joi, 5 septembrie 2013

Ho’oponopono

Ho’oponopono – Detasarea de frica

Realitatea noastră include toate programele noastre, amintirile, credințele, atașamentele, emoțiile și așteptările. Acestea au fost adunate în foarte mulți ani. Suntem orbi și surzi de veacuri. Suntem complet drogați, căutând dragostea, aprobarea și aprecierea în locuri greșite și de la persoanele nepotrivite. Căutam succesul, puterea și lucrurile materiale, gândindu-ne că acestea ne vor “face” fericiți. Avem tendința de a încerca să schimbăm oamenii, deoarece credem că dacă ei s-ar schimba, vom fi fericiți. Ne cedăm constant puterea considerând că fericirea noastră depinde de alte persoane și de circumstanțe externe.
Opriți lumea, vreau să cobor! Nu îți vine uneori să spui asta? Ei bine, suntem acum în mijlocul piesei, așa că trebuie să dansăm până când se termină. Dar putem schimba dansul și finalul dacă ne detașăm. Este imperativ să ne trezim și să vedem lucrurile așa cum sunt ele în realitate. Trebuie să încetăm să mai lăsăm realitatea noastră falsă să ne controleze. Știu că este înspăimântător să ne detașăm de tot ceea ce am crezut că este real. Frica este inevitabilă, atunci când ne detașăm de cunoscut și îmbrățișăm necunoscutul.
Partea frumoasă despre procesul pe care îl învățăm prin Ho’oponopono, este că tot ceea ce căutați, tot ceea ce sufletul vostru râvnește, se află în acest necunoscut. Sigur, veți simți frica atunci când va veni vremea să vă detașați de realitatea așa cum o stiti, dar trebuie să o faceți oricum. Tebuie să știți că, dacă sunteți dispuși să cereți ajutor, ajutorul va fi acolo pentru voi. Tot ce trebuie să faceți este să cereți, pentru că aveți liberă alegere. Universul nu poate interveni dacă nu-i ceri. Când practici Ho’oponopono, în esență, ceea ce faci este că ceri ajutor. Îți asumi 100% responsabilitatea pentru realitatea ta și îi dai permisiunea lui Dumnezeu să te ia de mână, să te îndrume și să te protejeze. Nu sunteți singuri. Cereți și vi se va da.
Fii dispus să observi frica, știind ca tu nu ești frica. Tu ești mai presus. Făcând acest lucru, frica se va topi și va dispărea imediat. De îndată ce frica pleacă, va veni inspirația și te va ghida înapoi în paradis, chiar dacă doar pentru o fracțiune de secundă! Și atunci când va apărea următoarea amintire de îndoială sau teamă, continuă să te detașezi, clipă de clipă. Când frica apare, fă-mi o favoare: RESPIRĂ. Primul lucru pe care îl facem atunci când simțim frica este că ne oprim din respirat, așa că, și doar acest pas mic te va sprijini mult să te eliberezi de temerile tale.
Gândiți-vă, aveți posibilitatea de a vedea universul așa cum Dumnezeu îl vede, fără frică. Este ca și cum ai vedea pentru prima dată, ca un nou-născut. Este o șansă de o lua de la început. Fericirea pe care o cauți este în spatele fiecarui “mulțumesc” și “te iubesc.” Continuă să spui asta fricii, îndoielii, opiniilor și judecăților înainte de a te detașa de ele. Fii recunoscator fricii pentru că apare pentru a-ti oferi o altă șansă de te detașa. Este un ceas deșteptător bun, îți spune că este timpul să te trezești, să faci ceva diferit, sau poate că este timpul să te miști și să acționezi. Frica este ceva ce creem în mințile noastre, și credința noastră în ea este ceea ce îi dă putere. De îndată ce am devenim conștienți de acest adevăr, frica pur și simplu se dizolvă.

Ho’oponopono – Intelectul

În Ho’oponopono aflăm că intelectul nu a fost creat pentru a ști, a fost creat pentru a alege. Aceasta este singura funcție a intelectului. Noi trebuie să alegem dacă să ne detașăm sau nu, să avem sau nu dreptate, să avem sau nu ultimul cuvânt. Avem de ales, să urmăm calea intelectului sau calea lui Dumnezeu.
Această călătorie în Israel m-a facut mai conștientă de modul în care strămoșii noștri știau că singura modalitate de a vedea și experimenta minuni era, prin credință, și că stând uniți vor găsi tăria de a înfrunta orice provocări apar în drumul lor. Ei știau că soluția la problemele lor urma să vină din ceruri. Răspunsul nu era pe Pământ.
Din păcate, pe măsură ce am evoluat și am devenit mai educați, ne-am îndepărtat mai mult și mai mult de sursă și am decis că noi știm mai bine și că putem rezolva totul singuri.
Cumva am devenit confuzi. Noi credem că ar trebui să umplem intelectul nostru de cunoștințe, dar intelectul ne-a fost dat pentru a alege între a gândi și a ne ambala în probleme sau a ne detașa.
Am devenit atât de înrădăcinați în credința că scopul intelectul este stocarea și înțelegerea informațiilor, încât ne bazăm sentimentul nostru de identitate pe această idee. Intelectul nostru încearcă astfel să devină ceva ce nu este și ne împinge întotdeauna să fim ceva ce nu suntem meniți să fim.
Pentru a rupe acest ciclu trebuie să realizăm că suntem înțelepți prin natura noastră, și că înțelepciunea noastră nu rezidă în intelect. Nici creativitatea noastră nu vine din intelect. Creativitatea este starea noastră naturală. Ea vine și lucrează în moduri pe care nu le putem explica. În realitate, ideile și acțiunile noastre vin numai de la Inspirație sau amintiri.
Acum, Inspirația poate veni doar atunci când ești gol și deschis. Ea nu poate veni atunci când vorbești, gândești sau te îngrijorezi. Pentru a-ți atinge potențialul maxim, trebuie să devii ca un copil din nou, un copil înțelept. Trebuie să ai încredere că ești ghidat și protejat atunci când nu te gândești sau îngrijorezi și să fii deschis la toate posibilitățile. Trebuie să te întorci înapoi la rădăcinile tale, la perioada dinainte de a deveni atât de educat încat să nu mai ști cine ești cu adevărat.
Noi suntem cei care ne complicăm singuri existența. Noi suntem cei ce gândim că știm ce este bine pentru noi și facem liste cu ce, cât și când dorim să atragem, când de fapt, habar nu avem ce este corect pentru noi, și pe deasupra, pentru cine facem lista? De fapt noi facem liste pentru Creator, care ne cunoaște mai bine decât oricine și știe ce avem nevoie și când avem nevoie. Suntem foarte aroganți, într-adevăr.
Anthony de Mello spune simplu, “Când devii conștient și prezent, devii mai înțelept Asta este ceea ce poți numi adevărata creștere-personală.
Înțelege-ți mândria și va scădea. – rezultatul va fi smerenia.
Înțelege-ți nefericirea și va dispărea. – rezultatul va fi starea de fericire.
Înțelege fricile tale și se vor topi – starea rezultată este iubirea.
Întelege-ți atașamentele și vor dispărea – consecința este libertatea“.
Gândește-te la natură. Uită-te la flori de exemplu. Sub nici o forma oamenii nu pot crea o astfel de frumusețe. Trebuie să admitem că există o Inteligență Divină. Gândește-te la corpul tau. Nu ai nevoie să te gândești cum să respiri sau cum să-ți faci inima să bată. Suntem înconjurați de minuni Divine.
Întoarce-te la uimirea și venerația din copilărie. Folosește-ți intelectul în scopul în care ți-a fost dat în loc să-l lași să te scoată din minți. Odata ce îți deschizi inima și încetezi să încerci să controlezi realitatea, lucruri minunate vor începe să apară peste tot în jurul tău, și vei recupera sentimentul de bucurie și libertate.
Adevărul te va elibera!

Ho’oponopono – Amintiri

Lumea este condusă de informații iar noi suntem de asemenea conduși de informații. Învățătorul meu, Dr. Ihaleakalá Hew Len spune că noi venim cu întreg pachetul. Știti la ce se referă când spune asta?
Se referă la faptul că te naști cu amintiri din vieți anterioare care încep să ruleze din primul minut după naștere.
Permite-mi să-ți pun o intrebare:Când mergi la cinema, filmul vine din ecran sau din proiector?
Oamenii și situațiile sunt la fel precum ecranele. Încercam să convingem ecranul că avem dreptate. Vrem ca el să se schimbe însa nu putem schimba ce este pe el. Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe pe ecranul nostru, trebuie să ne schimbam noi însine.
Filmul este in noi. Noi suntem proiectorul.
Amintirile noastre apar pentru a ne oferi oportunitatea să ne asumăm responsabilitatea 100% și să ne detașăm. Când facem asta îi permitem Divinității să le ștearga astfel încat să ne putem elibera. De fapt problemele nu sunt decât oportunități. Viața este despre oportunitățile să creștem și să aflăm cine suntem, de ce suntem aici și care este menirea noastră. Noi suntem aici pentru a ne îndrepta și a ne corecta greșelile.
Asta este exact ceeea ce face Ho’oponopono arta straveche hawaiana pentru rezolvarea problemelor. Ne îndreptăm greșelile, asumându-ne responsabilitatea 100% și spunând:
Îmi pare rău, te rog iartă-mă pentru ceea ce se întamplă în mine și a creat sau atras aceasta”.
Noi toți încercăm să ne dăm seama care este scopul nostru în viață.
Am vești pentru tine. Scopul nostru este să curățăm și să renunțăm la tot ceea ce nu suntem noi. Nu suntem amintirile noastre. Suntem mai presus de ele, dar suntem responsabili să ne curățăm propriul bagaj. Cum și Shakespeare a spus :”Aceasta este o scenă iar noi suntem actorii”.
Realizez că încerci să îți dai seama despre ce vorbesc, dar nu este nimic de știut ori de înteles. Gândește-te: când ești în fața unui computer și lucrezi cu un program, ai idee câte alte programe rulează în același timp? Totuși nu trebuie să știi sau să înțelegi totul ca să utilizezi un calculator. Tot ce trebuie să știi este că mai sunt și alte programe și ele sunt deschise. Este posibil să nu înțelegi de ce și de unde vin anumite lucruri, sau cum apar și nici nu ai nevoie să știi aceasta. Tot ce ai de facut este să te detașezi.
Când ceva intervine între tine și altă persoană, ceea ce se întâmplă nu are legatură cu tine sau cu cealaltă persoană. Sunt doar amintiri. Amintește-ți că atunci când vezi cealaltă persoană sau problemă, de fapt nu pe ele le vezi. Vezi amintirile în legatura cu acea persoană sau problemă. Vedem lucrurile prin ochelari aburiți deci nu le vedem cu claritate. Totul este pătat de gândurile noastre, judecățile sau credințele noastre, ceeea ce credem că este corect sau cum credem că ar trebui să fie lucrurile. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne detasăm și să ștergem. Când facem asta, tot ceea ce se șterge de la noi se șterge și de la cealaltă persoană sau circumstanță. Apoi începem să vedem schimbarea dar nu sunt ei cei care se schimbă ci noi suntem aceia care ne schimbăm.
Pe măsură ce te vei detașa de amintirile despre ceilalți, îi vei vedea și percepe în mod diferit. Așa că, data viitoare când apare o circumstanță în viața ta, asigură-te că o vezi ca pe o biecuvântare, o oportunitate de a te detașa, de a corecta o eroare și de a te elibera. Poate crezi că ești liber dar ești sclavul amintirilor, gândurilor și programelor care îți spun ce este bine și ce este rău, ce e corect și incorect.
Intelectul eticheteaza totul, dar nu exista “corect” sau “greșit”. Mintea consideră că știe, dar nu știe nimic. Singura funcție a intelectului este să aleagă, să se ambaleze în problemă sau să se detașeze și să-i dea voie lui Dumnezeu . A fi sau a nu fi; aceasta este întrebarea.

Ho’oponopono – Dependențe și amintiri

Dependențele sunt de asemnea amintiri și indiferent despre ce sunt amintirile noastre, le putem șterge și ne putem detașa de ele.
Poți spune: “Dar nu sunt dependent de nimic” sau ”nu sunt genul care să se atașeze de ceva”. Te-aș ruga să reconsideri aceste presupuneri
Știai că și gândirea (intelectualizarea) este o dependență? Suntem dependenți de gândire. Ne este teamă că nu putem acționa eficient daca nu “gândim lucrurile” când în realitate lucrurile se pot desfășura mult mai ușor daca pur și simplu ne detașăm și avem încredere în Univers. Mâncarea este o alta dependență acceptată. Este ceva despre care am hotarât că avem nevoie și nu putem trăi fără! De multe ori folosim mâncarea ca medicație, ca un calmant al durerii. De multe ori, mâncând, încercăm să evităm anumite sentimente, sau să facem față situațiilor din viața noastră. Și să nu uităm de mersul la cumpărături! De câte ori te-ai dus la cumpărături datorită faptului că un lucru drăguț cumpărat te va face să te simți mai bine? Gândește-te, ai vreuna din aceste dependențe?
Detașarea de dependențe poate dura un pic mai mult decât în cazul lucrurilor obișnuite. Dacă ai vedea formele gândurilor – da, gândurile sunt lucruri și au formă – vei realiza că depenedențele au cârlige. Din această cauză, este un pic mai dificil să se șteargă dar nu imposibil. Este important să ai răbdare și să fii în pace indiferent de situație.
Te rog să nu consideri că dependențele tale sunt „rele”. Amintește-ți că la ceea ce reziști persistă. Încearcă să-ți iubești și să-ți accepți dependențele. Intoarce și celălalt obraz, obrazul dragostei. Spune “te iubesc” țigării, alcoolui, relației, intelectului care crede că știe…. Dragostea poate vindeca orice. Singura cale de a te detașa de lucrurile dificile este să le iubești.
Ai răbdare! Dacă tu iți faci partea ta, Dumnezeu și-o va face pe a Lui, dar o va face atunci când trebuie, exact la momentul potrivit care nu este neapărat același cu cel în care tu consideri că ar trebui să se întâmple. Și de asemenea este foarte important ca pe tot parcursul procesului să renunțăm la așteptări.
Ajută foarte mult să lucrăm cu Unihipili (copilul interior) la asta; pentru că aceasta este partea noastră emoțională. El/ea este cel/cea care suferă. Poți liniști această parte din tine. Vorbeste cu copilul interior. Spune-i că totul va fi bine, și reamintește-i că împreună puteți face totul. Asigură-ți această parte din tine că nu o vei mai abandona de data aceasta și că iți pare rău că ai neglijat-o.
Amintește-ți că acum dezveți și te reprogramezi, iar ca acest proces să aibă succes trebuie să fii bun cu tine însuți. Iubirea și acceptarea de sine sunt elementele cruciale ale procesului. Doar cu iubire ne putem vindeca.
De îndata ce vei stăpâni acest proces, vei putea observa realitatea dintr-o perspectivă total diferită. Vei fi mult mai detașat, și îți vei aprecia dependența de îndata ce vei începe să apreciezi viața, universul de lucruri animate și neanimate din jurul tău.
Când vei conștientiza că dependențele nu sunt decât amintiri și îți vei asuma responsabilitatea 100%, vei putea în sfârsit să le schimbi. Vei descoperi că nu ești o victimă. Dacă tu ai creat și ai atras acea dependență, tu te poți detașa de ea.
Scopul este să fim fericiți și în pace cu sau fără dependențe. Trebuie să ajungem la punctul în care suntem bucuroși fără un motiv anume. De îndata ce vei cunoaște acest sentiment te vei putea trezi imediat, de fiecare dată când vei cădea în autocompătimire. Te vei uita în interiorul tău pentru a găsi pacea și fericirea dupa care tânjești. Vei realiza că nu ai nevoie de lucrul de care ești dependent nici de nimic altceva din exteriorul tău pentru a fi fericit. Îndata ce îți vei asuma responsabilitatea 100% și vei conștientiza ca nu tu, ci programele tale sunt cele ce atrag, vei putea în sfârsit să le spui “mulțumesc” dependențelor. Vei fi recunoscator pentru șansa de creștere pe care ți-o ofera și vei găsi adevărata bucurie în inima ta.
Amintește-ți, tu ți-ai creat propria realitate și tu o poți schimba. Dependența este doar o alta oportunitate să crești și să descoperi cine ești tu cu adevărat.

Ar putea Ho’oponopono sa faca dietele mai usoare?

Te simți rău sau te ingrijorezi cănd auzi cuvântul “dieta”? Ai problema că nu poți mânca ceea ce îți place?
Dar ce poate fi mai dureros decât să simți că te-ai îngrășat, că nu ai nici un control și nu te simți bine în pielea ta?
Ceea ce ne spunem, ne îndepărtează deseori de fericire și de starea de bine. Suntem cel mai mare dușman al nostru. Sentimentele negative despe noi insine ne afecteaza realitatea.
Subconstientul face totul pentru a dovedi ca are dreptate. Si continuă să atragă situații ca să ne arate că nu suntem suficient de buni sau că nu merităm lucruri. Îți poți imagina ce atragem si ce manifestam în aceste condiții?
În Ho’oponopono numim acestea “amintiri recurente”. Acestea sunt incredibil de puternice. Credem că suntem liberi dar aceste amintiri și programe ne controleaza continuu. Ele ruleaza mereu în fundal.
Trebuie să NE TREZIM și să facem alegeri mai bune. Constientizarea este curativă. Este primul și cel mai important pas spre țelurile noastre. Avem posibilitatea de a alege.
Da, este nevoie de un efort ca să ții un regim alimentar.
Aș dori să îți povestesc ce mi s-a întamplat în ultima calatorie în Japonia. A fost ceva foarte important pentru mine.
Eram în Okinawa și am apelat la room service. Am comandat pui și am observat că mi-a fost adus cu orez, așa că le-am spus să înlocuiasca orezul cu legume. Au fost de acord dar când mi-au adus mâncarea, am observat că au înlocuit orezul cu cartofi prajiti! Îmi plac cartofii prăjiți. Aș putea spune că sunt una dintre slabiciunile mele. În trecut nu aș fi putut spune niciodata NU cartofilor prăjiți. În nici un caz. Obișnuiam să mănânc toși cartofii prăjiți care rămâneau de la toți. Ei bine, dă-mi voie sa-ți spun că am pus unul în gură. Chiar am avut ocazia să gust, dar l-am scos din gură și am fugit cu farfuria la baie, unde i-am aruncat. Da i-am aruncat și nu îmi venea sa cred!
Singurul motiv pentru care am putut face asta este pentru că am ajuns în punctul unde am spus : “Ajunge”! Mi-am luat angajamentul că voi face orice este necesar pentru a avea grijă de mine. Mi-am promis că am să încetez să-mi mai fac rău singura. Numai dragostea față de noi înșine ne dă puterea să perseveram. Acum, îți spun că nu aș fi putut să fac asta fără ajutorul copilului meu interior. Vezi, cum am scos cartoful din gură am început să-l asigur pe copilul meu interior: “Putem s-o facem, o să fie bine, o sa fim bine”
Deci, cum funcționează asta? Este esențial să conștientizăm și să ne detașăm de aceste amintiri. Acest lucru este imposibil dacă încercăm să-l facem cu mintea noastră deoarece suntem conștienți doar de un mic procent al gândurilor ce se rulează constant in capul nostru.
Cea mai buna cale spre detașare este să ne asumam 100% responsabilitatea pentru realitatea pe care am creat-o pentru noi înșine. Eu folosesc uneltele Ho’oponopono pentru a curăța tot timpul amintirile și gândurile, atât cele conștiente cât și cele inconștiente.
O unealtă foarte bună este sa spui “Mulțumesc” și “Te iubesc” acelor gânduri și astfel le eliberezi. Amintește-ți că la ceea ce reziști persista.
Procesul este mult mai ușor atunci când lucrăm cu subconștientul (copilul interior). Această parte a noastră, mintea subconștientă, este locul unde se păstrează toate amintirile. Este copilul interior sau Unihipili, cum il numesc hawaienii și este cel care ne maifestă realitatea.
Deci este crucial să dezvoltăm o relație puternica de dragoste si incredere cu acest copil interior pentru a ne putea schimba realitatea. Copilul interior poate face această călătorie mult mai ușoara. Amintește-ți ca aceasta este partea din tine care suferă nu tu. Este de asemenea acea parte din tine care consideră că are nevoie de mancare. Reține amintiri foarte vechi de înfometare, lipsa hranei suficiente sau gândul la când va fii o dată viitoare când vei avea ceva de mancare.
De îndata ce începem să ne detașăm de aceste amintiri recurente și să vedem rezultatele, vom face alegeri mai bune. Este ca o reacție în lanț. Când o vom face, ne vom simți atât de bine și vom fi atât de mândrii de noi inșine încât vom merge și mai departe cu alte lucruri la fel de importante.
Ne simțim din ce în ce mai bine si deodată suntem de NEOPRIT.
Deci, cât de tare îți dorești să recâștigi controlul asupra greutății tale? Ești dispus să faci tot ceea ce este necesar? Este nevoie de multă muncă să ajungem acolo unde ne dorim, dar putem alege sa practicam Ho’oponopono ( să ne detșăm) si chiar să ne bucurăm de călatorie! Este cea mai ușoară cale și putem să o facem!

Hooponopono – Pacea incepe cu tine

Intotdeauna asteptam ca lucrurile sa se rezolve, sa se schimbe acolo in afara noastra. In realitate, cand noi suntem in pace, toti si toate se schimba.
Toti si toate sunt doar amintirile noastre. Cand ne confruntam cu tulburari, frica si anxietate, putem curata aceste amintiri. Putem sa ne detasam de ele stiind ca sunt doar amintiri care se repeta.
Pe masura ce vei curata aceste amintiri, se vor curata de la toata lumea. Deci, din nou, iti vei gasi pacea atunci cand iti vei asuma responsabilitatea 100%.
Stii ca pe masura ce te detasezi de tot ceea ce nu esti tu, descoperipacea de a fi tu insuti, pacea pe care o ai cand te identifici cu acea parte din tine care cunoaste mai bine. Cand te vei trezi, veti fi mult mai constient. Vei putea observa fara sa te atasezi. Cand vei experimenta adevarul, experientele tale vor fi total diferite.
De indata ce vei incepe sa cureti si sa te detasezi de tot ceea ce nu esti tu, vei putea sa apreciezi viata intr-un alt fel.
Vei observa copacii, frunzele care cad, valurile marii intr-un fel in care nu le-ai mai vazut inainte. Iti vei da seama ca ati fost orb in tot acest timp.
Vei fi mult mai impacat cand vei fi capabil sa observi in loc sa te amabalezi si sa reactionezi. Cand te vei detasa de amintirile care se deruleaza, vei putea vedea totul prin ochii lui Dumnezeu. Ai curajul sa nu reactionezi sa nu ai opinii si judecati atunci cand se intampla ceva.
Retine un lucru pentru a fi impacat, si anume ca nu este in natura omului sa ucida, sa gresasca sau sa faca rau altora. Aceste actiuni sunt doar amintiri recurente iar oamenii nu se pot abtine sa nu actioneze dn aceste amintiri.
Cand cineva te deranjaza cu ceva, trebuie sa constientizezi ca in acel moment oamenii nu sunt ei insisi. Sunt doar amintirile care se deruleaza. Daca iti poti asuma 100% responsabilitatea ca celalalt este doar o amintirea de-a ta care se repeta, si vei fi dispus sa cureti, orice se va curata de la tine se va curata si de la persoana respectiva.
Majoritatea problemelor noastre vin de la stramosi si majoritatea lucrurilor care se intampla acum in lume sunt doar amintiri .Lumea este condusa de informatia din amintiri.
Imagineaza-ti ce s-ar intampla in lume daca oamenii ar inceta sa se mai vada ca victime, sa dea vina pe altii, sa inceteze sa creada ca ei au dreptate. Este doar un fel de a fi ignorant sau adormit si de a nu stii cine suntem cu adevarat.
Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca toti ne-am asuma responsabilitatea 100%?



Uneltele Ho’oponopono

Multi dintre voi intreaba de unelte
Care sunt uneltele Ho’oponopono?
Uneltele Ho’oponopono sunt atat de usoare incat nu ne credeti ca functioneaza.
Asa ca trebuie sa le incercati voi insiva, sa vedeti rezultatele pe care le obtineti.
Dar tineti minte: in Ho’oponopono ca si in orice altceva, foarte important: FARA ASTEPTARI !
Nu stii ce e bine si perfect pentru tine, deci cum ai putea sa stii ce trebuie sa faca sau cum ar trebui sa functioneze.
Multumesc, Te iubesc.
Poti doar sa spui multumesc, poti sa spui te iubesc si cureti.
Nu trebuie sa repeti patru cuvinte anume sau o fraza lunga si nici nu ai nevoie sa stii cu ce anume cureti.
Pentru ca exista o parte din noi care stie totul.
Aceasta parte din noi asteapta doar sa-i dati permisiunea sa rezolve pentru voi, sa va ajute cu acea problema.
Are solutia perfecta pentru probleme si raspunsul perfect pentru toate intrebarile tale.
Deci, pentru a exemplifica, iti pot sugera sa spui MULTUMESC!
Cand spui MULTUMESC, cand spui TE IUBESC!, tu apesi tasta delete (sterge).
Pentru ca, adu-ti aminte, orice pare a fi acolo in afara mea sunt doar gandurile mele despre ce este in afara mea.
Intrerupatorul.
Hai sa-ti spun cum functioneaza aceasta unealta:
Sa spunem ca intri intr-o camera si este intuneric. Indiferent de cine aprinde lumina (foloseste intrerupatorul), o aprinde pentru toata lumea, pentru ca lumina nu discrimineaza, cum facem noi.
Toata lumea va primi ceea ce este bine si perfect.
Pentru a folosi aceasta unealta trebuie doar sa spui in gand “Intrerupator”
Asa ca daca ai copii, daca ai un sot, un sef, indiferent cine este, functioneaza pentru toata lumea.
Pentru ca tu faci asta pentru tine, tu aprinzi lumina pentru tine, orice se sterge de la tine se sterge si de la ei.


Ce este Ho’oponopono

“Foarte multi oameni se intreaba ce este Ho’oponopono. Pana si numele este ciudat.
Ho’oponopono este o arta straveche Hawaiiana de rezolvare a problemelor.
Ho’oponopono ne spune ca nu este nimeni acolo in afara noastra, sunt doar gandurile noastre despre oameni si situatii si tot ceea ceea ce este in viata noastra suntem noi si gandurile noastre, noi si “programele” noastre.

Asa ca o sa va explic si o sa va spun ce facem noi in Ho’oponopono.
In Ho’oponopono STERGEM. Ho’oponopono este tasta “delete” (sterge) a calculatorului tau.
Daca apare ceva pe monitorul calculatorului tau care nu iti place sau nu iti convine, poti sa vorbesti cu monitorul cat vrei tu de mult, monitorul nu va face nimic altceva decat “sa se utie inapoi la tine”.
Dar tu, ai puterea sa apesi tasta “delete” (sterge).
Singurul lucru pe care il ai de facut este sa apesi aceasta tasta “delete”. Restul nu ai nevoie sa-l sti, nu ai nevoie sa intelegi, nici macar nu ai nevoie sa sti ce este sters. Nu esti tu Cel care decide. Tu esti cel care are liberul arbitru, care are puterea sa apese aceasta tasta.
Aceasta este de adevarata putere de alegere pe care o avem, pentru ca in mod normal consideram ca avem liber arbitru dar avem doar liberul arbitru care ne este dat de “programele” care ne conduc si de care noi nu suntem constienti.
Ho’oponopono este despre a te detasa. Si nu stim de ce anume ne detasam, dar ne detasam pentru ca dorim sa fim liberi.
Vrem sa ne eliberam.
Suntem aici pentru a afla cine suntem noi cu adevarat.
Vrem sa fim liberi. Liberi de ceea ce ne dorim si liberi de ceea ce nu ne dorim.
Pentru ca atunci cand esti liber, atunci cand esti in starea de Zero, atunci cand esti in echilibru
TOTUL ESTE POSIBIL!
TOTUL VINE!
CHIAR SI BANII! 

Joe Vitale despre Ho’oponopono

Acum doi ani am auzit de un terapeut Hawaiian care vindecase o întreagă secţie de criminali bolnav psihic fără măcar a-i vedea vreodată. Acest medic psiholog studia fişa personală a fiecărui bolnav şi apoi se interioriza penru a descoperi în el însuşi cum creease boala pacientului respectiv. Pe măsură ce această interiorizare dădea roade, starea pacientului se ameliora direct proporţional.

Când am auzit povestea prima oară, mi-am spus că nu e altceva decât o legendă. Cum ai putea vindeca o altă persoană doar vindecându-te pe tine însuţi ? Chiar dacă el ar fi avut o putere de auto-vindecare imensă, cum să poată vindeca criminali bolnavi psihic ? Era o prostie, era ilogic, o poveste atât de iraţională încât am respins-o imediat ca fiind imposibilă.
Un an mai târziu însă, povestea mi-a revenit la urechi. Am aflat că terapeutul folosise o metodă de vindecare Hawaiiană numită „Ho’oponopono”.
Nu mai auzisem de metodă niciodată, dar nu-mi puteam lua mintea de la asta. Dacă povestea era într-adevăr adevărată, trebuia să aflu mai multe. Dintotdeauna crezusem că a-mi asuma o responsabilitate totală înseamnă că sunt responsabil pentru gândurile şi acţiunile mele. Tot ceea ce merge dincolo de asta nu se mai află sub controlul meu. Cred că majoritatea oamenilor înţeleg responsabilitatea în aceeaşi termeni. Suntem responsabili pentru ceea ce facem noi, nu pentru ceea ce fac ceilalţi.
Terapeutul Hawaiian care i-a vindecat pe acei criminali bolnavi psihic avea să îmi deschidă o perspectivă cu totul avansată asupra a ceea ce înseamnă responsabilitatea totală. Numele lui este Dr. Ihaleakala Hew Len.
Cred că am vorbit timp de o oră în prima noastră conversaţie telefonică. L-am rugat să îmi povestească totul legat de munca sa ca terapeut. Mi-a spus că a lucrat în Spitalul de Stat Hawaiian timp de patru ani.
Secţia în care îi ţineau pe criminalii bolnavi psihic era o zonă foarte periculoasă. De obicei, psihologii care lucrau acolo nu rezistau mai mult de o lună. Cei mai mulţi sunau frecvent să spună că s-au îmbolnăvit şi nu vor veni la lucru, sau pur şi simplu îşi dădeau demisia.
Paznicii secţiei care patrulau coridoarele se temeau să nu fie atacaţi de pacienţi atunci când mergeau cu spatele. Nu era genul de loc în care să îţi doreşti să te afli, să trăieşti, sau chiar să mergi în vizită.
Dr. Len mi-a spus că nu i-a întâlnit şi nu i-a văzut niciodată pe pacienţi. Semnase un angajament şi i se oferise un birou în spital în care să studieze fişele acestora. În paralel, se interioriza şi lucra cu sine. Pe măsură ce lucrul cu propria persoană avansa, starea pacienţilor începea să se amelioreze.
După câteva luni, pacienţilor care erau închişi şi cu cătuşe la mâini li s-a permis să meargă liberi, mi-a spus el. Alţii, cărora li se adiministrau medicamente foarte multe, nu au mai avut nevoie de acestea. Iar aceia pentru care se preconizase că nu au nicio şansă să iasă vreodată din spital, le-a fost făcută ieşirea şi au plecat.
Am rămas şocat. Asta nu e tot, mi-a spus el. Chiar şi celor angajaţi acolo a început să le placă munca pe care o făceau. Absenteismul şi frecventele schimbări de personal au devenit istorie. Până la urmă personalul a devenit prea numeros pentru nevoile secţiei, pentru că din ce în ce mai mulţi pacienţi plecau din spital şi acum toţi angajaţii veneau la lucru. Astăzi, secţia aceea nu mai există.
Atunci i-am pus întrebarea care mă frământa:
Şi cum anume lucrai cu tine însuţi încât să-i schimbi aşa radical pe oamenii aceia ?
Pur şi simplu vindecam acea parte din mine care îi creease, mi-a răspuns el.
Nu înţelegeam. Dr. Len mi-a explicat că responsabilitatea totală pentru viaţa noastră include absolut tot ceea ce există în ea; doar pentru că există acolo, totul intră în responsabilitatea noastră. Întreaga lume este creaţia noastră, la propriu. Uau ! Asta e o afirmaţie greu de digerat. A fi responsabil pentru ceea ce zic şi fac e una, dar cu totul altceva e să îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce zice sau face altcineva care apare în viaţa mea.
Cu toate astea, acesta este adevărul gol-goluţ: dacă îţi asumi responsabilitatea totală pentru viaţa ta, atunci absolut tot ceea ce vezi, auzi, gusti, atingi sau experimentezi într-un fel sau altul este responsabilitatea ta, tocmai pentru că face parte din viaţa ta.
Asta înseamnă că terorismul, preşedintele, economia naţională sau orice experienţă cu care te confrunţi şi care nu îţi place se află în viaţa ta pentru că tu le-ai creeat. Ele nu există obiectiv, ci sunt proiecţii care vin din interiorul tău. Nu ele sunt problemele, ci tu, pe tine trebuie să te schimbi.
Ştiu că aceste lucruri nu sunt uşor de înţeles, şi cu atât mai puţin uşor de acceptat sau de pus în practică. A da vina pe altcineva este cu mult mai uşor decât să îţi asumi o responsabilitate totală, dar, vorbind cu Dr. Len, am început să înţeleg această metodă de vindecare şi să înţeleg faptul că Ho’oponopono înseamnă să te iubeşti pe tine însuţi. Dacă vrei să ai o viaţă mai bună, trebuie să îţi vindeci viaţa. Dacă vrei să vindeci pe cineva, chiar şi pe un criminal bolnav psihic, o poţi face vindecându-te pe tine.
L-am întrebat pe Dr. Len cum se vindeca. Ce anume făcea, mai exact, după ce studia acele fişe medicale ?
Pur şi simplu repetam încontinuu ‘Îmi pare atât de rău !’ şi ‘Te iubesc !’, mi-a spus el. Doar atât ? Atât. A te iubi pe tine însuţi este cel mai bun mod de a te vindeca, iar vindecându-te pe tine, vindeci lumea în care trăieşti.
Să vă dau un exemplu simplu.
Într-o zi, cineva mi-a trimis un e-mail care m-a enervat. Însă nu am făcut ceea ce aş fi făcut în mod normal – să mă las dus de energia aceea negativă şi să mă cert cu persoana care îmi trimisese e-mailul. În schimb, m-am hotărât să testez metoda Doctorului Len. Am început să şoptesc „Îmi pare atât de rău !” şi „Te iubesc”. Nu o spuneam cuiva anume, pur şi simplu invocam energia iubirii, ca să vindec în mine acel ceva care creease circumstanţa aceea exterioară.
La o oră după aceea, am primit un e-mail de la aceeaşi persoană, care îşi cerea acum scuze pentru e-mailul pe care mi-l trimisese mai devreme. Reţineţi că nu luasem nicio măsură exterioară pentru a primi acele scuze. Însă doar repetând „Îmi pare rău” şi „Te iubesc”, m-am vindecat cumva şi am îndepărtat astfel răul aparent făcut de acea persoană.
După aceea, am luat parte la un workshop ţinut de Dr. Len. Acum are 70 de ani, trăieşte oarecum restras şi este privit ca un şaman bătrân şi înţelept. Mi-a lăudat cartea The Attractor Factor (Factorul de atracţie)şi mi-a spus că cu cât mă voi vindeca mai mult pe mine însumi, cu atât vibraţia cărţii mele va creşte şi va fi simţită de toţi cititorii. Pe scurt, dacă eu mă vindec şi cititorii mei se vor vindeca.
Şi ce se va întâmpla, acolo în lume, cu cărţile, odată vândute ? l-am întrebat
Nu sunt „acolo în lume”, mi-a răspuns el, şi, încă o dată, înţelepciunea lui a venit ca o revelaţie. Sunt încă în tine.
Cu alte cuvinte, nu există niciun „acolo în lume”.
Ar fi nevoie de o carte întreagă pentru a explica în detaliu, aşa cum merită, această metodă avansată. Când îţi doreşti ceva, sau când vrei să îmbunătăţeşti o anumită parte a vieţii tale, este de ajuns să priveşti într-un singur loc: în tine. Şi când faci asta, fă-o cu multă iubire.

Ho’oponopoono secretul din spatele Legii Atractiei

“Ho’oponopono este mai presus de “The Secret”” Dr. Joe Vitale, autor al “Zero Limite” si “Factorul care atrage”
Ho’oponopono este “Secretul”
M-am hotarat sa scriu “Cea mai usoara cale” pentru ca am stiut ca am descoperit un secret pe care nu l-am putut pastra pentru mine. Cand eram mica membrii familiei mele refuzau sa-mi impartaseasca secretele pentru ca stiau ca voi fugi sa le spun tuturor. Acum de cand am descoperit acest secret intr-adevar alerg sa-l spun tuturor. In opinia mea Secretul este intr-adevar puterea incredibila pe care o avem sa ne schimbam vietile fara a depinde de nimeni si nimic din afara noastra.
M-am antrenat cu Dr. Ihaleakala Hew Len, un Shaman Hawaiian, in ultimii 10 ani. Marea majoritate a acestui timp am crezut ca nu este usor sa-ti asumi responsabilitatea  100% asa cum cere Ho’oponopono. Dar am perseverat. In timp am ajuns sa-mi dau seama ca a-ti asuma responsabilitatea 100% este “Cea Mai Usoara Cale”. Gandeste-te la asta . Daca noi am creat o situatie, Noi o putem schimba.
Stiu cateva persoane care au incercat cateva din conceptele impartasite in Secretul , cum ar fi gandirea pozitiva, si au fost descurajati. Cand rezultatele nu au aparut conform asteptarilor au simtit ca ceva este in neregula cu ei sau si-au pierdut speranta.
Parerea mea este ca asta se intampla datorita faptului ca Secretul spune doar o parte din INTREGUL SECRET si o face intr-un mod simplist. Asa cum a aratat si Joe Vitale, Ho’oponopono intradevar merge dincolo de aceste concepte si am dorinta arzatoare de a face acest lucru cunoscut.  Mai jos am inclus cateva fragmente pentru a clarifica deficientele “Legii atractiei ” asa cum a fost expusa in Secretul
Secretul consta in:
Intelectul poate manifesta orice lucru isi poate imagina o persoanaAceasta suna foarte bine, insa noi nu suntem constienti de milioanele de ganduri ce apar inconstient in mintea noastra. Din pacate, nu le putem controla deoarece nu suntem constienti de existenta lor. In realitate, in timp ce ne imaginam, vizualizam si “controlam” 2% din gandurile noastre, restul de 98% raman in subconstient si este posibil sa submineze focusul pozitiv pe care incercam sa il cream in mod constient. Aceasta ne poate adduce in situatia de a ne pierde speranta atunci cand nu intelegem de ce lucrurile nu functioneaza asa cum ne asteptam.
Suntem rezultatul gandurilor noastre. Sigur ca da! Dar, inca o data, care ganduri? Cele 2 procente de care suntem constienti sau cele 98 de procente pe care nu le constientizam? Putem crede ca detinem controlul, dar pana cand nu vom elibera si vom permite partii din noi care stie ce este perfect si drept pentru noi san e aduca informatia, suntem in totalitate controlati de gandurile inconstiente pe care Ho’oponopono le denumeste amintiri sau programe vechi. Chiar si atunci cand credem ca procesul situatiilor care se manifesta mental functioneaza pentru ca obtinem cu usurinta ceva ce ne-am imaginat sau am vizualizat, in realitate este numai o manipulare a realitatii si, daca nu este correct pentru noi, va disparea pe cat de repede a aparut. Este adevarat ca suntem puternici peste masura. Suntem creativi si cream cu ajutorul gandurilor noastre. Acest lucru este foarte important de stiut. Oricum, este de asemenea important sa stim ca nu stim in totalitate cine suntem. Intr-adevar nu stim tot ce gandim si, ce este cel mai rau, nu stim ca nu stim.
Tot ce apare in viata noastra (bun sau rau) este creat de noi, este atras de noiSunt de accord cu faptul ca TREBUIE san e asumam responsabilitatea 100%. Nu este nimic in afara noastra. Existam doar noi si gandurile noastre. Daca dorim ca ceva sa se schimbe, trebuie ca noi sa ne schimbam.
Toate fiintele umane sunt influentate de aceleasi forte si legi. Folosim aceeasi energie si respiram acelasi oxigen. Sunt in totalitate de acord cu acest lucru. Nu conteaza daca ai bani sau nu, daca esti profesionist sau nu, sau cate diplome universitare detii. Oricum, cred ca legea de baza care ne afecteaza pe toti este aceea ca trebuie san e asumam 100% responsabilitatea sis a stim ca totul depinde de alegerile pe care le facem. Alegem intotdeauna si trebuie sa alegem intre a lasa universul (Dumnezeu) sa ne aduca ceea ce este perfect pentru noi si a continua sa credem ca le stim pe toate si putem rezolva orice prin fortele proprii.
Stapaneste-ti dorintele. Fa ce este necesar pentru a simti ca dorintele tale sunt deja aiciAcest lucru este partial rezultatul faptului ca gandim ca le stim pe toate. Deoarece credem ca stim, avem tendinta de a da ordine. Ii spunem lui DUMNEZEU ce, cum si cand vrem. Il tratam ca pe un pazitor. Cum sa stim ceea ce este corect si perfect pentru noi? Adevarul este ce avem nevoie sa ii dam permisiune lui Dumnezeu si apoi sa ii dam voie sa faca lucrul dorit. Va promit ca veti fi uimiti de rezultate.
Fa ce este necesar pentru a simti ca dorintele tale sunt deja aici. In timp ce faci tot acest efort de a simti, si il faci asa cum trebuie (fortare, manipulare) la un nivel constient, inconstientul tau este in alta parte. Trebuie san e iubim inconstientul si sa il rugam sa plece. Acesta este adevaratul inteles al maximei “iubeste-ti dusmanii”
A fi fericit este scurtatura pentru a ajunge mai rapid acolo unde doresti. Obisnuiam sa le spun copiilor “datoria ta este sa fii fericit”. Ati observat ca atunci cand sunteti fericiti lucrurile bune “vi se intampla” si apar intr-un mod “miraculous”? Acest lucru este posibil pentru ca, atunci cand suntem fericiti, nu gandim sau nu ne facem griji! In aceasta stare, suntem deschisi si flexibili. Incetam a mai fi un obstacol in propria noastra cale si permitem venirea lucrurilor corecte si perfecte pentru noi.
Cand va simtiti bine, atrageti lucruri buneAtunci cand va simtiti rau, atrageti lucruri rele. Am descoperit ca uneori ma pot simti bine si inca nu stiu de ce nu atrag lucruri bune in viata mea. Cred ca acest lucru poate fi cauzat fie de milioanele de ganduri inconstiente din mintea mea, fie de faptul ca cer ceva pe care il consider “bun” dar in realitate nu este correct pentru mine.
Esti singurul care iti poate schimba viata. Ai intotdeauna dreptate, daca spui ca poti, inseamna ca poti, iar daca spui ca nu poti, inseamna ca nu poti.
Universal asculta intotdeauna. Cere si vei primi. Dumnezeu te asteapta sa faci primul pas.


Ho’oponopono este “Secretul”
M-am hotarat sa scriu “Cea mai usoara cale” pentru ca am stiut ca am descoperit un secret pe care nu l-am putut pastra pentru mine. Cand eram mica membrii familiei mele refuzau sa-mi impartaseasca secretele pentru ca stiau ca voi fugi sa le spun tuturor. Acum de cand am descoperit acest secret intr-adevar alerg sa-l spun tuturor. In opinia mea Secretul este intr-adevar puterea incredibila pe care o avem sa ne schimbam vietile fara a depinde de nimeni si nimic din afara noastra.
M-am antrenat cu Dr. Ihaleakala Hew Len, un Shaman Hawaiian, in ultimii 10 ani. Marea majoritate a acestui timp am crezut ca nu este usor sa-ti asumi responsabilitatea  100% asa cum cere Ho’oponopono. Dar am perseverat. In timp am ajuns sa-mi dau seama ca a-ti asuma responsabilitatea 100% este “Cea Mai Usoara Cale”. Gandeste-te la asta . Daca noi am creat o situatie, Noi o putem schimba.
Stiu cateva persoane care au incercat cateva din conceptele impartasite in Secretul , cum ar fi gandirea pozitiva, si au fost descurajati. Cand rezultatele nu au aparut conform asteptarilor au simtit ca ceva este in neregula cu ei sau si-au pierdut speranta.
Parerea mea este ca asta se intampla datorita faptului ca Secretul spune doar o parte din INTREGUL SECRET si o face intr-un mod simplist. Asa cum a aratat si Joe Vitale, Ho’oponopono intradevar merge dincolo de aceste concepte si am dorinta arzatoare de a face acest lucru cunoscut.  Mai jos am inclus cateva fragmente pentru a clarifica deficientele “Legii atractiei ” asa cum a fost expusa in Secretul
Secretul consta in:
Intelectul poate manifesta orice lucru isi poate imagina o persoanaAceasta suna foarte bine, insa noi nu suntem constienti de milioanele de ganduri ce apar inconstient in mintea noastra. Din pacate, nu le putem controla deoarece nu suntem constienti de existenta lor. In realitate, in timp ce ne imaginam, vizualizam si “controlam” 2% din gandurile noastre, restul de 98% raman in subconstient si este posibil sa submineze focusul pozitiv pe care incercam sa il cream in mod constient. Aceasta ne poate adduce in situatia de a ne pierde speranta atunci cand nu intelegem de ce lucrurile nu functioneaza asa cum ne asteptam.
Suntem rezultatul gandurilor noastre. Sigur ca da! Dar, inca o data, care ganduri? Cele 2 procente de care suntem constienti sau cele 98 de procente pe care nu le constientizam? Putem crede ca detinem controlul, dar pana cand nu vom elibera si vom permite partii din noi care stie ce este perfect si drept pentru noi san e aduca informatia, suntem in totalitate controlati de gandurile inconstiente pe care Ho’oponopono le denumeste amintiri sau programe vechi. Chiar si atunci cand credem ca procesul situatiilor care se manifesta mental functioneaza pentru ca obtinem cu usurinta ceva ce ne-am imaginat sau am vizualizat, in realitate este numai o manipulare a realitatii si, daca nu este correct pentru noi, va disparea pe cat de repede a aparut. Este adevarat ca suntem puternici peste masura. Suntem creativi si cream cu ajutorul gandurilor noastre. Acest lucru este foarte important de stiut. Oricum, este de asemenea important sa stim ca nu stim in totalitate cine suntem. Intr-adevar nu stim tot ce gandim si, ce este cel mai rau, nu stim ca nu stim.
Tot ce apare in viata noastra (bun sau rau) este creat de noi, este atras de noiSunt de accord cu faptul ca TREBUIE san e asumam responsabilitatea 100%. Nu este nimic in afara noastra. Existam doar noi si gandurile noastre. Daca dorim ca ceva sa se schimbe, trebuie ca noi sa ne schimbam.
Toate fiintele umane sunt influentate de aceleasi forte si legi. Folosim aceeasi energie si respiram acelasi oxigen. Sunt in totalitate de acord cu acest lucru. Nu conteaza daca ai bani sau nu, daca esti profesionist sau nu, sau cate diplome universitare detii. Oricum, cred ca legea de baza care ne afecteaza pe toti este aceea ca trebuie san e asumam 100% responsabilitatea sis a stim ca totul depinde de alegerile pe care le facem. Alegem intotdeauna si trebuie sa alegem intre a lasa universul (Dumnezeu) sa ne aduca ceea ce este perfect pentru noi si a continua sa credem ca le stim pe toate si putem rezolva orice prin fortele proprii.
Stapaneste-ti dorintele. Fa ce este necesar pentru a simti ca dorintele tale sunt deja aiciAcest lucru este partial rezultatul faptului ca gandim ca le stim pe toate. Deoarece credem ca stim, avem tendinta de a da ordine. Ii spunem lui DUMNEZEU ce, cum si cand vrem. Il tratam ca pe un pazitor. Cum sa stim ceea ce este corect si perfect pentru noi? Adevarul este ce avem nevoie sa ii dam permisiune lui Dumnezeu si apoi sa ii dam voie sa faca lucrul dorit. Va promit ca veti fi uimiti de rezultate.
Fa ce este necesar pentru a simti ca dorintele tale sunt deja aici. In timp ce faci tot acest efort de a simti, si il faci asa cum trebuie (fortare, manipulare) la un nivel constient, inconstientul tau este in alta parte. Trebuie san e iubim inconstientul si sa il rugam sa plece. Acesta este adevaratul inteles al maximei “iubeste-ti dusmanii”
A fi fericit este scurtatura pentru a ajunge mai rapid acolo unde doresti. Obisnuiam sa le spun copiilor “datoria ta este sa fii fericit”. Ati observat ca atunci cand sunteti fericiti lucrurile bune “vi se intampla” si apar intr-un mod “miraculous”? Acest lucru este posibil pentru ca, atunci cand suntem fericiti, nu gandim sau nu ne facem griji! In aceasta stare, suntem deschisi si flexibili. Incetam a mai fi un obstacol in propria noastra cale si permitem venirea lucrurilor corecte si perfecte pentru noi.
Cand va simtiti bine, atrageti lucruri buneAtunci cand va simtiti rau, atrageti lucruri rele. Am descoperit ca uneori ma pot simti bine si inca nu stiu de ce nu atrag lucruri bune in viata mea. Cred ca acest lucru poate fi cauzat fie de milioanele de ganduri inconstiente din mintea mea, fie de faptul ca cer ceva pe care il consider “bun” dar in realitate nu este correct pentru mine.
Esti singurul care iti poate schimba viata. Ai intotdeauna dreptate, daca spui ca poti, inseamna ca poti, iar daca spui ca nu poti, inseamna ca nu poti.
Universal asculta intotdeauna. Cere si vei primi. Dumnezeu te asteapta sa faci primul pas.
Ho’oponopono este mai presus de secret”. Acest lucru l-a declarat Joe Vitale, unul dintre autorii Secretului, in ianuarie 2007, la seminarul pe care l-a prezentat in Texas cu Dr. Ihaleakala Hew Len



2 comentarii: