duminică, 8 septembrie 2013

Informatii interesante despre NUTRITIE

De cele mai multe ori oamenii au nevoie doare de anumite ponturi pentru a acorda o atentie marita obiceiurilor alimentare. Iata zece lucruri interesante, care iti pot schimba viata in cazul in care le pui in practica, potrivit celor de la summertomato.com:
10. Dietele de slabit
eat-less
Poti scapa de kilogramele in plus prin majoritatea dietelor concentrate pe avantajele pe termen scurt, dar mai mult ca sigur vei acumula in scurt timp mai mult decat ai slabit. Acest adevar este valabil chiar daca menti dieta in continuare. Concentreaza-te pe termen lung, aceasta este cea mai sigura si eficienta modalitate de a scapa de kilogramele in plus.
9. Grasimi esentiale
salmon-is-rich-in-protein
Grasimile plantelor si pestelui sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Acestea te protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare, diabetului de tip doi si pierderea memoriei. In moderatie, acestea pot fi consumate si in curele de slabire datorita satietatii pe care o produc.
8. Grasimi rele
fast food collection on on white background
Grasimile procesate sunt foarte periculoase pentru sanatatea organismului. Acestea sunt asociate cu bolile cardiovasculare, diabetul de tip doi, cancerul si obezitatea. Inlocuirea acestora cu cele de mai sus iti poate salva viata.
7. Vederea
Broccoli
Fructele si legumele iti imbunatatesc si protejeaza vederea. Glaucomul si cataracta sunt afectiuni oculare direct legate de alimentatia anterioara a pacientului.
6. Proteine
high-protein-diet
Cele mai calitative surse de proteine sunt legumele si pestele. Este foarte usor sa asiguri organismului toti aminoacizii necesari printr-o dieta completa. Proteina din carne rosie pe langa avantaje, are si anumite dezavantaje.
5. Fibre
0001
Fibrele alimentare nu trebuiesc puse sub semnul egalitatii cu legumele si granele. Suplimentele de fibre alimentare nu ofera aceleasi beneficii precum alimentele care contin aceste fibre.
4. Calciu
healthy-milk
Americanii de exemplu, sunt poporul care consuma cel mai mult calciu, dar cu toate acestea cazurile de osteoporoza sunt foarte intalnite. Cauza acestui fapt este datorat insuficientei de vitamina D, lipsa exercitiilor fizice si a alimentatiei proteice. Deasemenea, calciul in exces poate cauza afectiuni ale prostatei si ale ovarelor.
3. Carbohidrati
bg1
Cei mai in forma si cei mai sanatosi oameni de pe planeta consuma foarte multi carbohidrati. Nu ne referim la acei simpli carbohidrati procesati, ne referim la legume si la grane.
2. Sase cauze
0916_Chest-Pain_400x280
O dieta sanatoasa poate preveni sau chiar poate vindeca patru dintre principalele cauze ale mortii din Statele Unite ale Americii. Dovezile arata ca dieta este mult mai importanta decat genetica persoanala, in majoritatea bolilor de inima, cancer si al diabetului de tip 2.
1. Vitamine
High-dose-vitamin-supplements-may-reduce-lifespan-by-up-to-a-quarter-Animal-data
Vitaminele nu ofera aceleasi beneficii precum alimentatia. Nu exista un substituent pentru o dieta completa, deaceea acestea se numesc suplimente alimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu