luni, 1 septembrie 2014

Chakrele si rolul lor

Rolul chakrelor






Chakrele nu doar ajuta corpul sa functioneze corespunzator, ci au legatura si cu constiinta noastra sufleteasca. Suferintele emotionale, neputinta, indignarea, supararea/ mania si negarea de sine pot sa afecteze toate chakrele.
Prima chakra, sau chakra radacina contine problemele esentiale de familie. Ea reprezinta puternica legatura cu Mama Pamant si ne asigura abilitatea de a fi ancorati in planul Pamantului. Problemele fizice care au legatura cu disfunctia chakrei radacina sunt sciatica, bolile legate de imunitate, tumori rectale si varicele. Tot ce are de-a face cu baza sirei spinarii, cu picioarele, oasele, organele sexuale, rectul si sistemul imunitar, fac parte din constiinta primei chakre.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul de nesiguranta
- incapacitatea de a lua pozitie pentru sine sau de a inainta in viata
- frica de a nu fi in stare sa ai grija de tine
- lipsa de sprijin
- sentimentul ca nu esti in siguranta sau ca esti neajutorat.
Culorile principale sunt: rosu, maro si negru.
Cristalele asociate aceste chakre sunt: granatul, turmalina neagra, cuartz fumuriu si obsidian.
Suferintele emotionale ale primei chakre necesita invatarea sprijinului de sine - sa faci fata cerintelor vietii, sa te simti in siguranta si sa iei pozitie pentru tine insuti.
Chakra a doua, sau chakra sacrala are legatura cu relatiile, sexualitatea si creativitatea. Problemele majore in relatia noastra sau neexprimarea creativitatii pot indica o disfunctie a chakrei sexuale. Acestea se pot manifesta in corp sub forma de probleme in zona pelviana, probleme cu vezica, ovarele, uterul, sold, intestin gros, apendice, vertebre inferioare sau cu organele sexuale masculine.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- respingerea de sine
- sentimentul ca nu esti vrednic sau ca nu esti la fel de bun ca altii
- sentimentul ca nu poti sa ai incredere
- sentimentul de rusine pentru sinele feminin sau masculin
- lipsa de incredere
- teama cu privire la competentele tale
- sentimentul ca esti izolat, deconectat sau abandonat.
Culoarea principala este portocaliu.
Cristalele asociate acestei chakre sunt: carneol, calcit portocaliu si ochi de tigru.
Suferintele emotionale ale chakrei a doua necesita invatarea legaturii - increderea in sine, capacitatea de a te conecta cu tine insuti si cu altii, credinta in sine, sentimentul ca esti increzator si ca faci lucrare sufleteasca de creatie.
Chakra a treia, sau plexul solar ne ofera un mijloc pentru a ne proiecta in lume, ea fiind sediul puterii personale. Problemele fizice cauzate de disfunctia acestei chakre se pot manifesta ca artrita, ulcer, pancreatita, indigestie, anorexie sau bulimie, hepatita sau disfunctii ale ficatului, sau sub forma unei proaste functionari a suprarenalelor. Orice problema la nivelul abdomenului, stomacului, vezicii biliare, intestinului subtire, splinei, rinichilor, pancreasului, suprarenalelor sau partii de mijloc a coloanei vertebrale, poate sa fie semnalul de trezire al corpului.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- atitudine critica fata noi insine sau de altii
- respect de sine scazut
- sentmente de singuratate, privatiune, lipsa de bucurie
- sentimentul ca ne asteptam la tradare sau la neacceptare
- responsabilitate exagerata si un comportament care ne face rau
- sindromul "de ce eu?" sau "saracul de mine".
Culoarea principala este galben.
Cristalele asociate acestei chakre sunt: citrin, topaz si calcit galben.
Suferintele emotionale ale chakrei a treia necesita invatarea asumarii puterii - a fi increzator si a manifesta putere personala in lume.
Chakra a patra, sau chakra inimii reprezinta modul in care primim iubire si in care dam iubire lumii. Ea conecteaza trupul si mintea cu spiritul. Problemele acestei chakre sunt legate de inima, sistemul circulator, plamani, sani, coaste sau diafragma si timus. Ele pot aparea sub forma de astm, alergii, dureri in partea de mijloc a spatelui, insomnii, dificultati in a respira, presiune crescuta a sangelui.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul de abandon
- sentimentul de deconectare
- sentimentul ca nu meriti iubire
- sentimentul ca nu ai succes
- frica de esec
- sentimentul de supraresponsabilitate.
Culorile principale sunt roz si verde.
Cristalele asociate acestei chakre sunt: cuartz roz, kunzit si turmalina roz.
Suferintele emotionale ale chakrei a patra inseamna sa invatam sa descoperim iubirea de sine - sa ne iubim profund, in miezul fiintei noastre, sa fim capabili sa dam si sa primim iubire si sa cream relatii frumoase.
Chakra a cincea, sau chakra gatului reprezinta modul in care ne exprimam si comunicam in lume. Pentru a mentine chakra gatului intr-o stare de sanatate buna, este necesar sa comunicam intr-o maniera datatoare de putere. Perturbarile acestei chakre se pot manifesta fizic sub forma unor dureri de gat, probleme cu dintii sau gingiile, probleme cu articulatia temporo-mandibulara, sau probleme cu gatul, gura, faringite/ laringite, hipotalamus, tiroida sau paratiroida.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- atitudini de judecare si iresponsabilitate
- suprimarea a ceea ce vrem sa spunem
- sentimentul de vinovatie sau de rusine dupa ce am spus
- incapacitatea de a exprima ce simtim
- teama de esec sau nenorocire
- credinta in sindromul "dar nu pentru mine" sau "cand o sa fie si randul meu?".
Culoarea principala este albastru.
Cristalele asociate aceste chakre sunt: aquamarin si azurit.
Suferintele emotionale ale chakrei a cincea necesita invatarea comunicarii - capacitatea de a comunica intr-un mod datator de putere, fara rusine si fara vinovatie.
Chakra a sasea, sau chakra fruntii este "ochiul mintii" sau modul in care "vedem" lumea. Ea include creierul, ochii si urechile, nasul, glanda pituitara, glanda pineala si sistemul nervos. Manifestarile dezechilibrelor, asociate acestei chakre, in corpul fizic sunt: tumori pe creier, probleme cu ochii, probleme cu auzul, convulsii, atacuri cerebrale, perturbari neurologice, dificultati ale coloanei vertebrale, sau probleme ale sitemului limfatic si endocrin.
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- lipsa de credinta in univers
- lipsa de control
- frica de control exterior
- sentimentul de abandon
- dificultati in a vedea
- sentimentul de a fi neprotejat
- teama de viitor.
Culorile principale sunt violet si albastru inchis.
Cristalele asociate acestei chakre sunt: ametist, sodalit si lapis lazuli.
Suferintele emotionale ale chakrei a sasea necesita sa avem incredere si credinta in univers, ceea ce inseamna sa dam drumul ego-ului si sa ne conectam la constiinta sufletului.
Chakra a saptea, sau chakra coroanei reprezinta modul in care ne raportam la Creator. Manifestarile fizice ale dezechilibrelor aceste chakre se manifesta in corpul fizic in sistemul muscular, la nivelul pielii, al sistemului nervos si osos. Ele pot sa creeze probleme cum ar fi depresia, epuizarea, sensibilitati extreme, afectiuni dermatologice si ceea ce am putea numi "noaptea neagra a sufletului".
Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul ca suntem separati de Creatorul nostru
- sentimentul ca "totul e pe umerii mei"
- sentimentul ca " niciodata nu pot sa fiu suficient de bun"
- sentimentul de responsabilitatea suprema pentru toate
- credinta ca nu poti face fata vietii
- incapacitatea de a ierta.
Culorile pricipale sunt alb si mov.
Cristalele asociate acestei chakre sunt: cristal de stanca, opal si ametist.
Suferintele emotionale ale chakrei a saptea necesita sa invatam descoperirea sufleteasca a conexiunii - folosirea energiei divine si realizarea lucrarii sufletului, care este un dar personal pe care il facem lumii.
Sursa    www.astrocafe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu