duminică, 29 decembrie 2013

Tratarea durerii

Tratarea durerii - Tehnici pentru tratarea diferitelor forme

 Eliminarea durerii prin respiratie

Respiratia face energia sa se miste. Concentrandu-va respiratia puteti controla durerea. Milioane de femei au fost ajutate sa treaca prin durerile nasterii folosind tehnica de respiratia Lamaze, care poate fi adaptata pentru orice situatie. Procedura este simpla. Inspirati pe nari, cu gura inchisa, ca si cum ati mirosi un trandafir. Expirati pe gura, ca si cum ati stinge o lumanare. Reduceti treptat durata respiratiei. Pe masura ce expirati, veti elibera o parte din energia asociata durerii. Insa, in momentul in care apare durerea, daca mintea dumneavoastra nu este alerta, aveti nevoie de ceva care sa va aduca aminte ce aveti de facut. Mantra care va poate ghida intr-un atac al durerii este simpla : miroase trandafirul, apoi stinge lumanarea.

Lovirea usoara, intinderea, ciupirea si absorbtia durerii

Toti avem reactia instinctiva de a ne atinge si de a ne masa atunci cand ne doare. Trebuie sa urmam acest instinct ! Puteti folosi aceste tehnici oriunde, iar uneori sunt tot ce va trebuie pentru a elimina durerea.

Lovirea usoara

Pentru dureri musculare, cum ar fi durerea de umar, loviti usor zona. Folositi-va fie degetele, fie alt obiect cu multe "degete", cum ar fi o perie de par cu dinti de plastic. Loviti usor cat simtiti ca e nevoie, timp de un minut sau pana simtiti ca se elibereaza ceva si energia poate circula liber.

Intinderea 

In cazul in care nu este vorba de o rana deschisa, intinderea zonei ce inconjoara durerea poate, de asemenea, sa o elimine. Durerea antreneaza prea multa energie in zona afectata. Intinderea zonelor situate la 1-2 centimetri in afara zonei dureroase elibereaza congestia. Apasati apoi adanc in perimetrul durerii si intindeti muschiul in toate directiile.

Ciupirea

Exista un anumit mod de a ciupi usor pielea care transmite creierului semnalul ca durerea nu mai este necesara, intocmai ca un buton de resetare. Din nou, aceasta tehnica nu poate fi aplicata pe o rana deschisa. Identificati centrul zonei dureroase si, folosind degetul mare si aratatorul, ciupiti foarte usor pielea o singura data. Ciupirea are un efect de resetare, declansand ceea ce se numeste mecanismul "axei celulare" si eliberand energia acumulata in zona dureroasa. Ciupirea usoara transmite un semnal sistemului nervos, care elibereaza energia blocata.

Absorbtia

Puneti-va mana stanga pe zona afectata de durere a persoanei pe care doriti s-o ajutati. Ganditi-va ca mana stanga, care trage in afara energia, va absorbi durerea celuilalt. Intindeti-va apoi mana dreapta in jos, in afara corpului, si ganditi-va ca durerea se scurge prin mana dreapta. Daca simtiti ca energia ramane blocata in corpul dumneavoastra in loc sa iasa prin mana dreapta, opriti-va imediat si scuturati-va puternic ambele maini. Atunci cand simtiti ca energia alcuiva ramane blocata in corpul dumneavoastra, tineti-va bratele, pana deasupra coatelor, sub un jet de apa rece. De obicei, veti putea absorbi durerea altcuiva fara ca aceasta sa ramana blocata in dumneavoastra.

Sedarea durerii

Pentru a elimina durerea poate fi aplicata stimularea punctelor sedative de acupunctura asociate durerii. Sedarea unui meridian are ca efect eliberarea energiei in exces, in timp ce meridianul este calmat. Totusi, acest lucru nu provoaca slabirea meridianului sau a muschiului. Tabelul meridianelor musculare infatiseaza toate cele 14 meridiane si muschii corespunzatori fiecaruia. Pentru a stimula punctele sedative de acupunctura ale unui meridian (timp necesar - aproximativ 4 minute) :

  1. Identificati un muschi din zona dureroasa, folosind figura.
  2. Gasiti numele meridianului corespunzator acelui muschi;
  3. Uitati-va la figura 26 pentru a descoperi figura corespunzatoare meridianului. Observati punctele de sedare notate cu "1" si pe cele notate cu "2";
  4. Stimulati usor, dar ferm punctele de sedare "primare" timp de doua-trei minute;
  5. Stimulati punctele de sedare "secundare" timp de un minut jumatate-doua minute.
Sa presupunem ca durerea este localizata pe partea stanga a corpului si descoperiti in figura 43 ca muschiul care strabate zona dureroasa e guvernat de meridianul stomacului. In figura 26 veti vedea ca, pentru primele puncte sedative de acupunctura de pe meridianul stomacului, trebuie sa tineti degetul aratator si al doilea deget de la picior pe partea stanga a corpului. Pentru aceasta, asezati-va confortabil si duceti mana stanga la al doilea deget de la piciorul stang, cu degetul mare si cel mijlociu in jurul degetului de la picior si cu aratatorul in sus. Sustineti punctele de pe aratator cu mana dreapta. Dupa 2 sau 3 minute, treceti la punctele secundare, in varful piciorului stang. Daca durerea este localizata pe partea dreapta a corpului, inversati aceste instructiuni.

O tehnica de vindecare Hopi pentru durerea difuza

In cazul persoanelor a caror durere este dispersata pe zone intinse ale corpului, in special daca este cauzata de boli autoimunitare precum fibromialgia sau lupusul, practica Hopi aduce alinare. Este utila si pentru alte tipuri de durere difuza, cum ar fi durerile musculare sau cele de spate. Aceasta tehnica ii spune pur si simplu creierului sa opreasca durerea (timp : doua-trei minute) :
  1. Asezati persoana cu fata in jos. Executati o curatare a coloanei vertebrale;
  2. Indoiti-va degetele si asezati-le pe partea coloanei vertebrale dinspre dumneavoastra. Puteti incepe de la baza coloanei daca doriti sa deplasati energia in sus; incepeti de la capatul superior al coloanei daca persoana sufera de migrene;
  3. Asezati cealalta mana, cu degetele indoite, deasupra, incadrand astfel coloana intre cele doua maini cu degetele indoite;
  4. Eercind o presiune redusa cu degetele, plimbati-va mainile de-a lungul coloanei. In acest timp, ganditi-va ca transmiteti energia ca printr-o raza laser, cu degetele dumneavoastra in spatele persoanei tratate;
  5. O varianta este sa va plasati ambele degete mari pe partea coloanei dinspre dumneavoastra si toate celelalte degete pe partea opusa a coloanei, plimbadu-le de-a lungul, in ambele directii. Mutati-va apoi pe cealalta parte si repetati procedura;
  6. O alternativa la miscarea in sus si in jos de-a lungul coloanei este sa executati spirale de-a lungul coloanei. Degetele indoite de la o mana executa spirale in sensul acelor de ceasornic, pe partea indepartata a coloani, in timp ce degetele celeilalte maini executa spirale in directia opusa, partea dinspre dumneavoastra a coloanei;
  7. Inainte de a termina, ciupiti si ridicati pielea de pe coloana, incepand din dreptul taliei si miscandu-va in sus de-a lungul coloanei. Opriti-va in punctul in care nu mai puteti apuca destula pielea pentru a o ciupi si ridica. 
 Sursa : Medicina energetica de Donna Eden

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu