vineri, 2 mai 2014

Trecutul si prezentul poate influența în mod decisiv viitorul si invers

 Viitorul poate influența în mod decisiv trecutul
O nouă teorie impresionantă cu privire la influența viitorului asupra trecutului este dezvoltată de oamenii de știință. Teoria este dezvoltată pe o nouă lege a fizicii cuantice care se explică prin rețeaua de sârmă ghimpată, care poate susține efectul de retro cauzalitatea în entanglementul cuantic.
Fizicieni celebri precum John Wheeler , Richard Feynman , Dennis Sciama sau Yakir Aharonov sunt de părere că legile cuantice pot produce retrocauzalitatea, care nu este altceva decât o săgeată cu două capete. Această săgeată odată lansată se deplasează pe linia timpului simultan în trecut, dar și în viitor.
Din acest motiv, această lege a fizicii presupune ca efectul pe care un eveniment îl are în viitor, poate influența în mod decisiv trecutul. Cu alte cuvinte, evenimentele care se petrec în viitor influențează în mod decisiv evenimentele din trecut.
Chiar dacă această teorie este extrem de greu de digerat de mintea omului, ea există precum lege a fizicii care se manifestă în întregul Univers, indiferent de factorii existenți.
Întrebarea la care s-au chinuit fizicienii să răspundă este: Ar putea viitorul să aibă repercusiuni asupra trecutului? În condițiile date, răspunsul este unul singur și este cert. Da, viitorul chiar influențează trecutul. Acest răspuns se bazează pe teoria entanglementului cuantic, care presupune că două particule aflate la distanțe impresionante una de cealaltă, adică la de zeci sau sute de ani lumină, pot comunica între ele prin stările cuantice. Acestea pot sugera și existența teleportări, dar și dezvoltarea unei rețele de evenimente care, chiar dacă sunt aflate unele în trecut și altele în viitor sunt în permanentă legătură.
retrocauzalitate Retrocauzalitatea: Viitorul poate influența în mod decisiv trecutul
Chiar dacă acest fenomen este unul real și posibil, omul nu știe încă a-l controla. Probabil că în viitorul apropiat omul va ajunge sa controleze evenimentele din viitor prin prisma trecutului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu