duminică, 19 iunie 2016

Remedii naturiste pentru bolile de ficat, de la Hildegard von Bingen:



1. Elixir din dude.
"Cine sufera cu ficatul sa bea des elixirul de dude caci boala de ficat vine des din cauza la prea mult sange cauzat de mancare. Caldura si sucul de dude elimina acest sange caci sucul de dude este asemanator sangelui. Si in mancarea pe care el o mananca sa puna un pic de otet de vin (nu din altceva), caci ficatul se strange din cauza tariei si a iutelii otetului"

Reteta: 50g de dude, 2 linguri de otet de vin, 1 litru de vin de calitate. Se fierb toate impreuna timp de 5 minute, se filtreaza printr-o panza si se pune intr-o sticla curata care a fost sterilizata cu alcool in prealabil. Se bea 1 paharel mic ca cel de tuica (20 ml) inainte de masa.

2. Praf de aloe vera"Cine are galbinare (hepatita) sa puna aloe in apa si dimineata ca si seara cand se duce la culcare sa bea apa asta si sa faca asta de 3-4 ori si va fi vindecat". 0,5 g de praf de aloe vera se pune intr-un pahar cu apa peste noapte. A doua zi se toarna apa asta intr-un alt pahar fara sa se deranjeze sedimentul de la fundul paharului si se bea jumatate din ea dimineata si cealalta jumatate seara. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori. Dupa 3-4 zile dispare culoarea galbena a pielii si pofta de mancare revine.

Atentie, folosirea indelungata de aloe duce la demineralizare, in special la pierderea de potasiu la care inima va suferi. Aloe nu se ia mai mult de 4-6 saptamani si nici in cazul cand pacientul are pietre la fiere sau cancer la ficat cu metastaze.

3. Vin cu flori de levantica"Cine bea des vinul acesta cu levantica isi miscoreaza durerile din ficat si din plamani, abureala din piept si isi limpezeste cunoasterea si gandurile".

Reteta: 20 g de flori proaspete sau 10g de flori uscate de levantica se fierb cinci minute intr-un litru de vin. Se foloseste un vin de calitate, preferabil rosu si de cel putin 2-3 ani vechime. Se bea de trei ori pe zi, cald cate 20-30 de ml. In loc de vin se poate folosi miere fiarta cu apa. Asta e valabil pentru toate remediile unde vinul nu se poate bea.

Vinul fiert insa nu mai are decat 2-3 % alcool si la 20 ml alcoolul nu are un efect daunator ci chiar transporta substantele la creier care are o bariera naturala.

4. Seminte de saxifraga (patrunjel de camp) in vin"Cine are galbinare (hepatita) sa zdrobeasca seminte de saxifraga (patrunjel de camp sau ochiul soricelului) in vin si sa bea vinul asta des dupa masa si hepatita va disparea caci de multe ori ea este cauzata de o varsare a fierei si asa ceva duce des la o impietrire a omului sub forma unei pietre".

Reteta: 10g de seminte de saxifraga, 1 litru de vin. Praful se lasa o ora in vin dupa care se strecoara si se bea de 3 ori pe zi cate 20 ml dupa masa. Elimina pietrele de la fiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu