miercuri, 16 noiembrie 2011

ALIMENTE MIRAULOASE PENTRU INIMA

ALIMENTE MIRAULOASE PENTRU INIMA



1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine

2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza

3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima

4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange

5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima

6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri

7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui

8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale

9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine

10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange

11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul

12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice

13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange

14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima

15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular 16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima

17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente

18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala

19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular

20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac

21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala

23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului

24. socul – imbunatateste circulatia sanguina

25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima

26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu

27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima

28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale

29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul

30. prunele – previn tromboza

31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice

33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare

34. porumbul – contine vitaminele D si K

35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Un comentariu:

  1. 36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului

    37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier

    38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase

    39. fasolea – creste puterea de concentrare

    40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei

    41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia

    42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza

    43. caisele – stimuleaza neuronii

    44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier

    45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului

    46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare

    47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .Pentru ochi

    RăspundețiȘtergere