Parazitii sunt organisme vii care traiesc pe seama unui organism gazda. Parazitii isi obtin si utilizeaza nutrientii organismului gazda, si facand astfel, afecteaza organismul gazda. Ei iau un numar de forme diferite si pot sa se dezvolte foarte bine peste tot in corp. Cel mai adesea acestia traiesc in intestinele umane si afecteaza in mod decisiv starea de sanatate a corpurilor in care se afla.
Se estimeaza ca, in medie, circa 50% dintre oamenii din tarile civilizate au o abundenta de organisme parazitare in intestinele lor. De asemenea fiecare corp uman astfel infestat cuprinde in jur de 1 kilogram de paraziti si 2 kilograme de toxine. Parazitii patrund in corpul uman prin aerul pe care il respiram, mancarea pe care o consumam si apa pe care o bem.
In tarile lumii a treia, cea mai comuna cale de patrundere a parazitilor in organism este apa contaminata. Oricine calatoreste intr-o tara straina ar trebui sa fie prudent atunci cand consuma apa. Canalizarea si igiena defectuoasa sunt caile cele mai comune prin care oamenii se intalnesc cu parazitii. In tarile dezvoltate parazitii sunt raspanditi, cel mai adesea, prin produsele din carne de porc, moluste, ca si prin alimentele si apa contaminata.
Sunt mii de diferite tipuri de paraziti care sunt comuni pentru oameni. Protozoarele constau dintr-o singura celula si se inmultesc intr-un numar enorm in interiorul intestinelor umane. Cei mai des intalniti paraziti protozoare sunt giardia, neospora, amoebele, toxoplasmoza, cryptosporidium-ul si sarcocystis-ul.
O alta forma de paraziti sunt viermii intestinali. Acestia includ teniile, oxiurii, viermii tropicali, viermii rotunzi(limbricii) si altii. Multi dintre cei ce efectueaza o curatire vor vedea viermii in scaunul lor atunci cand acestia sunt eliminati din corp.
Sistemul imunitar al corpului ataca parazitii odata ce sunt identificati, insa, adesea parazitii sunt extrem de puternici si se multiplica prea rapid pentru ca sistemul imunitar sa ii tina sub control. Unele dintre cele mai comune simptome asociate cu parazitii intestinali includ diareea, gazele, balonarea, simptome de gripa, greturi, iritatii, dureri articulare, oboseala cronica si sinuzita cronica.
Distrugeti parazitii din corpul vostru
Parazitii iubesc zaharul si tot ceea ce se transforma in zahar. Deci cea mai buna cale de a infometa parazitii este prin a utiliza postul sanatos si strategiile de curatare simultan cu eliminarea a cat mai mult zahar posibil din dieta.
Cateva plante si alimente actioneaza ca agenti antiparazitici foarte puternici. Uleiul din nuca de cocos extravirgin este incarcat cu trigliceride cu lant mediu care intaresc sistemul imunitar in batalia sa impotriva agentilor patogeni. Usturoiul crud si cepele ofera aminoacizi continand sulf, care sunt antiparazitici. Consumati sase linguri de ulei de nuca de cocos crud, extravirgin, un catel intreg de usturoi si o ceapa rosie mare in fiecare zi pentru a va intari corpul impotriva parazitilor.
Oregano-ul si in special uleiul esential de oregano este extrem de volatil si antiparazitic. Utilizati doua pana la trei picaturi de ulei de oregano in apa cu lamaie proaspat stoarsa si beti acest amestec de trei ori pe zi. La fel de bune sunt cuisoarele, asa ca le puteti folosi ca inlocuitor, sau utilizati ulei de cuisoare si ulei de oregano. Ghimbirul, pelinul, nucul negru sunt de asemenea utilizate in mod obisnuit in strategiile antiparazitice.
Postul cu bauturi fermentate precum, ghimbirul fermentat, kombucha, kefirul din lapte de nuca de cocos, otetul din cidru de mere, sunt unelte puternice pentru a va ajuta sa distrugeti parazitii. Multi specialisti in sanatatea holistica recomanda dieta lichida de la 3 la 21 de zile, dieta cu putine calorii, bogata in bauturi fermentate, apa si lamaie proaspat stoarsa. Suplimentele probiotice sunt puternic recomandate pentru a va ajuta sa distrugeti parazitii si sa reinoculati intestinele cu bacterii benefice.
Dupa perioada de curatare, este deosebit de important sa se utilizeze vegetale fermentate de inalta calitate. Produse de genul kimchi(varza murata coreeana), varza murata si vegetale fermentate(murate), toate ar trebui sa fie utilizate din abundenta in dieta. Aceste alimente sunt bogate surse de L-glutamina, un aminoacid care ajuta la refacerea intestinelor. Alimentele fermentate mai contin tulpini puternice de bacterii bune, acizi organici si enzime care actioneaza tinand parazitii departe de corp.
Gandurile negre, parazitii sufletului
Cautati sa mentineti un stil de viata sanatos. Consumati cat mai putine alimente procesate si cat mai multe verdeturi si alte alimente alcaline. Parazitii ca si toxinele prospera intr-un mediu acid. Asa ca o alimentatie naturala, bogata in legume , fructe , nuci, seminte si redusa in produse de provenienta animala va va ajuta foarte mult. De asemenea ganduri pozitive, rugaciunea, recunostinta, va vor ajuta sa mentineti si sa creeati un mediu alcalin, pozitiv si o bariera impotriva parazitilor de genul (ganduri negre, negative, barfa, invidie) , care au acelasi efect pe care il au parazitii intestinali, dar, asupra mintii si sufletului nostru.
Sursele pentru acest articol includ:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu