marți, 6 august 2013

Cauzele subtile ale bolilor - Zona bazei

spirit81
Persoanele care au probleme in aceasta zona sunt cele care resimt sentimente de frica, de neliniste, legate de viata materiala, de existenta fizica.
Lipsite de credinta, ele se simt izolate, abandonate intr-un univers ostil si au sentimentul ca sunt singure in fata greutatilor vietii.
Devin adesea foarte dependente de alte persoane sau chiar de anumite lucruri, de care isi imagineaza ca depinde fericirea si armonia lor sufleteasca.
Frica lor exprima lipsa de incredere in propriile forte, nesiguranta in fata drumului pe care il au de parcurs in viata.
In general astfel de persoane nu au un scop bine definit in viata sau, in cazul in care il au, le este frica sa treaca la realizarea lui, asteptand ca toate imprejurarile sa le fie propice.
Ele au nevoie de lucruri exterioare, fiinte sau obiecte, care sa le aduca securitatea de care duc lipsa.
Adesea lasa impresia ca sunt in lupta cu o persoana din anturajul lor, pe care o percep ca pe o amenintare, sau ca se opun unor conditii ostile din mediul lor de existenta.
MESAJUL pe care il trimite corpul este acela de a deveni constienti de propriile frici si de a restabili contactul cu puterea noastra interioara.
REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI
Gamba piciorului
Problemele in aceasta regiune indica teama de a merge inainte, frica de viitor, incertitudinea.
SOLUTIA: Intrucat situatia prezenta indica un blocaj, faptul ca batem pasul pe loc nu este deloc benefic. Va trebui deci sa actionam, sa avansam in viata cu mai multa incredere si cu convingerea ca mergem pe drumul cel bun.
Talpi
Problemele de sanatate care afecteaza aceasta regiune sunt legate de frica de viitor precum si de teama permanenta de a nu putea face fata propriilor responsabilitati.
Este posibil ca dorinta de a ajunge cat mai repede la telul propus sa fie in contradictie cu capacitatea noastra de a planifica etapele drumului.
SOLUTIA: Sa ne bucuram de viata si sa acceptam tot ceea ce ea ne asterne in cale.
Calcai
Daca manifestam dureri sau problemele legate de calcai inseamna ca ne simtim adesea neintelesi sau ca traim o stare de incertitudine cu privire la o situatie viitoare.
SOLUTIA: Sa incercam sa comunicam, sa verificam intotdeauna care este mesajul pe care ceilalti vor sa ni-l transmita, inainte de a ne simti neintelesi. Vom avea surpriza de a constata ca totul se petrece in lumea gandurilor noastre si ca de fapt nici nu avem atat de mare nevoie de a fi intelesi pentru a avansa in viata.
BOLI SI TULBURARI SPECIFICE ZONEI
Celulita
Problemele de celulita pe coapse denota resentimente legate de perioada tineretii. Anumite lucruri si evenimente care ne-au afectat copilaria ne impiedica sa abordam viata in mod creativ.
MESAJUL CORPULUI: Nu te mai agata de traumatismele trecutului si paseste cu dezinvoltura pe calea viitorului!
Varice
Varicele la picioare ne arata ca ne gasim intr-un loc unde facem ceea ce nu ne place.
Sangele reprezinta energia vietii, bucuria. Cand venele pierd capacitatea de a transporta sangele in picioare, inseamna ca traversam o perioada de pierdere a vitalitatii, de lipsa de pofta de viata.
MESAJUL CORPULUI: Traiesti prea mult cu ideea ca ” n-ai de ales ” si ca” trebuie sa faci asta”! E foarte important sa iubesti ceea ce faci, ceea ce lucrezi. Daca nu iti place ceea ce faci ar fi mai bine sa-ti alegi o activitate care te atrage cu adevarat.
De asemenea fa loc mai mult in viata ta placerilor si bucuriilor.
Unghii incarnate
Sunt un semn de ingrijorare si culpabilitate datorate faptului ca nu prea stim in ce directie ar fi bine sa mergem. Avem in fata mai multe alegeri si ezitam.
MESAJUL CORPULUI: Linisteste-te! Nu trebuie sa te lasi tulburat de faptul ca ai putea gresi! Viata insasi este o experienta si orice ai alege, daca o faci cu cugetul curat, este o oportunitate de a experimenta si evolua.


  1094  1 
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu