Indicatii terapeutice:
Afecţiunile pentru care terapia tsubo oferă soluţii de vindecare sunt numeroase şi includ: frisoane, reacţii vasomotorii cu înroşire, dureri şi amorţeli, nevralgii, dureri de cap, senzaţia de greutate în cap, ameţeală, zgomote în urechi, umeri înţepeniţi ca urmare a perturbărilor de la nivelul sistemului nervos vegetativ, constipaţie, moleşeală, răciri ale mâinilor şi picioarelor, insomnii, deformări ale coloanei vertebrale frecvente la vârstele medii şi care produc dureri la nivelul umerilor, braţelor şi mâinilor, dureri de spate, dureri ce apar la nivelul genunchilor în timpul statului în picioare, al mersului sau în timpul urcării şi coborârii scărilor.
Pe scurt, Tehnica terapeutica Tsubo este mult mai utilă în tratarea suferinţelor care presupun absenţa modificărilor structurale sau prezenţa minimală a acestora, suferinţe a căror cauză este funcţională. Dă rezultate foarte bune mai ales în cazul pacienţilor care nu suferă de o anumită boală, dar care prezintă o apatie generalizată, lipsa poftei de mâncare, obosesc repede, sunt palizi şi prezintă perturbări digestive la nivelul stomacului sau al intestinului. Tratamentul Terapiei Universale Complete poate aduce ameliorări şi în astfel de cazuri, deoarece nu este numai un tratament specific, dar şi un mijloc de a menţine starea de sănătate generală.
Terapia aduce corpul ȋn echilibru pentru autovindecare şi corpul este cel ce va face acest lucru.
EFICIENTA TRATAMENTULUI
Dacă simptomele sunt corect înţelese, eficienta tratamentului este practic garantată.
Deşi experienţa a îmbogăţit medicina orientală cu un bagaj de formule terapeutice indubitabil eficiente, cercetarea experimentală în ceea ce priveşte cauza eficienţei acestora nu a început până în acest secol şi este inadecvată, în momentul de faţă, există mai multe explicaţii ale modului în care acţionează sistemele de meridiane şi punctele tsubo.
Unii oameni de ştiinţă din domeniul medicinei susţin că fenomenul este corelat cu reflexele nervoase, în special cu sistemul reflex ce conectează organele interne cu învelişul corpului. Alţii persistă în credinţa că funcţionarea organelor şi a sistemului de circulaţie a energiei, aşa cum este el explicat în textele clasice chineze, este valabilă, fiind diferită în esenţă de ceea ce ştiinţa modernă defineşte ca funcţiile nervilor şi de transport al sângelui. Mai mult decât atât, dr. Bonhan Kim de la Universitatea din Pyongyang din Coreea susţine că a demonstrat existenţa reală a sistemelor de meridiane şi a punctelor tsubo la nivelul ţesuturilor din organism. Dar, pe baza rezultatelor obţinute în interpretarea clinică şi în practică, cred că explicaţia ştiinţifică modernă a sistemelor de meridiane şi a punctelor tsubo, ca fiind activitate reflexă nervoasă, este cea mai satisfăcătoare. Deşi este posibil ca, în viitor, să apară alte explicaţii mai bune, o voi folosi pe aceasta din urmă ca bază de referinţă în lucrare.
Pe scurt, teoria reflexului nervos susţine că, atunci când apare o anomalie a unui organ intern, apar şi modificări la nivelul pielii şi muşchilor, care sunt în legătură cu organul respectiv prin intermediul sistemului nervos.
Aceste modificări apar ca reflexe. Sistemul nervos, extins la nivelul organelor interne, pielii, ţesuturilor subcutanate şi muşchilor, transmite în mod constant informaţii despre starea fizică a organismului, informaţii ce ajung la nivelul măduvei spinării şi la creier. Aceste impulsuri informaţionale, determină apariţia unor activităţi reflexe ce se materializează sub forma unor simptome caracteristice suferinţelor organice şi care, la rândul lor, se vor manifesta în zone specifice de la suprafaţa corpului.
Simptomele reflexe pot fi clasificate în trei grupe majore:
a. reflexele senzitive,
b. reflexe neuro-motorii,
c. reflexe vegetative.
a. Reflexele senzitive. Ȋn momentul în care un impuls nervos centripet anormal parcurge măduva spinării, o acţiune reflexă determină pielea aflată în legătură cu segmentul de măduvă implicat în transportul acestui impuls să devină hiper-senzitivă.
Această sensibilitate la durere este semnificativă mai ales la nivelul pielii, ţesuturilor subcutanate şi musculaturii superficiale, explicaţia constând în faptul că la aceste niveluri inervaţia senzitivă este bine reprezentată.
b. Reflexele neuro-motorii. O anomalie apărută la nivelul unui organ intern determină o contracţie limitată, o rigiditate sau apariţia unei contorsionări a muşchiului aflat în apropierea zonei periferice conectate prin intermediul sistemului nervos cu organul lezat. Redoarea umerilor, a spatelui, a braţelorşia picioarelor reprezintă simptome de acest tip. Reflexul neuro-motor acţionează în direcţia îngreunării sau blocării activităţii musculare, pentru a proteja organul intern afectat, de stimulii în exces. Dacă anomalia organică este gravă, contracţia musculaturii nu se limitează la o zonă restrânsă, ci se va extinde pe zone largi ale corpului. Când se ajunge la acest stadiu, situaţia este mult prea gravă pentru aplicarea unei terapii la domiciliu. Va trebui consultat obligatoriu un specialist.
c. Reflexele vegetative. Anomaliile de la nivelul organelor interne determină uneori acţiuni reflexe la nivelul glandelor sudoripare, glandelor sebacee, muşchilor pilomotori şi la nivelul vaselor de sânge din piele. Acţiunea reflexă poate determina transpiraţia sau, dimpotrivă, uscarea excesivă a pielii ca rezultat al încetării secreţiei sudoripare. Efectul pe musculatura pilomotorie poate produce ceea ce se numeşte „piele de găină". Glandele sebacee pot fi stimulate şi în consecinţă pot secreta sebum în exces, aceasta ducând la apariţia „pielii grase", sau, dimpotrivă, se pot opri din activitatea de secreţie a sebumului, această situaţie având drept consecinţă o uscare anormală a pielii. Acţiunea reflexă mai poate determina senzaţia de rece sau valuri de roseaţă, datorită efectului asupra vaselor de sânge.
Până acum am discutat despre modalităţile în care anomaliile organelor interne determină modificări ale stării suprafeţelor de învelire ale organismului. Cu toate acestea, legătura strânsă dintre organele interneşistructurile externe are şi un efect invers; acesta constă în faptul că, stimularea pielii şi a musculaturii afectează starea organelor şi ţesuturilor interne, atât timp cât impulsurile exterioare.
* Au direcţia orientată de la periferie spre centru,
** Apare o percepţie dureroasă a atingerilor sau durerea este prezentă continuu, la nivelul unei zone de tegument intact,
*** Muşchii situaţi la baza firului de păr care contribuie la ridicarea acestuia, sunt transmise către interior prin intermediul măduvei spinării şi sistemului nervos.
De exemplu, stimulul transmis către măduva spinării dă naştere unei acţiuni reflexe la nivelul organului intern ce este controlat de nervii ce pornesc de la nivelul măduvei, corespunzând zonei în care sosesc impulsurile aplicate în exterior. Stimulii de acest fel declanşează mişcări peristaltice* sau contractări ale organelor. Efectul unor astfel de stimuli externi asupra vaselor de sânge şi asupra secreţiei hormonale a fost verificat în mod ştiinţific.
Terapia Universala Completa foloseşte acest fenomen reflex prin aplicarea de presiune usoara (presiunea maxima suportata de globul ocular) la nivelul pielii cu scopul de a atenua perturbările de la nivelul organelor interne. Cu alte cuvinte, pentru a îndepărta amorţeala sau răceala cauzată de un semnal de alarmă transmis prin intermediul nervilor la nivelul sistemului nervos central, terapia tsubo foloseşte o categorie diferită de stimuli proveniţi din cu totul alte direcţii, având menirea să contracareze efectele stimulului cauzator de dezechilibru. Electromiogramele şi studiile privind rezistenţele electrice ale pielii evidenţiază faptul că astfel de stimuli pot îndepărta simptome cum sunt răcirea unei zone sau înţepenirea. Cercetările au dovedit că terapia tsubo poate fi folosită cu succes în cazul simptomelor apărute la nivelul pielii şi musculaturii, pentru îndepărtarea perturbărilor interne şi readucerea funcţiilor organismului la normalitate. Recent, s-a constatat că injectarea de substanţe terapeutice are mai multă eficienţă dacă este practicată în unul dintre punctele tsubo de pe suprafaţa corpului.
Tehnica terapeutica pentru activarea punctelor Tsubo consta ȋn miscari de presopunctura transversale peste fascia musculara, tendoane, nervi.
Tehnica terapeutica pentru activarea punctelor Tsubo poate fi aplicată ȋn cazuri de accidentele sportive sau boli cronice de la nou născuţi până la bătrâni.
Îmbunătăţeste circulaţia sanguina şi limfatica, ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Rezultatele benefice ale terapiei apar chiar de la prima sedinta sau
după o singură şedinţă de terapie
Activarea punctelor TSUBO
In modulul 1 gasim tehnica pentru activarea punctelor Tsubo se realizeaza prin miscari neinvazive, usoare, ce activeaza abilitatea corpului de a se autovindeca, de a stimula un proces imediat de vindecare.
Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde şi la aspectele emotionale.
Punctele denumite tsubo se afla insirate de-a lungul celor patrusprezece sisteme de meridiane douasprezece sisteme de baza şi doua sisteme de control, care se intind pe suprafata intregului corp, de unde pornesc spre organele interne.
Desi invizibile, aceste puncte, denumite tsubo, reprezinta locurile ȋn care fluxul energetic din meridiane se poate cu usurinta diminua şi apoi bloca.
Cand fluxul energetic este incetinit ȋn sistemele asociate organelor, apar disfunctiile organelor respective.
Ceea ce se petrece ȋn sistemele de meridiane ar putea fi comparat cu modul ȋn care se comporta apa intr-un furtun. Curgand liber de la sursa, apa trece cu usurinta de-a lungul intregului furtun, atat timp cat nu exista nici un obstacol. Dar daca apare o strangulare intr-un anumit punct, curgerea apei va fi perturbata. Punctul de constrictie reprezinta corespondentul unui punct tsubo ȋn sistemele de meridiane.
Cand exista o perturbare a functionalitatii ȋn organe, aceasta se manifesta la nivelul punctelor tsubo ȋn mai multe modalitati: durere, amorteala, senzatie de presiune, rigiditate, racire, inrosirea locului, pete, mici zone decolorate, depozite pigmentare (pistrui sau alte aspecte), caşiprin aparitia unor fenomene deosebite ȋn cadrul caracteristicilor de sarcina electrica ale pielii.
Pentru a se efectua un tratament se are mai putin ȋn vedere durerea şi ceea ce se pare ca cere organismul. S-ar putea ca simptomul sa nu poata fi rezolvat de un tratament cu obiectiv unic, deoarece organismul poate inlocui un semnal dureros cu un altul. Dar ȋn cazul ȋn care toate reactiile simptomatice sunt tratate sistematic, una cate una, organismul se va reintoarce la ritmul sau biologic normal ȋn acord cu legile naturii.
Punctele tsubo sunt factori determinanti ȋn restabilirea acestui ritm. Pe suprafata corpului uman exista 365 de puncte tsubo.
Ele sunt amplasate ȋn zone anatomice critice; de exemplu ȋn depresiunile de la nivelul insertiilor musculare, sub piele ȋn locurile unde nervii ies din interiorul muschilor ȋn plin muschi şi in trunchiurile nervilor sau ȋn spatiile dintre cutele pielii. Uneori, modificarile complexe de la nivelul corpului fac imposibila evidentierea tuturor rezistentele electrice ale pielii şi electromiogramele acestora. Admitand unele diferente individuale, sa demonstrat indiscutabil ca ȋn cazul persoanelor suferinde, modificarile rezistentei pielii şi modificarile musculaturii sunt concentrate ȋn regiunile punctelor tsubo care sunt blocate.
Tehnica Terapeutica Tsubo este una dintre cele mai profunde şi puternice tehnici de relaxare existente la ora actuala ȋn lume Se bazeaza pe relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea organismului de a rezolva orice problema de sanatate a corpului şi a mintii, prin readucerea corpului la echilibru şi armonie.
Aceasta terapie face legatura intre minte şi corp, contribuie la reechilibrarea organismului şi se executa prin miscari lente şi delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismul uman.
Tehnica terapeutica pentru deblocarea punctelor Tsubo este o terapie holistica care reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea, aduce un plus de energie şi o stare generala de bine.
Daca aveti probleme de sanatate la care nu ati gasit rezolvarea pana acum , incercati tehnica terapeutica pe punctele Tsubo si va ve-ti convinge!
Va asteptam cu drag la cabinetul nostru din Bucuresti str Dristorului nr 104 sect 3 . Telefon 0724 395 645
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu