sâmbătă, 15 februarie 2014

Bioenergia sau medicina energetica

Medicina energetica reprezinta o ‚filozofie a vindecarii’ ce se bazeaza pe ideea esentiala ca oamenii sunt sisteme dinamice de energie (complex corp/minte/suflet/spirit).
       Principiile sale includ urmatoarele :
       1. Sanatatea si boala isi au originea in sistemul subtil de energie
       2. Acest sistem coordoneaza forta vitala si corpul fizic
       3. Emotiile, gandurile, factorii nutritionali si de mediu afecteaza acest sistem
       Energia este ‚caramida de baza’ a intregului univers, unitatea componenta esentiala a fiecarui lucru si a fiecarei fiinte de pretutindeni. Este un lucru afirmat inca din vechime de intelepti, iar in prezent fizica cuantica a demonstrat ca materia inseamna mult mai putin de 4% din univers (dupa unele studii, chiar mai putin de 1%). Restul reprezinta interactiunea unor campuri informationale de energie pura, manifestata prin rezonanta si diferite fenomene.
        Pe cei mai putin obisnuiti cu acest concept de ‚energie’ am sa-i rog sa-si aminteasca modul in care se simt atunci cand merg la munte, intr-un week-end. Suntem mai vioi, mai relaxati, mai plini de vigoare si voie buna, parca avem mai multa putere – si chiar folosim expresia ‚mi-am incarcat bateriile cu energie’. O data intorsi in oras, se intampla uneori ca efectele celor catorva zile la munte sa ne tina toata saptamana urmatoare. Si e normal asa, omul fiind un sistem energetic, ‚combustibilul’ (energie) acumulat pe o anumita cale (in acest caz, excursia la munte) poate fi folosit in sustinerea altor activitati viitoare. Despre cum putem acumula energie pe alte cai si cum ne pierdem, de fapt, energia proprie
        Noul domeniu al medicinei energetice este un mod inteligent de a privi sanatatea si de a corecta dizarmoniile din corp bazandu-ne pe unele concepte stabilite de traditiile de vindecare orientale (chineze si indiene, in special, preluate si adaptate mai apoi de europeni, in special de rusi) si validate in zilele noastre de descoperirile fizicii cuantice.
        Medicina energetica este o ‚tehnologie’ ce foloseste drept mediu de vindecare fluxurile bio-electro-magnetice ale corpului uman (ce constituie campurile sale informationale -energetice, numite CIE in continuare – sistemul subtil de energie de care vorbeam la inceput). Ea se bazeaza pe conceptul de ‚energie’ in timp ce medicina obisnuita se bazeaza, in cea mai mare parte, pe conceptul de ‚materie’, prin folosirea medicamentelor. Sunt doua notiuni relativ diferite, desi s-a constatat ca materia reprezinta de fapt energie condensata. Prin anumite determinari s-a observat ca un obiect fizic (de exemplu un scaun) este de fapt cel mult 4% (sau 1% dupa altii) solid, material – restul 96% (respectiv 99%) fiind spatiu ‚gol’ (de fapt energie). La fel si corpul uman – si avand in vedere ca energia este sursa materiei, corectarea problemelor din CIE umane poate grabi procesul de vindecare la nivel fizic.
        Referitor la raportul 4% materie – 96% energie, priviti urmatoarea imagine :
       Fara cele 96% procente de sub apa, cele 4% procente de deasupra apei nu ar exista (desi imaginea arata o proportie diferita, mai degraba 90%-10%, luam in considerare principiul, nu procentele stricte). Principiul spune ca fara partea invizibila (pe care o putem descoperi si aduce la lumina prin cunoastere interioara), partea vizibila nu ar putea exista. La fel, fara cele 96% procente de energie, procentul de 4% materie nu ar putea exista. De fapt, materia reprezinta insasi energie condensata in forma.
        Dupa cum spuneam ceva mai sus, conform medicinei energetice, sanatatea corpului fizic depinde de energiile subtile. Ele nu se pot vedea cu ochiul liber (in banda de frecevente pe care normal o percepem cu ochii) dar se pot simti. Pentru a aprecia sanatatea corpului fizic din
punctul de vedere al corpului energetic trebuie deci sa detectam energiile dizarmonioase ce produc boli sau dezechilibre ale sanatatii.
        In acest domeniu al medicinei energetice orice boala sau sindrom al unei stari de sanatate slabe poate fi redefinit ca o distorsionare inenergie. In termeni simpli, o problema de sanatate reprezinta o eroare in ‚programarea’ acestor campuri. Vindecarea poate fi obtinuta corectand aceste distorsiuni, erori -  care pot elimina dizarmonia si astfel contribui la restaurarea sanatatii. Corectarea energiilor , practic, permite corpului sa se vindece singur, in mod natural.
        In afara de vindecare, medicina energetica poate fi utilizata in prevenirea problemelor de sanatate, detectand   energiile inainte ca ele sa se materializeze fizic. Energiile  fiecarei persoane (ce organizeaza si controleaza organismul lor viu) pot fi masurate, conform anumitor parametri (cu ajutorul unor aparate sau prin determinari radiestezice). Astfel, prezenta unei boli poate fi detectata energetic inainte ca ea sa apara efectiv in corp.
        Avand in vedere ideea de fiinta umana ca un complex corp/minte/suflet/spirit, artea de mijloc (minte-suflet), legatura intre cea mai subtila componenta (spiritul – esenta divina) si cea mai ‚materiala’ (corpul fizic). Nu e o definitie extrem de exacta (in acest domeniu practic nimic nu poate fi definit in termeni precisi) – dar camp informational (informatii-ganduri -minte) – energetic (energie-emotie, adica energie in miscare-suflet) ar putea insemna chiar asta. Ar fi de fapt intermediarul intre constiinta noastra (ceea ce suntem noi cu adevarat-spiritul) si vehicului prin care se executa comenzile ce vin de la ea (corpul) – si vom vedea ca aceste comenzi pot fi distorsionate pe traseu, la nivelul propriile nostre energii , prin interventia altor energiil straine
        Observand locul unde avem probleme de sanatate in corpurile noastre fizice putem gasi si discerne cauzele lor mentale, emotionale sau spirituale. Asta deoarece corpul fizic reflecta sau oglindeste starea noastra de functionare de la celelalte nivele, si este un ‚depozitar’ al unor evenimente, ganduri si emotii negative trecute. Procesul de vindecare presupune identificarea si echilibrarea acestora, permitand constientizarea energiilor blocate, si in acest fel, eliminarea lor din corpul fizic.
        Trupul se poate vindeca prin activarea energiilor sale naturale de vindecare si prin regenerarea energiilor ce au devenit slabe, sau dezechilibrate. In acest scop, medicina energetica aduna la un loc o serie de tehnici derivate din traditiile istorice de vindecare, precum medicina traditionala chineza, chi kung, nei kung, acupunctura, yoga, terapie cranio-sacrala, reiki, bioterapie, cristaloterapie, suplimente herbale si nutritionale, homeopatie, consiliere spirituala si multe altele. Fluxul, echilibrul si armonia pot fi restaurate prin metode blande si mentinute in cadrul sistemului energetic prin batai usoare, masaj, rasuciri, inteparea sau conectarea punctelor specifice de energie de pe piele ; prin trecerea mainii deasupra pielii de-a lungul cailor specifice de energie ; prin exercitii sau posturi ce au efecte energetice specifice; prin concentrarea mintii in a deplasa energii specifice in interiorul corpului (diferite tehnici de meditatie); prin inconjurarea zonei cu energii vindecatoare (se stie ca energia unei persoane o influenteaza pe a alteia). Cum spuneam, toate aceste tehnici sunt specifice diferitelor ‚practici de vindecare’ ce isi au izvorul in Orient, si fiecare persoana poate invata unele tehnici energetice simple pentru a-si imbunatati sanatatea, ascuti mintea si intari vitalitatea si bucuria de a trai.
        Tehnicile medicinei energetice se pot utiliza pentru a usura durerea ; pentru a opri evolutia unei boli inca din fazele de inceput, stimularea sistemului imunitar, eliberarea de stres, imbunatatirea memoriei, digestiei, etc. In general, nu exista contraindicatii, putand fi folosite practic pentru tratarea oricaror boli, chiar si a celor grave precum scleroza multipla, boli psihice, cancer, SIDA. Rezultatele pozitive depind insa de o combinatie de factori specifici fiecarui individ.
        In zilele noastre exista probe stiintifice ample ale existentei aurei energetice umane, in urma cercetarilor efectuate de multe universitati majore din lume. Avem acum instrumente care pot masura aspecte ale corpului energetic uman. Ramuri ale medicinei energetice sunt predate in mod oficial in zilele noastre in scoli medicale din intreaga lume. Din ce in ce mai mult concepte precum „meridiane”, „puncte de acupunctura”, „chakre”, „retea energetica” sunt recunoscute si folosite pe scara larga atat de oamenii obisnuiti cat si de specialisti in medicina, care incep sa recunoasca valoarea medicinei energetice.
        E nevoie acum de o schimbare de paradigma in gandire, de o ‚miscare’ de la gandirea materialista de a privi lumea catre un nou tip de gandire, care sa permita manifestarea conexiunilor nevazute dintre corpul fizic si fortele subtile ale spiritului nostru. Doar aceasta noua abordare reprezinta un mod rational si eficient pentru a manifesta o buna stare de sanatate. Aceasta abordare necesita parcurgerea drumului catre sursa erorii din campurile noastre informational-energetice pentru a descoperi cauza bolii. Lucrand asupra dizarmoniilor de camp vom fi capabili sa eliberam o noua energie de mare rezonanta pentru a ne recapata sanatatea si vitalitatea pe care cu totii le meritam !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu