Cu ajutorul unei cure de detoxifiere “de urgenţă”, care poate fi urmată timp de trei zile, scăpaţi de 1,5 -2 kilograme. Sunt permise doar lactatele, seminţele, fructele şi legumele.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a creat o cură de
detoxifiere cu ajutorul căreia organismul îşi recapătă energia şi prin
care se reduce rapid numărul de kilograme. Atenţie, în această cură nu
este permisă carnea!
Prima zi:
Micul dejun:Suc din 2-3 grapefruit-uri, în care puneţi o lingurinţă
de spirulină (se găseşte la farmacii). O ceaşcă de ceai de plante, cu
miere.
Prânz: O salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei
galben, ţelină, morcovi, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel,
asezonată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Un pahar de suc obţinut din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpină de ţelină.
Cină: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată,
andive, mentă, asezonată cu ulei extravirgin de măsline. Se mai consumă
nectarul obţinut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o
felie de pepene galben.
A doua zi:
Micul dejun:150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni şi 300 de ml de apă plată cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Ulterior, se poate lua o gustare care conţine: 2-3 morcovi, jumătate
de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, omogenizate la blender
şi eventual diluate cu apă plată, 5-6 miezuri de nucă, o ceşcuţă de
stafide.
Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea soarelui,
morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină,
asezonată cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu zeamă de lămâie.
Se bea şi ceai de mentă.
Gustare după-amiază: o banană şi un nectar preparat la blender din
2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă
de magiun de Topoloveni.
Cina: Legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci,
ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi zeamă
de lămâie.
Se mai pot consuma 4-6 migdale dulci sau miezuri de nucă. Se bea o
ceaşcă de ceai de plante medicinale aromate (mentă, fenicul, rozmarin,
muşeţel).
REŢETĂ
Dieta de a treia zi
Micul dejun
Salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt
natural cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de Topoloveni. Se bea o
ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi un pahar de nectar la blender din
1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.
Prânz
Supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel
frunze şi rădăcină, morcov, piper negru, toate măcinate. Se serveşte cu
pâine integrală. Se bea ceai verde, neîndulcit. După-amiază, se mai
poate consuma un fruct proaspăt: măr, pepene, cireşe, pară, zmeură etc.
Cină
Se prepară “al dente” paste de grâu dur, se asezonează cu ulei de
măsline şi cu un sos pesto cu busuioc. Se poate servi cu puţină brânză
proaspătă, cu seminţe de pin. Se adugă o salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi cu ulei de măsine şi zeamă de lime.
sursa http://sanatate.bzi.ro/slabeste-2-kg-cu-cura-de-detoxifiere-de-trei-zile-de-la-dr-menci-20792
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu