luni, 23 noiembrie 2015

Arhanghelul Zadakiel

Idee-forta: "Sunt plin de compasiune si bunavointa. Ii ajut pe cei care sunt deschisi sa-si dezvolte capacitatea de a asculta raspunsul, de a constientiza felul in care sunt indrumati si sa-si aprofundeze si amplifice sentimentul de compasiune fata de ei insisi si fata de ceilalti."

Indemn: "Intensifica si creste prin aspiratie sincera si prin exprimarea intentiei sfera rugaciunii tale cu Dumnezeu Tatal. Simpla ta conversatie plina de iubire si umilinta cu Dumnezeu se transforma in rugaciune. Ia aminte ca nici o ruga nu ramane fara raspuns."

Zadakiel, al carui nume inseamna "Dreptatea lui Dumnezeu" este un inger al marinimiei, al compasiunii, al bunavointei. Alaturi de  Jophiel, este unul dintre purtatorii steagurilor, ce-l urmeaza pe Mihail in lupta. El este reprezentat tinand in mana un pumnal frumos incrustat.

In calitate de inger al marinimiei, Zadakiel ii binecuvanteaza pe toti cei care isi orienteaza eforturile spre a face din aceasta lume un loc mai fericit. Aduce lumina Gratiei lui Dumnezeu tuturor celor care si-au pus viata in slujba semenilor lor. Ne invata cum sa daruim ajutorul din toata inima. Ne ajuta sa intelegem semnificatia actului de a darui, sa devenim si noi dedicati acestui act, sa putem aprecia care este insemnatatea spirituala a daruirii.
Acest arhanghel ofera protectie tuturor celor care fac bine, ii binecuvanteaza pe toti cei care au inima deschisa si care sunt oricand pregatiti sa faca tot ce pot pentru ca viata pe aceasta planeta sa fie plina de bunastare, armonie si fericire, pe toti cei care, prin ajutorul pe care il ofera, fac din lumea aceasta un loc mai bun.
Tuturor celor care cred cu toata fiinta lor ca este foarte important sa-i ajuti pe ceilalti, el le ofera energie si inspiratie, le faciliteaza accesul la resurse infinite, astfel incat ceea ce au in plan sa poata fi realizat cat se poate de bine. Oricine ofera sprijin intr-un fel sau altul, se spune ca daruieste. Lumea nu ar fi atat de minunata fara ajutorul celor care au daruit din energia si resursele lor pentru a transforma viata celorlalti.
Il rugam pe Zadakiel sa  ne ajute sa gasim resursele interioare si exterioare care sa ne permita sa ne indeplinim cat mai bine misiunea.

Acest arhanghel ne inspira sa fim plini de bunavointa, sa vedem Lumina Divina din noi insine si din cei din jurul nostru.

Invocarea si comuniunea cu Arhanghelul Zadakiel duc la aprofundarea sentimentului de compasiune.
El ne calauzeste cu compasiune atunci cand ne simtim slabi si neputinciosi. Tuturor acelora care lupta in numele lui Dumnezeu, el le aduce speranta si incredere si reinnoieste credinta lor in atotputernicia Gratiei Divine. Zadakiel aduce compasiunea in viata noastra si ne ajuta sa intelegem ca dragostea lui Dumnezeu se revarsa in orice moment asupra noastra, sa constientizam faptul ca suntem in permanenta protejati si indrumati. Unii oameni cred ca aceasta calitate, compasiunea, este sinonima cu sentimentul de mila. Din punct de vedere ezoteric insa, compasiunea implica, pe langa mila, puterea desavarsita de a empatiza cu suferinta celorlalti, precum si capacitatea de a prelua suferinta cuiva si de a o neutraliza.
Zadakiel ne ofera dragostea lui Dumnezeu ca o realitate a vietii. Atunci cand, aflandu-ne intr-o situatie neplacuta, ne indreptam cu toata aspiratia catre Divin, suntem ajutati de acest arhanghel. El ne indeamna sa lasam loc, in permanenta, in gandurile noastre, pentru indurare si milostenie divina.

Zadakiel usureaza si asigura depasirea evenimentelor dramatice din viata noastra, facand posibila orientarea acestora catre un deznodamant fericit. Compasiunea lui se manifesta printr-o forta miraculoasa, care provine direct de la Dumnezeu si care ii permite sa ne ajute prompt daca il invocam atunci cand ne aflam in pericol. Tot ceea ce trebuie sa facem pentru a-l simti este sa ne deschidem inima spre infinita lui splendoare. Atunci cand nu suntem constienti de puterea compasiunii, suntem condusi de ego-ul nostru, de conflictele noastre interioare. Daca noi constientizam faptul ca suntem ghidati si ajutati, nu trebuie sa ne incrancenam ori sa ne pedepsim pentru ca lucrurile nu merg asa cum vrem. Increderea in Compasiunea Divina este un dar care ne permite sa participam pe deplin la evolutia vietii noastre.
Compasiunea ne calauzeste spre lumina si dragostea eterna a lui Dumnezeu. Putem sa acceptam compasiunea lui Dumnezeu si sa ne lasam in voia Lui fiind buni si blanzi cu noi insine si cu ceilalti. Compasiunea ne ghideaza dincolo de viata aparent dificila catre noi nivele tot mai profunde de constientizare, unde sa traim mai mult in lumina iubirii si intelepciunii Divine. Gratie compasiunii Divine, privim cu detasare si plini de iubire toate situatiile care apar in viata noastra.

Arhanghelul Zadakiel este patronul ingerilor care iarta sau ale caror misiuni au legatura cu iertarea.
Daca intimpinam probleme in a ne ierta sau a ierta o alta persoana, il rugam pe Zadakiel sa intervina. El ne ofera ajutor divin cand dorim sa uitam resentimentele fata de suferintele trecute si ne ghideaza sa intelegem lectia la care am fost supusi in momentele in care aceasta s-a manifestat, pentru ca noi sa putem trai constructiv si liber prezentul. Ne invata sa-i respectam pe ceilalti si sa gasim toate resursele de care avem nevoie atunci cand ne daruim, divin inspirati, altei persoane, pastrand in atentie din trecut, doar experienta de viata necesara trairii prezentului cu cea mai mare intensitate. El ne ajuta, de asemenea, sa ne orientam calea catre sursa divina a tot ceea ce exista si  se roaga ca fiecare dintre noi sa dobandim puterea de a ne darui neconditionat si deplin lui Dumnezeu.

Iertarea nu inseamna uitare si nu acesta este scopul ei. Pentru a ierta intr-adevar corect, Zadakiel ne ajuta sa vedem ranile si suferintele noastre din trecut intr-o alta lumina. Daca il vom ruga sa ne inspire cum sa lasam mai usor si mai repede, in urma noastra, suferinta si ranile vechi, vom declansa astfel si vom accelera direct proportional cu intensitatea si durata rugaciunii procesul de vindecare spirituala. Manifestarea deplina a devotamentului implica si iertarea tuturor acelora care ne-au pricinuit suferinte si lacrimi. Numai asa putem ajunge sa traim aici si acum, iubirea divina pe care ingerii o manifesta si o exemplifica neincetat. Altfel, vom ramane prizonierii propriilor noastre orgolii si resentimente crezand, in continuare, ca ceilalti sunt cauza si nu doar instrumentul manifestarii necazurilor si durerilor noastre. Iertarea ne ajuta sa ne eliberam de aceste trairi si sa ne ridicam pe un alt nivel superior de constiinta. Atunci cand iertam, sufletul ni se usureaza si ne simtim bine. Iertarea ne elibereaza si ne ajuta sa relationam mai bine cu cei din jur. Putem avea nevoie de ajutor ca sa iertam si Zadakiel ne ofera gratia de a gasi bunatate in inimile noastre si curajul de a cere ajutor cand iertarea ni se pare prea greu de realizat. Cei care sunt orgoliosi si ranchiunosi nu iarta usor, dar Zadakiel, prin gratia sa, ii ajuta sa gaseasca resursele interioare si curajul necesar pentru a o putea face. El va actiona ca un cosar, care ne va purifica trupul fizic, mintea si inima de neiertare.

Arhanghelul Zadakiel contribuie la vindecarea suferintelor - mai ales a celor din plan emotional - si la eliminarea energiilor negative din toate structurile corpului omenesc. El ne indeamna sa-i iertam pe toti cei care ne-au facut rau in trecut, pentru ca, in esenta, suntem uniti in aceeasi sursa Divina.
Iertand, devenim receptivi la vindecare si iubire. Iertarea ca si intelegerea ne ajuta sa devenim fiinte umane fericite si sanatoase.

Arhanghelul Zadakiel pazeste puterile invocatiei si ale afirmatiei.
Cuvantul  "invocatie" din limba romana este conex cu termenul "invocatio" din limba latina. "Vocare" inseamna in latina "a chema", deci invocarea sau invocatia are semnificatia de a chema, de a apela, de a atrage inlauntrul fiintei noastre, in Universul nostru launtric, a unei energii, a unei anumite realitati tainice sau puteri superioare, ori de intrare in comuniune telepatica cu o anumita entitate sau chiar cu o anumita realitate ce a existat candva, fie in trecutul apropiat, fie in trecutul indepartat. Invocatia poate fi adresata unui inger, unui sfant, unei entitati divine sau lui Dumnezeu insusi.

Zadakiel ne inspira sa invocam acordarea ajutorului si a ghidarii pline de intelepciune in diferite situatii, inspiratia divina, protectia divina, acordarea iertarii si a Gratiei divine sau realizarea unei comuniuni cat mai profunde cu fiinta divina care este invocata sau cu Dumnezeu insusi.
De asemenea, El ne inspira sa realizam invocatia prin adresarea unor cuvinte pline de puritate si simplitate, prin care sa manifestam speranta si credinta ca ajutorul, ghidarea, inspiratia, protectia, compasiunea, iubirea sau Gratia divina ne vor fi acordate. Un exemplu de invocatie il constituie chiar rugaciunea "Tatal nostru", prin care fiinta umana se adreseaza lui Dumnezeu insusi in ipostaza de Tata Ceresc.

Atunci cand rostim numele lui Dumnezeu cu o credinta puternica, profunda si deplina se poate spune ca realizam, in felul acesta o invocatie. Atunci cand este invocat cu o credinta puternica, profunda si deplina in Universul nostru launtric numele lui Dumnezeu, sau cand ne raportam cu o credinta puternica, profunda, deplina la realitatea Sa misterioasa, in fiinta noastra apare o anumita stare distincta, ce evidentiaza ca beneficiem in universul nostru launtric de influenta dumnezeiasca, spirituala ce apare.

La randul ei, rugaciunea inimii constituie o invocare a harului, a milostivirii si a puterii dumnezeiesti a Mantuitorului Iisus Hristos in fiinta credinciosului.
Invocarea ingerului pazitor prin rugaciunea "Inger, ingerasul meu" ne pune instantaneu in comuniune cu ingerul nostru pazitor.

Acest arhanghel ne invata ca pentru a reusi fiecare invocatie sublima, divina, este necesar sa avem o credinta puternica, profunda si deplina ca ceea ce invocam, ceea ce chemam si atragem prin intermediul invocatiei exista si ca este cu putinta sa intram in comuniune tainica, net sesizabila, cu acea realitate sau cu acel ceva ce este invocat, iar in felul acesta oglindirea acelei realitati ce este invocata in propriul nostru univers launtric este realizata.

Zadakiel pazeste esentele rugaciunii, ne invata arta de a ne ruga, ne arata cum si in ce conditii simpla conversatie cu Dumnezeu se transforma in rugaciune.
Rugaciunea este o intensa, spontana, rodnica si indescriptibila elevare a sufletului, a intregii noastre fiinte si chiar a trupului catre Dumnezeu ce se realizeaza prin intermediul energiei tainice a aspiratiei catre Dumnezeu si a iubirii pentru Dumnezeu. Rugaciunea este un element esential al pietatii interioare, impreuna cu iubirea de Dumnezeu, compasiunea si milostenia. Rugaciunea sincera si umila catre Dumnezeu este mult mai importanta decat ritualurile exterioare. A ne ruga intr-un mod umil si sincer inseamna, inainte de toate, a comunica in taina cu Dumnezeu.

Rugaciunea este o tainica si indescriptibila comuniune a fiintei umane in ipostaza de copil al lui Dumnezeu cu Tatal sau Ceresc si ea include umilinta, iubirea, adorarea, multumirea, marturisirea sincera a greselilor, cererea in conformitate cu legile lui Dumnezeu, ce este indreptatita. Asa s-au rugat si au fost ascultate fiintele umane de-a lungul veacurilor. Rugaciunea sincera si umila se realizeaza cu iubire si implica o sui generis revarsare a inimii inaintea Creatorului Suprem, iar raspunsul Lui nu intarzie sa apara si este trait printr-o tainica revarsare a binecuvantarilor si a darurilor Sale. Dat fiind faptul ca este omniprezent, Dumnezeu asculta instantaneu, prin mijlocirea Duhului Sfant, orice rugaciune binefacatoare, sincera si umila.

Arhanghelul Zadakiel ne incurajeaza sa intensificam, sa crestem - prin dorinta noastra sincera, prin exprimarea intentiei - sfera rugaciunii.
Zadakiel ne indeamna sa ne rugam la Dumnezeu intotdeauna nu doar in perioadele dificile ale vietii si sa fim insistenti in rugaciune. Iar baza pe care se construieste increderea noastra deplina in puterea tainica a rugaciunii insistente este generozitatea cea fara de egal a lui Dumnezeu. Rugaciunea include insistenta precum si continuitatea. Intensitatea ce este manifestata in rugaciune are o mare importanta. In cazul rugaciunii, atentia si credinta sunt combinate si fac sa apara starea de vigilenta. Rugaciunea trebuie sa fie, totodata, plina de speranta.
S-a constatat: copiii care au fost invatati de mici sa se roage la Dumnezeu, sa ceara ajutorul si ghidarea lui Dumnezeu atunci cand le este greu sau in situatiile in care nu stiu ce alegere sa faca si care pastreaza acest obicei minunat pe parcursul vietii se descurca mai bine in viata, sunt mai sanatosi si mai fericiti. Prin intermediul rugaciunii, atat profetii si sfintii, cat si asa-zisii "drepti", au fost inspirati intr-un mod intim si indescriptibil de Dumnezeu si au atras in fiinta si in Universul lor launtric tainice puteri dumnezeiesti.

Zadakiel ne asigura ca nici o ruga nu ramane fara raspuns.
Dar trebuie sa avem in vedere ca Dumnezeu nu accepta decat rugaciunile si cererile ce sunt binefacatoare din punctul de vedere al lui Dumnezeu si care sunt rostite cu umilinta si credinta. Rugaciunea celui rau, a celui care s-a indepartat de Dumnezeu, ramane fara raspuns, si nu este luata in considerare atata timp cat o astfel de fiinta umana nu se caieste pentru relele si pacatele pe care le-a facut. In cazul acelora, Dumnezeu "raspunde" printr-o totala tacere, atata timp cat fiinta nu se hotaraste ca a venit momentul sa implore iertarea pacatelor si sa se reimpace cu Dumnezeu.
Dumnezeu asculta intotdeauna rugaciunea ce este rostita de o fiinta umana umila, blanda, buna la suflet si iertatoare. Simplitatea si sinceritatea in rugaciune sunt, de asemenea, esentiale. Rugaciunea trebuie manifestata din simplitatea deplina a inimii, sa fie exprimata din intentii curate si sa fie rostita intr-o vorbire si cerere simpla.

Invocarea si meditatia cu Arhanghelul Zadakiel duc la dezvoltarea capacitatii de a asculta raspunsul, de a constientiza felul in care suntem indrumati.
Zadakiel ne ajuta sa auzim ghidarea plina de iubire a ingerilor pazitori, sa primim mesaje auditive de la ingeri, fiinte divine. In cazul clarauditiei persoana primeste o informatie auditiva, asemeni unei voci in cap, poate auzi voci articulate, muzica sublima, sunete si cuvinte care nu pot fi percepute de auzul normal. Cel care are aceasta capacitate poate auzi scene care se petrec la mare distanta sau in alte planuri ale existentei, este un receptor in alte planuri, putand comunica foarte usor cu entitatile benefice din alte dimensiuni. Clarauditia ajuta la confirmarea premonitiilor precum si la diagnosticari si o traducere mai buna a ceea ce vezi.
Exemple ale acestui simt ar fi sa auzim ingerul pazitor amintindu-ne cu iubire: "Ai uitat cartea." sau avertizandu-ne: "STOP! Nu trece strada!". Aceste voci nu sunt intotdeauna percepute cu urechile, dar pot fi percepute ca forme-gand sau ca o vibratie in jurul nostru.
Il putem ruga pe Zadakiel sa ne ajute sa ne clarificam mesajele auditive pe care le primim. Ghidarea divina poate fi auzita clar, sub forma unor mesaje repetate care te indeamna sa imbunatatesti situatia ta sau a celor din jurul tau. Fii foarte atent la tot ce auzi in mintea ta si cu urechile tale fizice.

Zadakiel este un profesor spiritual, este rabdator, bland, intelegator si are acces la intreaga cunoastere. In aceasta ipostaza el este reprezentat tinand in mana o carte.
Daca dorim sa invatam ceva, Zadakiel ne ajuta. Uneori el ne poate ghida sa invatam singuri. A fi atenti la tiparele noastre de a privi lucrurile, asculta pe ceilalti si gandi ne ajuta sa primim invatatura lui.
Arhanghelul Zadakiel este foarte cunoscut si pentru ca ne ajuta in ceea ce priveste functiile memoriei. El este considerat ingerul coordonator al memoriei si de aceea este de mare folos studentilor si oricui trebuie sa retina nume, cifre sau alte informatii importante. Daca dorim sa memoram o informatie importanta sau sa ne imbunatatim in general memoria il invocam pe Zadakiel, pentru aceasta este esential sa se inteleaga ca memoria poate fi imbunatatita. Zadakiel ne invata ca memoram ceva mai usor daca suntem deschisi sau ne deschidem catre acea realitate sau acel aspect si atunci cand intelegem. El ne indeamna sa avem intotdeauna o minte deschisa, incredere in capacitatile noastre de invatare deoarece mintea noastra este una cu Mintea Divina si ne ajuta sa invatam cu usurinta notiuni noi, subiecte care nu fac parte din sfera noastra de interese. El ne inspira sa-i invatam pe ceilalti ceea ce am asimilat, sa fim deschisi sa impartasim idei noi, sa avem incredere in capacitatile noastre de  predare, elevii nostri ne invata si ei in multe moduri minunate, invatam unii de la ceilalti. Zadakiel vindeca tulburarile de memorie si ajuta la imbunatatirea altor functii mentale. De asemenea, il putem invoca atunci cind trebuie sa gasim - in noi sau in mediul inconjurator - ceva ce am ratacit. Chemati-l pe Zadakiel pentru a va ajuta sa va amintiti de orice lucru pierdut si chiar de Dumnezeu.


sursa: www.angelinspir.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu