By DANIEL C. MUNTEAN
- LAPTELE DE CAPRA-
Continuam incursiunea in tainele alimentelor si bauturilor terapeutice,
in articolul de azi ne vom opri asupra laptelui de capra. In urma
numeroaselor cercetari s-a ajuns la concluzia ca laptele de capra este
unul din cele mai pretioase alimente, din punct de vedere terapeutic
fiind un aliment cu calitati de "medicament". Laptele de capra previne
anemia si demineralizarea oaselor, fiind o sursa importanta de
calciu,fosfor, seleniu, zinc, magneziu si fier, usor de asimilat de
organism.Aceasta combinatie de minerale ajuta organismul sa fie sanatos
si mai rezistent.Laptele de capra mai contine vitamine din grupa B, D,
E, K, potasiu,proteine si aminoacid Tryptopfhan. Din numeroasele
beneficii tin sa mentionez ca previne: osteoporoza, cancerul de colon,
ateroscleroza, ajuta la regenerarea celulelor, reduce efectele
neplacute ale sindromului premenstrual, echilibreaza tensiunea arteriala
si atenueaza durerile musculare si articulare, fortifica organismul si
intareste imunitatea in TBC(CEL CU LOCALIZARE PULMONARA), dezechilibre
hormonale cu pierdere in greutate, cancere in forme incipiente,
afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente
clasice, atrofi musculare, astenii de schimbare a
anotimpurilor.Consumul preventiv ii face pe cei bolnaviciosi, sa devina
mai rezistenti la viroze si boli contagioase, ii fereste pe adolescenti
de epuizare fizica. Laptele de capra este un extraordinar remediu in
cazul copiilor distrofici, acesta ajutandu-i sa se dezvolte normal.
Datorita continutului ridicat de vitamina B2, laptele de capra
furnizeaza organismului energie si tine migrenele si depresiile la
distanta. Calitatile de aliment terapeutic nu se opresc aici , laptele
de capra fiind un echilibrant al nivelului insulinei in organismul uman,
reducand aparitia diabetului de tip 2, protejeaza sistemul
cardiovascular, prevenind atacul cerebral sau infarctul.Laptele de capra
este foarte bogat in compusi antiinflamatori, ceea ce il face usor
digerabil si acesibil celor cu intoleranta la laptele de vaca.Este
alegerea excelenta pentru alimentatia copiilor deoarece compozitia
laptelui de capra este asemanatoare cu cel de mama.Produsele obtinute
din acest minunat lapte sunt si ele o sursa de sanatate, branza fiind o
sursa pretioasa de proteine, laptele batut contine bacterii lactice
necesare pentru mentinerea florei bacteriene normale ale intestinului,
iaurtul preparat in casa este net superior si mai sanatos ca cel din
comert, zerul sa dovedit extrem de valoros in stimularea celulelor
imunitare de tip T,in scaderea colesterorului, stoparea tumorilor
benigne si maligne.Laptele de capra se consuma crud astfel propietatile
sale benefice fiind pastrate in totalitate. Pentru cine doreste lapte
proaspat de capra si branza de capra si multe alte produse va atasez
linkul de unde ma aprovizionez eu (livrarea se face la domiciliu).
www.laptesibranzadecapra.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu