vineri, 10 ianuarie 2014

ALIMENTE SI BAUTURI TERAPEUTICE- 4 - LAPTELE DE CAPRA-

ALIMENTE SI BAUTURI TERAPEUTICE- 4 - LAPTELE DE CAPRA-

- LAPTELE DE CAPRA-
Continuam incursiunea in tainele alimentelor si bauturilor terapeutice, in articolul de azi ne vom opri asupra laptelui de capra. In urma numeroaselor cercetari s-a ajuns la concluzia ca laptele de capra este unul din cele mai pretioase alimente, din punct de vedere terapeutic fiind un aliment cu calitati de "medicament". Laptele de capra previne anemia si demineralizarea oaselor, fiind o sursa importanta de calciu,fosfor, seleniu, zinc, magneziu si fier, usor de asimilat de organism.Aceasta combinatie de minerale ajuta organismul sa fie sanatos si mai rezistent.Laptele de capra mai contine vitamine din grupa B, D, E, K, potasiu,proteine si aminoacid Tryptopfhan. Din numeroasele beneficii tin sa mentionez ca previne: osteoporoza, cancerul de colon, ateroscleroza, ajuta la regenerarea celulelor, reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual, echilibreaza tensiunea arteriala si atenueaza durerile musculare si articulare, fortifica organismul si intareste imunitatea in TBC(CEL CU LOCALIZARE PULMONARA), dezechilibre hormonale cu pierdere in greutate, cancere in forme incipiente, afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofi musculare, astenii de schimbare a anotimpurilor.Consumul preventiv ii face pe cei bolnaviciosi, sa devina mai rezistenti la viroze si boli contagioase, ii fereste pe adolescenti de epuizare fizica. Laptele de capra este un extraordinar remediu in cazul copiilor distrofici, acesta ajutandu-i sa se dezvolte normal. Datorita continutului ridicat de vitamina B2, laptele de capra furnizeaza organismului energie si tine migrenele si depresiile la distanta. Calitatile de aliment terapeutic nu se opresc aici , laptele de capra fiind un echilibrant al nivelului insulinei in organismul uman, reducand aparitia diabetului de tip 2, protejeaza sistemul cardiovascular, prevenind atacul cerebral sau infarctul.Laptele de capra este foarte bogat in compusi antiinflamatori, ceea ce il face usor digerabil si acesibil celor cu intoleranta la laptele de vaca.Este alegerea excelenta pentru alimentatia copiilor deoarece compozitia laptelui de capra este asemanatoare cu cel de mama.Produsele obtinute din acest minunat lapte sunt si ele o sursa de sanatate, branza fiind o sursa pretioasa de proteine, laptele batut contine bacterii lactice necesare pentru mentinerea florei bacteriene normale ale intestinului, iaurtul preparat in casa este net superior si mai sanatos ca cel din comert, zerul sa dovedit extrem de valoros in stimularea celulelor imunitare de tip T,in scaderea colesterorului, stoparea tumorilor benigne si maligne.Laptele de capra se consuma crud astfel propietatile sale benefice fiind pastrate in totalitate. Pentru cine doreste lapte proaspat de capra si branza de capra si multe alte produse va atasez linkul de unde ma aprovizionez eu (livrarea se face la domiciliu). www.laptesibranzadecapra.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu