duminică, 29 decembrie 2013

Cristaloterapia


Cristaloterapia energetica - se practica prin asezarea efectiva a cristalelor direct asupra zonei bolnave, sau, de preferat, pe chakrele corespunzatoare cristalelor. Prin asezarea pe chakre, actiunea cristalului este mult mai directa si "rezolva" mai multe probleme in acelasi timp.
Cristaloterapia mentala - se realizeaza prin meditatia cu cristale, cautand in timpul meditatiei sa intelegem cauzele din trecut care au dus la crearea dezechilibrului (ex : ganduri pesimiste, antipatii, accese de manie fata de cineva sau ceva, neiertarea, autoinvinovatirea, etc.) Cristaloterapia mentala ne ajuta nu numai la vindecarea afectiunilor fizice. Prin ea se ajunge la o intelegere mult mai profunda asupra aspectelor oculte ale existentei. Multe aspecte necunoscute ale iubirii pot fi astfel revelate, prevenirea imbolnavirilor fiind strrans legata de capacitatea noastre de a ne iubi si a ne accepta pe noi insinte in totalitate.
Majoritatea mineralelor Terrei apar sub forma de cristale, corpuri solide poliedrice, deci marginite de fete plane si de muchii drepte. Mineralele si rocile frumoase se numesc "geme" si se folosesc atat in bijuterie cat si in cristaloterapie. Gemele se impart in pietre pretioase, fine si ornamentale. Termenul de semipretioase este depasit, punand in aceeasi categorie cristalele cu valori mult prea diferite.
Cristalotarapia este o terapie holistica prin care cristalele, gemele, pietrele pretioase sau semi-pretioase sunt folosite pentru ca pacientul sa fie vindecat prin plasarea cristalelor pe corpul acestuia, in special pe anumite puncte energetice, pe care le mai stim cu totii sub denumirea sanscrita de chakre. Obisnuinta de a ne folosi de minerale, de pietre pretioase si de cristale in scopuri foarte diferite, este foarte veche si se regaseste in toate civilizatiile. Si pietrele, deci, pot fi utilizate in scopuri terapeutice, in vederea stimularii evolutiei, dar pentru a intelege functionarea lor in sedintele de cristaloterapie este necesar sa ne referim la conceptul de energie. Dar, dincolo de aspectul lor solid, dupa cum am observat, materia este marcata de energie. Tocmai pe aceste prerogative ale materiei se bazeaza terapia cu cristale si minerale, intrucat acestea sunt in masura sa interactioneze cu frecventele energetice ale corpului uman. Cristalele pot fi mijloace pentru reglarea energetica prin purtarea ca bijuterii sau prin amplasarea pe chakre sau deasupra locului bolnav. De asemenea, pot fi folosite in meditatie, drept ghizi catre zonele subconstientului, ajutandu-ne, cu iubire, sa descoperim cauzele unui fenomen sau altul. Cristalele ne ajuta chiar sa cream, sa mentalizam ceea ce dorim sa aducem in viata noastra, cu conditia ca acel ceva sa ne apartina prin drept divin. Piatra in sine este un simbol al unei anumite energii vindecatoare, usurandu-ne accesul catre acea energie, ba mai mult culorile anumitor cristale corespund si vibreaza cu respectivele culori ale celor 7 chakre majore, fiecare cristal fiind corelat cu cate o chakra in parte datorita vibratiei vindecatoare ale culorilor.
Profilul pietrelor celor mai folosite in terapie
Piramidele si sferele
Se pare ca un cristal caruia i s-a dat o forma geometrica bine definita prin taiere si slefuire are anumite proprietati speciale de a conduce energia, desi din cauza procesului de modelare la care a fost supus, a pierdut o buna parte din energia sa proprie cu care a venit din natura. Aceste cristale au insusiri aparte. De exemplu, piramida recepteaza energie prin baza si emite prin varf o raza foarte subtire in forma de spirala, ca un laser. O piramida din cuart, asezata dedesubtul unui obiect, sau focalizata pe acesta, ii mareste campul energetic de 9 ori !
Sferele din cristal au capacitatea de a emite in toate directiile, de a crea un camp radiant in jur si de aceea erau folosite in trecut in divinatie. Piramidele si sferele de cristal, acum, la inceputul erei lor, pot fi folosite ca prim pas in energizare (piramidele) si meditatie (sferele). In afara de ele si alte forme obtinute prin prelucreare au o utilitate speciala. Forma de ou conduce energia intr-un singur sens : baza - varf. Ea se potriveste cel mai bine cu forma palmei si cu forma aurei umane. Oul de cristal, ca si sfera, sunt ideale pentru meditatii de deschidere a chakrelor sau de curatare a subconstientului de ganduri negative. Aproape ca nu conteaza culoarea sau tipul cristalului.
Cel mai puternic aparat de concentrare a energiei ar fi o piramida cu baza formata dintr-o suprafata sferica, pentru ca baza va recepta din toate directiile perpendiculare pe emisfera, iar varful va focaliza toata aceata energie.
Trusa cu ustensile de baza pentru cristaloterapie
Sedinta de cristaloterapie
Index al bolilor frecvent manifestate fizic - cristaloterapie
Principalele tipuri de cuarturi naturale
- Generator
Este un cristal mic de cuart brut, netaiat de om, ce poate avea dimensiuni variabile, dar care indeobste va avea, ca toate cristalele, sase fete. Daca nu are sase fete, inseamna ca a fost modificat de om.
- Biterminatul
Este un cristal "de legatura" care poseda la cele doua extremitati doua varfuri naturale : el se foloseste in sedinta de cristaloterapie pentru a uni pietrele unele cu altele, pentru a permite un flux continuu de energie de la un varf la altul sau de la o chakra la alta. Un astfel de cristal se mai foloseste in meditatie pentru a comunica telepatic cu alte entitati de natura diversa. In acest scop, el se tine cu unul din varfuri in contact cu a 6-a chakra (Vishuda)
- Tabular
Prin tabular se intelege un cristal plat, turtit, la care latimea celor doua laturi mai mari este cel putin dubla fata de latimea celorlalte patru fete mai inguste. Se foloseste pentru a transfera mai rapid energia de la o chakra la alta si poate fi pus, la fel ca si cel biterminat, pe corpul persoanei pe care o tratam intre o chakra si alta.
- Cristalul Sceptru
Are forma unui adevarat sceptru : partea superioara este prevazuta cu varful ascutit si este mai lata si mai groasa decat cea inferioara, incat seamana cu un baston, cu un fel de maner. Se foloseste pentru meditatie.
- Tantricul
Este un cristal care in termeni mineralogici se numeste "germinat" : este format din doua cristale distincte, ce pot fi bine individualizate, atasate la baza sau pe o latura. Cele doua elemente ale cristalului sunt lipite (topite) impreuna la baza si pe latura, incat formeaza un cristal unic. Un astfel de cristal se foloseste pentru a opera asupra unui cuplu de persoane.
- Laserul
Este un cristal subtire si lung, subtil ca un deget mititel care se termina in forma de fus. Se foloseste pentru sedintele avansate de cristaloterapie, fiind destinat dirijarii fasciculelor de energie concentrata sau executarii unor operatiuni ce necesita un "bisturiu energetic".
- Druza
Sunt aglomerari de cristale, intre care cele mai comune sunt cele de cuart slefuit si de ametist. Sunt, de obicei, folosite pentru curatirea si energizarea ambientala, precum si pentru ingrijirea si reciclarea cristalelor mai mici, prin simpla lasare a lor peste acestea cateva ore sau pentru un numar impar de zile. Druzele, la fel cu alte cristale, trebuie mai intai sa fie purificate si activate cu sistemele ce vor fi descrise in continuare si chiar si acestea trebuie, din cand in cand, sa fie regenerate prin impamantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu