duminică, 12 iunie 2016

Tinerete fara batranete -Sfaturi


Sta in puterea ta sa te maturizezi si sa imbatranesti frumos.
Daca ne pasa de sanatatea noastra, ne iubim si ne ingrijim trupul, minte si sufletul si astfel amânam bătrâneţea.
Prin gandire pozitiva si  trairea momentului "acum" vom face doar ce neface placere, NU vom mai pierde energia  pe trecut, NU vom  mai aduce trecutul cu emotiile lui negative in viata noastra. ACOLO UNDE ITI ESTE GANDUL ITI ESTE ENERGIA!

Potrivit specialiştilor, doar 25% dintre cauzele care explică longevitatea ţin de gene, în timp ce 75% depind de stilul de viaţă şi mediul în care trăim. 
Iată şi sfaturile experţilor, pentru a ȋmbătrâni târziu şi frumos: 
Exerciţiile fizice, făcute zilnic 
Faceţi zilnic 10 - 15 minute de exerciţii fizice. 
Activitatea sportivă şi mişcarea sunt bune pentru creier, deoarece ameliorează capacităţile cognitive. În timpul sporului, favorizăm un hormon care ȋncurajează conexiunile între neuroni, declanşând producţia de anfetamine euforizante. 
Practicaţi exerciți regulate şi moderate: mersul pe jos repede, urcarea şi coborârea scărilor, sau alergarea până când pulsul urcă la 120-140 de bătăi pe minut, timp de 25 de minute, de 3 ori pe săptămână. 
O zi pe săptămână, post Ţineţi post o zi pe săptămână. Nutriționiştii recomandă postul cu o zi de sucuri de fructe pe săptămână. Astfel, se uşurează sistemul digestiv şi se face, totodată, plinul de vitamine. Se recomandă cu precădere sucul de ananas şi de mere, apreciate pentru bogăţia de vitamine A, E şi C, potasiu şi magneziu. Pentru stimularea secreției gastrice, este recomandat ca în suc să se adauge şi puţină rădăcină de ghimbir ras. Astfel, senzaţia de lejeritatea se instalează instantaneu. Consumaţi cât mai des ulei de cocos şi brânză cu mucegai 
Dr. Vilhem Bohr, afirmă că o alimentaţie bogată în nucă de cocos oferă un carburant suplimentar celulelor creierului, care repară mai uşor stricăciunile bătrâneţii. Putem imbatrani frumos

În ceea ce priveşte brânza cu mucegai, cercetătorii englezi îi atribuie secretul longevității. 
Se pare că în ‘’venele sale albastre’’ brânza conţine substanţe antiinflamatoare, cu efect anticancer şi de protecţie a inimii. 
Este foarte bună pentru intestin şi stomac, luptă împotriva durerilor reumatismale şi întârzie îmbătrânirea. Mai multe proteine vegetale..
 Bătrâneţea poate fi amânată şi prin consumul mai mutor proteine vegetale, în detrimentul celor animale. Nutriţioniştii din ȋntreaga lume afirmă în cor că ‘’mâncăm mult prea multă carne’’. Ideal ar fi ca preparatele din carne să fie înlocuite cât mai repede şi cât mai mult cu cele din peşte şi legume. Mazărea, fasolea, lintea sau bobul sunt leguminoase la fel de săţioase ca şi carnea, întrucât conţin proteine care asigură şi acoperă necesităţile organismului. Dacă, însă, nu se poate renunţa la carne, cota maximă admisă pe săptămână este de o friptură de porc sau vacă.
 Mizați pe tinereţea interioară 
Trăiţi în echilibru cu vârsta pe care o aveţi.
 Persoanele trecute de 60 de ani, spre exemplu, sunt sfătuite să evite încercarea de a-i imita pe cei tineri. Aceasta le va face să pară mult mai bătrâne, încărcându-le cu ani în plus. Cea mai bună cale este de a te accepta, de a intra în echilibru cu propria persoană activand tinereţea interioară. 
La a "doua tinerete "  avem şansa uriaşă de a face doar ce ne place, lucruri pe care le-am amânat de-a lungul vieţii. Astfel când sufletul este bucuros, schimbările produse de vârstă asupra noastră sunt mult mai uşor de acceptat. Mai mult decât atât, bătrâneţea trăită,frumos  îşi pune amprenta şi pe aspectul exterior: privirea este vie, iar zâmbetul strălucitor. În concluzie, a doua tinereţe există cu adevărat.
Iubiti-va, iertati-va, acceptati-va asa cum sunteti, conectarea cu Divinitatea in fiecare moment, multumiti-va cu ce aveti, faceti doar ce place sufletului vostru. Nu mai asteptati recompense de la cei carora le faceti anumite servicii. BATRANETEA SI MOARTEA VINE DIN LIPSA DE IUBIRE!

Un comentariu: