incat se incetineste cresterea si proliferarea celulelor canceroase.Si atunci se pune bineinteles intrebarea : Ce cantitate de legume si fructe este nevoie sa consumam?
Studiile care au comparat nivelele de
IGF-1 la vegetarieni vs omnivori sugereaza ca ar trebui treptat sa
eliminam total produsele de provenienta animala din dieta noastra. Acest
lucru este sustinut si de ultimul studiu facut in care s-a observat ca veganii
americani nu numai ca au o incidenta mult mai scazuta a obezitatii, dar
si a diabetului, hipertensiunii si mai ales a cencerului decat
omnivorii.
Acest lucru este din ce in ce mai logic si mai evident, mai ales luand in considerare munca de cercetare dusa de oameni precum Dr. Colin Campbel, Dr. Caldwel Esselstyn, Dr. Dean Ornish sau castigatoarea premiului Nobel Elizabeth Blackburn.
Acestia au descoperit ca exista o stransa legatura intre declansarea si
proliferarea cancerului si proteina de origine animala. Pe langa asta
acestia au descoperit faptul ca o dieta vegana determina schimbarea a
mai mult de 500 de gene in numai trei luni in corpul uman. Dieta vegana
activeaza astfel genele care previn boli precum cancerul de san, bolile
de inima, cancerul de prostata si altele.
Acestea sunt vesti imbucuratoare avand in vedere ca majoritatea
oamenilor se considera a fi victimile genelor si astfel incapabili sa
reziste anumitor boli crunte.Nu suntem deloc neajutorati, de fapt puterea sta in mare parte in mainile noastre . De fapt se afla chiar in farfuriile noastre. Exista o vorba care spune “ de fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita decizi cine traieste si cine moare” iar aceasta vorba nu se refera numai la oameni.
Sursa: http://naturalnews.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu