duminică, 30 octombrie 2011

SCHIMBATI-VA VIATA

CAMERELE CREATIEI

Acum ca stii ce este o camera sacra ,sa ne afirmam intentiile in scris in camerele create in acest scop.
Aceste opt camere sacre au fost stabilite pentru cea mai eficientă utilizare. Folositi-le in orice mod doriţi sau permite-ne sa -ti sugeram urmatoarele :
Creaza in prima camera cu atentie . Fii atent ceea ce ceri. . caci vei si primi . Apoi, revino in aceasta camera si vezi daca cererea ta este completa. În cazul în care nu este completă, reformuleaza intentia şi posteaza din nou. Atunci când simti ca declaratia catre univers este completa, treci la camera urmatoare .
Îmbunătăţirea viţii tale poate fi pusa în mişcare, în mai puţin de opt zile, însă acest lucru nu este o cursa.Sa te bucuri de calatorie este mai important decât a ajunge la destinaţie. Bucuraţi-vă de plimbare!
Bine ati venit la Prima Camera a intentiei
Totul incepe aici:
Aceasta este o reprezentare a unui spaţiu pentadimensional . În această încăpere intervalul de manifestare in timp a creatiei tale este mult mai mică decât intervalul de timp în a treia dimensiune. În acest spaţiu gândurile se transforma în realitate foarte repede.
1. Începe prin a introduce intentia ta in miscare, facand o declaratie in scris catre Univers.Aici , tu nu scrii pentru altii , totul este intre tine si univers.
2. Întoarce-te aici a doua zi sau ori de câte ori este posibil pentru a revizui declaraţia ta . Dacă o simţi completa, trece la camera urmatoare Intoarce-te a doua zi pentru a revizui din nou, daca simti nevoia.
3. În timp ce esti aici uita-te la alte creatii si trimite energie cu iubire necondiţionată. Vă solicităm să onorati toate Creatiile puse în mişcare aici. Nu comentati postarile altora.
Pentru a posta in aceasta camera  intrati aici Camera creatiei

Bine ati venit in Camera fricii
Grupul spune ca frica este doar o lipsă de informaţie. În primul rând identifica temerile pe care le ai in aceasta viata.
Frica este principala piedica in realizarea creatiei tale.Odata ce ati identificat temerile voastre , acceptati-le ca facand parte din evolutia voastra si eliberati-va de ele prin intentie.
Iti sugeram sa fii nemilos in identificarea fricii .
Postează-ţi temerile aici şi revin-o a doua zi . În cazul în care simtiti ca ati identificat toate temerile voastre , treci la camera urmatoare .
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera Fricii
Bine ati venit in Camera iertarii
A gresi este omeneste – a ierta este Divin .
Grupul spune că actul de iertare este un cadou pe care ti-l oferi in viitor . Setaţi energia viitorului prin iertare.Ofera-ti iertare tie insuti si iarta pe cei din jurul tau.
În acest spaţiu, te rugăm să te uiţi atent la orice resentiment ai .Chiar daca acest resentiment pare a nu avea legatura cu tine si creatia ta , el poate fura energie.
Scrie declaraţia ta de iertare aici. Acest lucru este important.
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera Iertarii

Bine ati venit in Camera de vindecare.
Aici este un spatiu sacru creat pentru a te simti destul de confortabil pentru a te schimba si vindeca pe tine insuti.
Aici va oferim sansa de a experimenta vindecarea cu caracter personal ( fizic, emotional si spiritual) Nimeni nu te poate vindeca, doar tu poţi face asta. Aici puteţi seta propria vindecare în mişcare. Minunile se intampla de zi cu zi.
Aici este o oportunitate pentru vindecare in dimensiunea a cincea
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera vindecarii
Bine ati venit in Camera responsabilitatii
Grupul spune ca este simplu. Dacă doresti să-ti crească puterea, creşte nivelul de responsabilitate. Aici este o oportunitate de a ne asuma responsabilitatea deplină pentru fiecare aspect al realitatii noastre. Grupul spune ca am jucat prea mult rolul de victima. Am jucat toate rolurile, la un moment sau altul.
Nu există victime aici. Asuma-ti responsabilitatea într-o declaraţie si preia puterea.
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera responsabilitatii
Bine ati venit in Camera actiunii
Grupul sugerează că aici este magia creatiei. Foarte multi se incurca in camera creatiei.
Posteaza aici toate actiunile pe care le vei face pentru materializarea creatiei tale. Dupa ce ai stabilit actiunile pe care trebuie sa le realizezi , elibereaza creatia in etapa urmatoare.După ce ai stabilit acţiunile în mişcare, este important să eliberezi ataşamentul faţă de rezultat, sansa de a le indeplini va sosi prin sincronicitate. Asuma-ti un angajament pentru indeplinirea actiunilor postate.
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera Actiunii
Bine ati venit in Camera Umorului
Umorul este perspectiva naturala a Ingerilor. În procesul de învăţare a cum sa devenim ingeri umani a Noii Planete Pământ, vom învăţa sa privim evenimentele din viata ,cu o perspectivă de umor. Ei sugerează că cel mai simplu mod de a echilibra energia in orice situatie, este de a găsi o modalitate de a râde despre asta.
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera Umorului
Bine ati venit in Camera acceptarii
Arta de a accepta este o atitudine necesara.Cele mai multi Lucratori intru Lumina nu au nici o dificultate de a acepta creatia lor.A cceptarea este un atribut învăţat.
Aici iti cerem să faci un angajament scris de a accepta cu gratie toate creaţiile în orice formă. Ai grija ca magia se întâmplă.
Dupa ce totul este spus şi făcut, atunci când vedeţi un rezultat în viaţa voastră, vă rugăm să reveni aici în această cameră pentru a accepta si a fi recunoscatori pentru realitatile din viata voastra.
Pentru a posta in aceasta camera intrati aici Camera acceptarii
Ai terminat astfel intregul proces de creatie in cele 8 Camere sacre in a cincea dimensiune.

Frecventa pamantului


BATAILE INIMII PAMANTULUI SE ACCELEREAZA

Rezonanta Schumann este prezentata de geofizicienii contemporani drept  bataia inimii  planetei noastre. Aceasta a avut valoare constanta de 7,8 Hz timp de mii de ani. Insa incepanad cu anul 1980, s-a observat o accelerare, mai intai lenta, apoi din ce in ce mai rapida (dupa 1997), pana cand a atins astaza valoarea de 12 Hz. Cresterea frecventei vibratiilor pamantului face ca 24 de ore de viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, in termenii timpului terestru. Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala . Iar curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masura ce ne apropiem de  Punctul Zero  care corespunde inversarii polilor magnetici ai Pamantului. Caci daca 24 de ore ale zilei reprezinta inca, la ora actuala, 16 ore efective, diferenta dintre acestea se va mari exponential, astfel incat la trecerea prin punctul zero, pe care unii il situeaza la sfarsitul anului 2012, 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista ! Consecintele acestui fenomen sunt incalculabile si sfideaza orice imaginatie : intreaga planeta si toti locuitorii ei vor trece intr-o alta dimensiune. Cresterea frecventei de rozonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei, fenomen ce a fost observat si identificat de clarvazatorul brazilian Triguerinho, inca de la inceputul anilor 1980 .

Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbari : simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronica, crampele musculare, vise intense. Si mai cu seama, corpul uman devine din ce in ce mai sensibil. Modificarea cea mai spectaculoasa are loc insa la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi programat de Inteligenta Cosmica. Ca urmare, intuitia se dezvolta mai repede, ca si toate capacitatile paranormale ce deriva din ea. Al treilea ochi incepe sa se deschida si chiar ochii fizici se transforma pentru a se adapta Luminii si frecventelor ei mai mult elevate.

CALENDARUL MAYA A PREZIS SFARSITUL EPOCII ACTUALE IN 2012

Braden (savant, scriitor si ghid prin licurile sacre ale Terrei) considera ca atunci cand planeta noastra nu se va mai roti deloc iar frecventa ei va atunge valoarea de 13 Hz, vom fi in Punctul Zero al campului ei magnetic. Dupa doua sau trei zile de repaus , ea va reincepe sa se invarta in sens contrar, ceea ce va determina inversarea polilor magnetici ai Terrei. Din aceasta Gregg Braden deduce o serie de consecinte :
Timpul va pare aca trece din ce in ce mai repede pe masura ce ne apropiem de Punctul Zero . La ora actuala, frecventa Schumann a Terrei este de 12 Hz si se presupune ca la 13 Hz se va opri. Provocand inversarea polilor magnetici , traverarea punctului zero va insemna totodata translatia omenirii intr-o dimensiune superioara, a parta, care la randul ei o treapta catre a cincea dimensiune. de iubire neconditionata. La acest nivel de evolutie gandurile si dorintele noastre se vor manifesta instantaneu. Acest Punct zero este mentionat de calendarele sacre ale omenirii, cum ar fi misteriosul Tzolkin calendarul mayas  care prevede sfarsitul epocii actuale in decembrie 2012. Dupa salutul in cea de-a patra dimensiune , prevazut a avea loc inainte de sfarsitul anului 2012, in 2013, conform acestor teorii, vom trece in cea de-a cincea dimensiune.
Trecerea in alta etapa la Punctul Zero , prezisa de diferite traditii cu mii de ani in urma, este pe cale sa se realizeze. Acesta salturi au loc o data la 13.000 de ani, ceea ce echivaleaza cu o revolutie completa a Soarelui nostru in jurul Soarelui central al Galaxiei noastre.
Se pare ca dupa trecerea prin Punctul Zero , Soarele va rasari la Vest si va apune la Est. Mai multe texte stravechi descriu astfel de transformari radicale in trecutul indepartat al omenirii.
Cea mai mare parte a tehnologiei cunosute nu va mai fi operationala. Exceptie face utilizarea energiei libere, descoperita de Tesla in urma cu un secol. Calendarul Maya a prezis toate aceste schimbari si faptul ca vom reveni la ciclurile naturale bazate pe armonia universala.

Sigur ca nu putem stii cu precizie ce o sa fie atunci dar putem trasa unele repere. Inainte de 2012 , sufletele evoluate de pe planeta noastra vor face acest salt si astfel vor deschide poarta ascensionala si pentru altii care le vor urma.

Iluzia realitatii



Iluzia realitatii

Ochii nostri inverseaza imaginile pe care noi le consideram reale. 


 Schimbarile dramatice care urmeaza duc la schimbarea rapida a mentalitatilor si sistemelor de gandire de pe Pamant. Este momentul in care oamenii vor fi din ce in ce mai putin interesati de materie si mai mult interesati de evolutie spirituala si accesarea constiintei colective.


Deja apar shimbari radicale cu privire la fenomenele ce apar in fizica Sistemului Solar si in biologia umana.

ADN-ul nostru nu numai ca se schimba, dar se schimba intreaga structura a formei umane. In cele din urma corpurile noastre fizice vor fi bazate pe Silicon in loc de Carbon. Ele vor deveni nemuritoare si neafectate de conditii de mediu. Din punct de vedere al observatiilor stiintifice empirice, va parea ca radiatia provenind de la quasari indepartati produce mutatii in structura genetica a omenirii. Putem observa Soarele comportandu-se "haotic" si producand radiatii electromagnetice iesite din comun. Frecventa Pamantului va continua sa se modifice. Pe masura ce pozitia polilor magnetici fluctueaza, vremea si climatul vor deveni din ce in ce mai "ciudate" iar  sistemul solar trece prin schimbari radicale.
Rezonanţa este definită în dicţionarul Oxford ca: „a răspunde la vibraţiile unei frecvenţe anume, în special prin vibraţii puternice proprii", în metafizică, este asociată cu Legea universală a Rezonanţei. Această lege afirmă, în principiu, că ceea ce se aseamănă, se atrage.
Corpurile noastre sunt sisteme de energie, iar noi toţi oscilăm la propria noastră frecvenţă de vibraţie unică, ce reflectă suma a tot ce am experimentat de-a lungul eonilor timpului.
Noi avem ceea ce se numeşte un sistem de patru corpuri „inferioare" - care sunt denumite „inferioare", datorită frecvenţei lor de vibraţie sau rezonanţă - şi, de asemenea, avem corpuri superioare, sau câmpuri de energie, care rezonează la o frecvenţă mai înaltă, mai fină. Rezonanţa lor poate fi comparată cu notele muzicale cântate pe un pian sau instrument cu coarde. Instrumentul poate fi acordat sau dezacordat.
Toxicitatea din gândurile negative, emoţiile negative nerezolvate, poluanţi, gunoaie, hrana necorespunzătoare etc, afectează câmpurile de energie ale corpului. Acestea, la rândul lor, influenţează frecvenţa noastră de vibraţie şi determină dacă suntem „acordaţi" sau „dezacordaţi". Experienţele din viaţa trecută şi experienţele din viaţa curentă sunt toate păstrate în memoria celulară şi se reflectă de asemenea în frecvenţa noastră de vibraţie. în cartea sa Vindecarea Cuantică, doctorul Deepak Chopra afirmă că o celulă este o memorie care a construit materie în jurul său, formând un anumit tipar, iar corpul este locul pe care memoria îl numeşte acasă.


Mulţi indivizi sunt acum motivaţi de o dorinţă lăuntrică puternică de a trăi cu adevărat în viaţă bucuria, echilibrul, armonia şi iubirea necondiţionată. Aceste experienţe sunt, în mod automat, ale noastre, atunci când ne re-aliniem corpurile noastre fizic, emoţional, mental şi spiritual la frecvenţe înalte, mai rafinate. Re-alinierea frecvenţei noastre este ca şi cum am acorda o coardă a unui instrument la înălţimea sa perfectă.
Cu cât sunt mai fine frecvenţele pe care le emitem, cu atât sunt mai frumoase experienţele de viaţă pe care le atragem prin intermediul Legii universale a Rezonanţei.
De exemplu, corpul fizic poate rezona perfect cu nota muzicală „do", câmpul de energie al corpului emoţional cu nota „re", câmpul de energie al corpului mental cu nota „mi", iar corpul spiritual cu nota „fa". Atunci când aceste câmpuri de energie sunt perfect acordate cu „notele" lor, ele funcţionează împreună în mod armonios, iar viaţa devine magică. Atunci când sunt dezacordate, muzica este discordantă, neacordată, iar viaţa noastră nu curge armonios, sau nu o simţim ca fiind armonioasă.
Standardele şi aşteptările diferă de la individ la individ. La fel cum acordarea precisă a unui instrument este vitală pentru un muzician de profesie, un profan cu o ureche neantrenată nu poate recunoaşte nuanţele fine şi este, în mod corespunzător, mai puţin pretenţios. Există apoi, puncte personale de referinţă şi noi toţi ne fixăm standardele proprii de acceptabilitate. Cu toate acestea, oricine care simte câtuşi de puţin că viaţa sa poate fi mai bună, va avea de câştigat prin realinierea şi acordarea câmpurilor sale de energie la o rezonanţă mai fină şi prin găsirea înălţimii de ton perfecte pentru acestea.
In dorinţa lor de a îmbunătăţi calitatea şi/sau lungimea vieţii, în ziua de azi multe persoane îşi urmează propria călăuzire lăuntrică pentru a se purifica - nu numai la nivel fizic, ci şi la nivel emoţional şi mental. Ele mănâncă mai puţin, de preferinţă mâncare uşoară.
Din punct de vedere emoţional, ei procesează şi renunţă la bagajul emoţional - emoţii de frică, ură, vinovăţie, grijă, nelinişte, supărare, mânie etc, - care, atunci când sunt nerezolvate, sunt înmagazinate în diferite organe ale corpului fizic. Această stocare a emoţiilor negative creează blocaje în câmpurile noastre de energie şi, în cele din urmă, duce la boală. La nivel mental, ei recunosc limitările impuse în viaţă de gândirea negativă şi felul în care energia urmează gândirea pentru a ne crea realitatea.
Gândurile, cuvintele şi acţiunile sunt forme de energie şi orice trimitem în exterior ni se întoarce, în conformitate cu legea karmică şi cu Legea Rezonanţei. Aceasta este natura energiei: orice ne oferă viaţa este acolo - din cauză că noi am atras-o către noi, prin frecvenţa noastră de vibraţie.
de a acţiona întotdeauna pentru cel mai înalt bine al tuturor fiinţelor, cât şi pentru binele nostru cel mai înalt, ne vor schimba rezonanţa şi, în consecinţă, experienţa noastră de viaţă.
în următoarele capitole, se descrie mai în detaliu cum putem proceda, în mod conştient, ca să realiniem frecvenţa noastră de vibraţie, pentru a fi mai acordaţi cu fiinţa de lumină divină care suntem în esenţă. Pe scurt, una dintre cele mai puternice căi de a ne acorda câmpurile noastre de energie la rezonanţa lor „perfectă" este prin meditaţie şi prin a ne petrece zilnic un timp în Marea Tăcere dinăuntrul nostru.
Dincolo de uşurarea realinierii efective din punct de vedere energetic, meditaţiile ne permit să ne deschidem către călăuzirea lăun¬trică - să învăţăm să ascultăm şoaptele Sinelui nostru Divin, până când şoaptele devin o voce clară şi puternică. Atunci când acţionăm bazân-du-ne pe ea, această călăuzire ne permite să trăim bucuria, iubirea şi armonia pe care le căutăm în toate aspectele vieţii noastre. Meditaţia aliniază câmpurile noastre energetice spirituale, mentale şi emoţionale. Această realiniere se reflectă în câmpul de energie, corpul nostru fizic, şi îl modifică.
Dieta, mâncarea uşoară, apa pură, proaspătă, angrenarea în exerciţii uşoare, nestresante, ne permit să ne realiniem, să reconstruim şi să ne modificăm zilnic câmpul de energie al corpului fizic şi să ne dezvoltăm sănătatea, vitalitatea şi longevitatea; însă nici una dintre acestea nu are puterea meditaţiei, atunci când mărim la maximum aportul de prana printr-o respiraţie specifică şi permitem energiei luminii albe să ne vindece şi să ne transforme.
Trăim într-o perioadă atât de minunată - zorii unei noi ere - şi avem capacitatea să creăm realitatea pe care o dorim, pur şi simplu, prin modificarea semnalelor energetice pe care le emitem şi prin înţelegerea legilor care guvernează întreaga materie.

http://eulinterior.blogspot.com/2010/05/frecventa-vibrationala-pamantului-se.html
 

CABINET TERAPEUTIC

CABINET  TERAPEUTIC

Tehnica pentru  deblocarea  punctelor  TSUBO se realizeaza prin miscari  neinvazive, usoare, ce activeaza abilitatea corpului de a se autovindeca, de a stimula un proces imediat de vindecare.
Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde si la aspectele emotionale, cognitive si spirituale ale persoanei tratate.  Recunoasterea corpului ca pe o unitate complexa, dependenta de echilibrul tuturor acestor aspecte este esentiala in succesul acestei tehnicii.
Punctele denumite tsubo se afla insirate de-a lungul celor patrusprezece sisteme de meridiane - douasprezece sisteme de baza si doua sisteme de control, care se intind pe suprafata intregului corp, de unde pornesc spre organele interne.
Desi invizibile, aceste puncte, denumite tsubo, reprezinta locurile in care fluxul energetic din meridiane se poate cu usurinta diminua si apoi bloca.
Cand fluxul energetic este incetinit in sistemele asociate organelor, apar disfunctiile  organelor respective.
Ceea ce se petrece in sistemele de meridiane ar putea fi comparat cu modul in care se comporta apa intr-un furtun. Curgand liber de la sursa, apa trece cu usurinta de-a lungul intregului furtun, atat timp cat nu exista nici un obstacol.    Dar daca apare o strangulare intr-un anumit punct, curgerea apei va fi perturbata. Punctul de constrictie reprezinta corespondentul unui punct tsubo in sistemele de meridiane.
Cand exista o perturbare a functionalitatii in organe, aceasta se manifesta la nivelul punctelor tsubo in mai multe modalitati: durere, amorteala, senzatie de  presiune, rigiditate, racire, inrosirea locului, pete, mici zone decolorate, depozite pigmentare (pistrui sau alte aspecte), ca si prin aparitia unor fenomene deosebite in cadrul caracteristicilor de sarcina electrica ale pielii.

Pentru a se efectua un tratament se are mai putin in vedere durerea si ceea ce se pare ca cere organismul. S-ar putea ca simptomul sa nu poata fi rezolvat de un tratament cu obiectiv unic, deoarece organismul poate inlocui un semnal dureros cu un altul. Dar in cazul in care toate reactiile simptomatice sunt tratate sistematic, una cate una, organismul se va reintoarce la ritmul sau biologic normal, in acord cu legile naturii.
Punctele tsubo sunt factori determinanti in restabilirea acestui ritm.
Pe suprafata corpului uman exista 365 de puncte tsubo.
Ele sunt amplasate in zone anatomice critice; de exemplu, in depresiunile de la nivelul insertiilor musculare, sub piele, in locurile unde nervii ies din interiorul muschilor, in plin muschi si in trunchiurile nervilor sau in spatiile dintre cutele pielii. Uneori, modificarile complexe de la nivelul corpului fac imposibila  evidentierea   tuturor rezistentele electrice ale pielii si electromiogramele acestora. Admitand unele diferente individuale, sa demonstrat indiscutabil ca, in cazul persoanelor suferinde, modificarile rezistentei pielii si modificarile musculaturii sunt concentrate in regiunile punctelor tsubo care sunt  blocate.
Terapia TSUBO este una dintre cele mai profunde si puternice tehnici de relaxare existente la ora actuala in lume Se bazeaza pe relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea organismului de a rezolva orice problema de sanatate a corpului si a mintii, prin readucerea corpului la echilibru si armonie.
Aceasta terapie  face legatura intre minte si corp,  contribuie la reechilibrarea organismului si se executa prin miscari lente si delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismul uman.
Terapia TSUBO reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea, aduce un plus de energie si o stare generala de bine.
Afectiunile in care s-a demonstrat o ameliorare dupa terapia pe punctele Tsubo sunt: Paralizie Cerebrala, Paralizie Faciala Periferica, Distrofie Musculara, Mialgie Fibrinoasa, Atac Cerebral si boala Parkinson.
Alte afectiuni care raspund foarte bine la aceasta terapie sunt:
Tulburari ce nu sunt boli propriuzise:
- insomnia
- ipotenta
- crampe musculare
- dureri de cap
- intepeniri ale umerilor si gatului
- durere in gat
- roseata fetei
- raul de miscare
- Ameteala si zgomotele din urechi
AFECTIUNI ALE APARATULUI RESPIRATOR SI ALE SISTEMULUI
CIRCULATOR
-Hipertensiunea arteriala.
-Hipotensiunca arteriala
-Palpitatiile cardiace (nevroza cardiaca)
-Bronsita cronica (tuse, expectorata si dificultati respiratorii)
-Astmul (Astmul infantil)
-Guturaiul
AFECTIUNI ALE APARATULUI DIGESTIV
-Disconfortul gastric (senzatia de greutate in stomac sau arsurile in capul pieptului)
-Gastrita cronica
Durerile abdominale.
-Diarccacronica.
-Pierderea apetitului
-Greata
-Constipatia
-Balonarea.
-Afectiunile hepatice
-Indigestia
AFECTIUNI METABOLICE.
-Diabetul zaharat
-Tireopatia cronica (gusa tioroidiana).
-Bcri-beri (extenuare continua si lipsa chefului de munca, activitate)
AFECTIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS
-Nevralgiilanivclulbratelor
-Nevralgia de trigem.
-Spasmele faciale
-Paralizia nervilor faciali
-Nevralgia occipitala
-Epilepsia.
-Hemipareza
-Irascibilitatea
-Teama obsesiva
-Balbaiala
AFECTIUNI MUSCULARE SI ARTICULARE
-Reumatismul
-Amorteala la nivelul mainilor
-Amorteala degetelor
-Durerea moderata in regiunea lombara.
-Durerea de spate severa
-Redoarea de umeri
-Dureri la nivelul genunchiului.
-Nevralgia intercostala.
-Sindromul whiplash (luxatie a vertebrelor cerebrale datorate accidentelor)
-Sciatica.
-Deformari ale vertebrelor lombare
-Torticolisul (inclinarea gatului si capului intr-o parte)
-Cifoza
AFECTIUNI ALE APARATULUI URINAR SI ALE ANUSULUI
-Hemoroizii
-Hipertrofia prostatei
AFECTIUNI ALE OCHILOR, URECHILOR SI NASULUI
-Oboseala ochilor.
-Obstructia nazala
-Sangerarea !a nivelul nasului
-Deficienta auzului
-Durerea de urechi
AFECTIUNI ALE DINTILOR SI GURII
-Inflamatii la nivelul gurii.
-Durerea dentara.
-Pioreea
-Eruptia in jurul gurii
AFECTIUNI DERMATOLOGICE
-Eczema.
-Urticaria.
-Degeraturile
-Caderea parului
AFECTIUNI PEDIATRICE.
-Irascibilitatea
-Enurezisul
-Poliomielita
-Paralizia cerebrala
-Plansul nocturn
AFECTIUNI SPECIFICE FEMEILOR
-Durerile menstruale
-Dereglarile menstruale
-Lactatia insuficienta
-Sterilitatea
-Senzatia anormala de frig
REFACEREA DUPA OBOSEALA Sl IMBUNATATIREA STARII GENERALE DE SANATATE
-Durerile de spate si de umeri.
-Dureri si redoare la nivelul gatului, umerilor si bratelor
-Senzatia de greutate in picioare si solduri
-indepartarea somnolentei
-Profilaxia imbatranirii
-intarzierea aparitiei atrofiei musculare
-Refacerea vitalitatii.
-Cresterea puterii de concentrare
TRATAMENTE COSMETICE
indepartarea ridurilor faciale
-Tratamentul cosurilor
-Petele si pistruii
-Intensificarea luciului parului.
-Dezvoltarea sanilor.
-infrumusetarea pielii
-Scaderea in greutate.

CURSURI FORMARE TERAPEUT


CURSURI FORMARE TERAPEUT
   Tehnica pentru  deblocarea  punctelor  TSUBO se realizeaza prin miscari  neinvazive, usoare, ce activeaza abilitatea corpului de a se autovindeca, de a stimula un proces imediat de vindecare.
Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde si la aspectele emotionale, cognitive si spirituale ale persoanei tratate.  Recunoasterea corpului ca pe o unitate complexa, dependenta de echilibrul tuturor acestor aspecte este esentiala in succesul acestei tehnicii.
Punctele denumite tsubo se afla insirate de-a lungul celor patrusprezece sisteme de meridiane - douasprezece sisteme de baza si doua sisteme de control, care se intind pe suprafata intregului corp, de unde pornesc spre organele interne.
Desi invizibile, aceste puncte, denumite tsubo, reprezinta locurile in care fluxul energetic din meridiane se poate cu usurinta diminua si apoi bloca.
Cand fluxul energetic este incetinit in sistemele asociate organelor, apar disfunctiile  organelor respective.
Ceea ce se petrece in sistemele de meridiane ar putea fi comparat cu modul in care se comporta apa intr-un furtun. Curgand liber de la sursa, apa trece cu usurinta de-a lungul intregului furtun, atat timp cat nu exista nici un obstacol.    Dar daca apare o strangulare intr-un anumit punct, curgerea apei va fi perturbata. Punctul de constrictie reprezinta corespondentul unui punct tsubo in sistemele de meridiane.
Cand exista o perturbare a functionalitatii in organe, aceasta se manifesta la nivelul punctelor tsubo in mai multe modalitati: durere, amorteala, senzatie de  presiune, rigiditate, racire, inrosirea locului, pete, mici zone decolorate, depozite pigmentare (pistrui sau alte aspecte), ca si prin aparitia unor fenomene deosebite in cadrul caracteristicilor de sarcina electrica ale pielii.

Pentru a se efectua un tratament se are mai putin in vedere durerea si ceea ce se pare ca cere organismul. S-ar putea ca simptomul sa nu poata fi rezolvat de un tratament cu obiectiv unic, deoarece organismul poate inlocui un semnal dureros cu un altul. Dar in cazul in care toate reactiile simptomatice sunt tratate sistematic, una cate una, organismul se va reintoarce la ritmul sau biologic normal, in acord cu legile naturii.
Punctele tsubo sunt factori determinanti in restabilirea acestui ritm.
Pe suprafata corpului uman exista 365 de puncte tsubo.
Ele sunt amplasate in zone anatomice critice; de exemplu, in depresiunile de la nivelul insertiilor musculare, sub piele, in locurile unde nervii ies din interiorul muschilor, in plin muschi si in trunchiurile nervilor sau in spatiile dintre cutele pielii. Uneori, modificarile complexe de la nivelul corpului fac imposibila  evidentierea   tuturor rezistentele electrice ale pielii si electromiogramele acestora. Admitand unele diferente individuale, sa demonstrat indiscutabil ca, in cazul persoanelor suferinde, modificarile rezistentei pielii si modificarile musculaturii sunt concentrate in regiunile punctelor tsubo care sunt  blocate.
Terapia TSUBO este una dintre cele mai profunde si puternice tehnici de relaxare existente la ora actuala in lume Se bazeaza pe relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea organismului de a rezolva orice problema de sanatate a corpului si a mintii, prin readucerea corpului la echilibru si armonie.
Aceasta terapie  face legatura intre minte si corp,  contribuie la reechilibrarea organismului si se executa prin miscari lente si delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismul uman.
Terapia TSUBO reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea, aduce un plus de energie si o stare generala de bine.
Afectiunile in care s-a demonstrat o ameliorare dupa terapia pe punctele Tsubo sunt: Paralizie Cerebrala, Paralizie Faciala Periferica, Distrofie Musculara, Mialgie Fibrinoasa, Atac Cerebral si boala Parkinson.
Alte afectiuni care raspund foarte bine la aceasta terapie sunt:
Tulburari ce nu sunt boli propriuzise:
- insomnia
- ipotenta
- crampe musculare
- dureri de cap
- intepeniri ale umerilor si gatului
- durere in gat
- roseata fetei
- raul de miscare
- Ameteala si zgomotele din urechi
AFECTIUNI ALE APARATULUI RESPIRATOR SI ALE SISTEMULUI
CIRCULATOR
-Hipertensiunea arteriala.
-Hipotensiunca arteriala
-Palpitatiile cardiace (nevroza cardiaca)
-Bronsita cronica (tuse, expectorata si dificultati respiratorii)
-Astmul (Astmul infantil)
-Guturaiul
AFECTIUNI ALE APARATULUI DIGESTIV
-Disconfortul gastric (senzatia de greutate in stomac sau arsurile in capul pieptului)
-Gastrita cronica
Durerile abdominale.
-Diarccacronica.
-Pierderea apetitului
-Greata
-Constipatia
-Balonarea.
-Afectiunile hepatice
-Indigestia
AFECTIUNI METABOLICE.
-Diabetul zaharat
-Tireopatia cronica (gusa tioroidiana).
-Bcri-beri (extenuare continua si lipsa chefului de munca, activitate)
AFECTIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS
-Nevralgiilanivclulbratelor
-Nevralgia de trigem.
-Spasmele faciale
-Paralizia nervilor faciali
-Nevralgia occipitala
-Epilepsia.
-Hemipareza
-Irascibilitatea
-Teama obsesiva
-Balbaiala
AFECTIUNI MUSCULARE SI ARTICULARE
-Reumatismul
-Amorteala la nivelul mainilor
-Amorteala degetelor
-Durerea moderata in regiunea lombara.
-Durerea de spate severa
-Redoarea de umeri
-Dureri la nivelul genunchiului.
-Nevralgia intercostala.
-Sindromul whiplash (luxatie a vertebrelor cerebrale datorate accidentelor)
-Sciatica.
-Deformari ale vertebrelor lombare
-Torticolisul (inclinarea gatului si capului intr-o parte)
-Cifoza
AFECTIUNI ALE APARATULUI URINAR SI ALE ANUSULUI
-Hemoroizii
-Hipertrofia prostatei
AFECTIUNI ALE OCHILOR, URECHILOR SI NASULUI
-Oboseala ochilor.
-Obstructia nazala
-Sangerarea !a nivelul nasului
-Deficienta auzului
-Durerea de urechi
AFECTIUNI ALE DINTILOR SI GURII
-Inflamatii la nivelul gurii.
-Durerea dentara.
-Pioreea
-Eruptia in jurul gurii
AFECTIUNI DERMATOLOGICE
-Eczema.
-Urticaria.
-Degeraturile
-Caderea parului
AFECTIUNI PEDIATRICE.
-Irascibilitatea
-Enurezisul
-Poliomielita
-Paralizia cerebrala
-Plansul nocturn
AFECTIUNI SPECIFICE FEMEILOR
-Durerile menstruale
-Dereglarile menstruale
-Lactatia insuficienta
-Sterilitatea
-Senzatia anormala de frig
REFACEREA DUPA OBOSEALA Sl IMBUNATATIREA STARII GENERALE DE SANATATE
-Durerile de spate si de umeri.
-Dureri si redoare la nivelul gatului, umerilor si bratelor
-Senzatia de greutate in picioare si solduri
-indepartarea somnolentei
-Profilaxia imbatranirii
-intarzierea aparitiei atrofiei musculare
-Refacerea vitalitatii.
-Cresterea puterii de concentrare
TRATAMENTE COSMETICE
indepartarea ridurilor faciale
-Tratamentul cosurilor
-Petele si pistruii
-Intensificarea luciului parului.
-Dezvoltarea sanilor.
-infrumusetarea pielii
-Scaderea in greutate.
CURSURI  INSTRUIRE SI PRACTICA "TERAPEUT"

MODUL  I. Tehnica pentru  deblocarea  punctelor  TSUBO Durata 60 ore pret promotional 300 Euro

  Gradul       I    Vineri 15-20 - Sambata –  Duminica   orele  10 - 14    Pret - 100 Euro
  Gradul      II    Vineri 15-20 - Sambata –  Duminica   orele  10 - 16    Pret - 100 Euro
  Gradul     III    Vineri 15-20 - Sambata –  Duminica   orele  10 - 16    Pret - 100 Euro


MODUL  II.   Bioenergoterapie si Mutarea  punctului  de  asamblare
 
 Gradul        I    Vineri 15-20 -  Sambata  –   Duminica    orele 10 -14     Pret   - 150 Euro
 Gradul       II    Vineri 15-20 -  Sambata    Duminica     orele 14 -16     Pret  -  200 Euro
 
 MODUL  III.  Reflexoterapie si Presopunctura pret 150 Euro cu certificat competente profesionale pentru angajare
 
MODUL  IV.  Terapia prin  sugestie/ hipnoza
 
Tehnica terapeutica BICAN  (marca inregistrata OSIM)

Tehnica terapeutica Bican  activeaza cele patru corpuri (corpul fizic,  corpul energetic, corpul spiritual si corpul mental ) intr-o singura sedinta,  activeaza memoria interna a corpului (doctorul interior) , face legatura intre  minte, corp spirit , determina corpul sa se vindece singur in urmatoarele 4-5 zile. Sedinta urmatoare  se va face dupa acest interval de timp.

Pentru cei dornici de   a invata  si practica aceasta  tehnica terapeutica  pentru a-si ajuta semenii prezentam in continuare structura cursului pe module:


MODUL  I.    Tehnica pentru  deblocarea  punctelor  TSUBO
MODUL  II.   Bioenergoterapie  si Mutarea  punctului  de  asamblare
MODUL  III.  Reflexoterapie si Presopunctura
MODUL  IV.  Terapia prin  sugestie

MODUL  I.    Tehnica pentru  deblocarea  punctelor  TSUBO se realizeaza prin miscari  neinvazive, usoare, ce activeaza abilitatea corpului de a se autovindeca, de a stimula un proces imediat de vindecare.
Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde si la aspectele emotionale, cognitive si spirituale ale persoanei tratate.  Recunoasterea corpului ca pe o unitate complexa, dependenta de echilibrul tuturor acestor aspecte este esentiala in succesul acestei tehnicii.
Punctele denumite tsubo se afla insirate de-a lungul celor patrusprezece sisteme de meridiane - douasprezece sisteme de baza si doua sisteme de control, care se intind pe suprafata intregului corp, de unde pornesc spre organele interne.
Desi invizibile, aceste puncte, denumite tsubo, reprezinta locurile in care fluxul energetic din meridiane se poate cu usurinta diminua si apoi bloca.
Cand fluxul energetic este incetinit in sistemele asociate organelor, apar disfunctiile  organelor respective.
Ceea ce se petrece in sistemele de meridiane ar putea fi comparat cu modul in care se comporta apa intr-un furtun. Curgand liber de la sursa, apa trece cu usurinta de-a lungul intregului furtun, atat timp cat nu exista nici un obstacol.    Dar daca apare o strangulare intr-un anumit punct, curgerea apei va fi perturbata. Punctul de constrictie reprezinta corespondentul unui punct tsubo in sistemele de meridiane.
Cand exista o perturbare a functionalitatii in organe, aceasta se manifesta la nivelul punctelor tsubo in mai multe modalitati: durere, amorteala, senzatie de  presiune, rigiditate, racire, inrosirea locului, pete, mici zone decolorate, depozite pigmentare (pistrui sau alte aspecte), ca si prin aparitia unor fenomene deosebite in cadrul caracteristicilor de sarcina electrica ale pielii.

Pentru a se efectua un tratament se are mai putin in vedere durerea si ceea ce se pare ca cere organismul. S-ar putea ca simptomul sa nu poata fi rezolvat de un tratament cu obiectiv unic, deoarece organismul poate inlocui un semnal dureros cu un altul. Dar in cazul in care toate reactiile simptomatice sunt tratate sistematic, una cate una, organismul se va reintoarce la ritmul sau biologic normal, in acord cu legile naturii.
Punctele tsubo sunt factori determinanti in restabilirea acestui ritm.
Pe suprafata corpului uman exista 365 de puncte tsubo.
Ele sunt amplasate in zone anatomice critice; de exemplu, in depresiunile de la nivelul insertiilor musculare, sub piele, in locurile unde nervii ies din interiorul muschilor, in plin muschi si in trunchiurile nervilor sau in spatiile dintre cutele pielii. Uneori, modificarile complexe de la nivelul corpului fac imposibila  evidentierea   tuturor rezistentele electrice ale pielii si electromiogramele acestora. Admitand unele diferente individuale, sa demonstrat indiscutabil ca, in cazul persoanelor suferinde, modificarile rezistentei pielii si modificarile musculaturii sunt concentrate in regiunile punctelor tsubo care sunt  blocate.
Terapia TSUBO este una dintre cele mai profunde si puternice tehnici de relaxare existente la ora actuala in lume Se bazeaza pe relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea organismului de a rezolva orice problema de sanatate a corpului si a mintii, prin readucerea corpului la echilibru si armonie.
Aceasta terapie  face legatura intre minte si corp,  contribuie la reechilibrarea organismului si se executa prin miscari lente si delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismul uman.
Terapia TSUBO reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea, aduce un plus de energie si o stare generala de bine.
Afectiunile in care s-a demonstrat o ameliorare dupa terapia pe punctele Tsubo sunt: Paralizie Cerebrala, Paralizie Faciala Periferica, Distrofie Musculara, Mialgie Fibrinoasa, Atac Cerebral si boala Parkinson.
Alte afectiuni care raspund foarte bine la aceasta terapie sunt:
Tulburari ce nu sunt boli propriuzise:
- insomnia
- ipotenta
- crampe musculare
- dureri de cap
- intepeniri ale umerilor si gatului
- durere in gat
- roseata fetei
- raul de miscare
- Ameteala si zgomotele din urechi
AFECTIUNI ALE APARATULUI RESPIRATOR SI ALE SISTEMULUI
CIRCULATOR
-Hipertensiunea arteriala.
-Hipotensiunca arteriala
-Palpitatiile cardiace (nevroza cardiaca)
-Bronsita cronica (tuse, expectorata si dificultati respiratorii)
-Astmul (Astmul infantil)
-Guturaiul
AFECTIUNI ALE APARATULUI DIGESTIV
-Disconfortul gastric (senzatia de greutate in stomac sau arsurile in capul pieptului)
-Gastrita cronica
Durerile abdominale.
-Diarccacronica.
-Pierderea apetitului
-Greata
-Constipatia
-Balonarea.
-Afectiunile hepatice
-Indigestia
AFECTIUNI METABOLICE.
-Diabetul zaharat
-Tireopatia cronica (gusa tioroidiana).
-Bcri-beri (extenuare continua si lipsa chefului de munca, activitate)
AFECTIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS
-Nevralgiilanivclulbratelor
-Nevralgia de trigem.
-Spasmele faciale
-Paralizia nervilor faciali
-Nevralgia occipitala
-Epilepsia.
-Hemipareza
-Irascibilitatea
-Teama obsesiva
-Balbaiala
AFECTIUNI MUSCULARE SI ARTICULARE
-Reumatismul
-Amorteala la nivelul mainilor
-Amorteala degetelor
-Durerea moderata in regiunea lombara.
-Durerea de spate severa
-Redoarea de umeri
-Dureri la nivelul genunchiului.
-Nevralgia intercostala.
-Sindromul whiplash (luxatie a vertebrelor cerebrale datorate accidentelor)
-Sciatica.
-Deformari ale vertebrelor lombare
-Torticolisul (inclinarea gatului si capului intr-o parte)
-Cifoza
AFECTIUNI ALE APARATULUI URINAR SI ALE ANUSULUI
-Hemoroizii
-Hipertrofia prostatei
AFECTIUNI ALE OCHILOR, URECHILOR SI NASULUI
-Oboseala ochilor.
-Obstructia nazala
-Sangerarea !a nivelul nasului
-Deficienta auzului
-Durerea de urechi
AFECTIUNI ALE DINTILOR SI GURII
-Inflamatii la nivelul gurii.
-Durerea dentara.
-Pioreea
-Eruptia in jurul gurii
AFECTIUNI DERMATOLOGICE
-Eczema.
-Urticaria.
-Degeraturile
-Caderea parului
AFECTIUNI PEDIATRICE.
-Irascibilitatea
-Enurezisul
-Poliomielita
-Paralizia cerebrala
-Plansul nocturn
AFECTIUNI SPECIFICE FEMEILOR
-Durerile menstruale
-Dereglarile menstruale
-Lactatia insuficienta
-Sterilitatea
-Senzatia anormala de frig
REFACEREA DUPA OBOSEALA Sl IMBUNATATIREA STARII GENERALE DE SANATATE
-Durerile de spate si de umeri.
-Dureri si redoare la nivelul gatului, umerilor si bratelor
-Senzatia de greutate in picioare si solduri
-indepartarea somnolentei
-Profilaxia imbatranirii
-intarzierea aparitiei atrofiei musculare
-Refacerea vitalitatii.
-Cresterea puterii de concentrare
TRATAMENTE COSMETICE
indepartarea ridurilor faciale
-Tratamentul cosurilor
-Petele si pistruii
-Intensificarea luciului parului.
-Dezvoltarea sanilor.
-infrumusetarea pielii
-Scaderea in greutate.
Afectiunile pentru care tehnica terapeutica pentru  deblocarea punctelor tsubo, ofera solutii de vindecare sunt numeroase si includ: frisoane, reactii vasomotorii cu inrosire, dureri si amorteli, nevralgii, dureri de cap, senzatia de greutate in cap, ameteala, zgomote in urechi, umeri intepeniti ca urmare a perturbarilor de la nivelul sistemului nervos vegetativ, constipatie, moleseala, raciri ale mainilor si picioarelor, insomnii, deformari ale coloanei vertebrale frecvente la varstele medii si care produc dureri la nivelul umerilor, bratelor si mainilor, dureri de spate, dureri ce apar la nivelul genunchilor in timpul statului in picioare, al mersului sau in timpul urcarii si coborarii scarilor.
Pe scurt, deblocarea punctelor tsubo este mult mai utila in tratarea suferintelor care presupun absenta modificarilor structurale sau prezenta minimala a acestora, suferinte a caror cauza este functionala. Da rezultate foarte bune mai ales in cazul pacientilor care nu sufera de o anumita boala, dar care prezinta o apatie generalizata, lipsa poftei de mancare, obosesc repede, sunt palizi si prezinta perturbari digestive la nivelul stomacului sau al intestinului. Tratamentul pentru deblocarea punctelor tsubo poate aduce ameliorari si in astfel de cazuri, deoarece nu este numai un tratament specific, dar si un mijloc de a mentine starea de sanatate generala.
Terapia TSUBO aduce corpul in echilibru pentru autovindecare si  corpul este cel ce va face acest lucru.

Ipoteze stiintifice despre modul cum actioneaza Tehnica Terapeutica Bican
Pe parcursul activitatii de terapeut, am descoperit un fapt uimitor : corpul uman are o extraordinara abilitate de a se vindeca singur, dar trebuie sustinut si ghidat in acest demers. Uneori pot aparea insa obstacole in aceasta auto-vindecare, deoarece corpul poate ramane "blocat" pe frecventa activitatii sistemului nervos simpatic.
Atunci cand corpul se afla "blocat" in aceasta stare de hiper-inervatie simpatica, el nu se poate vindeca singur si trebuie ajutat.
De cele mai multe ori, corpul se poate bloca in efortul de auto-vindecare si apar  restrictiile in organism din diferite cauze (utilizarea habituala excesiva a anumitor muschi, pozitii defectuoase habituale ale corpului, stress, deshidratare si rigidizare a fasciei musculare, contracturi partiale cronicizate ale anumitor muschi care afecteaza si miscarea altor grupe de muschi).
Daca restrictia este motivul "blocarii" corpului in procesul sau de vindecare, atunci aceasta restrictie trebuie indepartata, astfel corpul seva acomoda mult mai usor. Pentru ca orice proces de vindecare sa poata avea loc, trebuie sa ii usuram corpului nostru acomodarea.
Miscarile specifice utilizate in Tehnica Terapeutica  pentru deblocarea punctelor Tsubo,  de deplasare transversala a structurilor musculare, sunt in masura sa elimine restrictiile corpului, chiar imediat dupa o sedinta se observa o certa imbunatatire a posibilitatii de miscare a corpului.
Ca si remediile homeopatice, tehnica terapeutica se ofera in doze mici. Mai intai sunt executate doar cateva miscari iar apoi urmeaza o pauza de minimum doua minute, care sa ii permita corpului sa transmite semnalul la creier (activarea doctorului interior).
Pe parcursul unei sedinte, pacientii sunt pozitionati in asa fel incat musculatura sa ramana cat mai relaxata, pentru a permite o buna transmitere a informatiei spre creier.
Miscarile sunt usoare si deplaseaza pielea  peste muschi, tendoane (laterala, mediala. Miscarile mediale asupra muschilor ii relaxeaza, iar miscarile laterale, activeaza.  Miscariler modifica pozitia obisnuita de repaus a acelui muschi sau tendon.
Debocarea punctelor tsubo permite moleculelor de colagen, structurate sub piele, in forma unui lant, sa fie si mai mult intinse ( transversal), creeaza un puternic curent piezoelectric,  suficient de mare pentru a inlatura chiar si cea mai puternica restrictie posibila, ducand la eliminarea ei. Miscarea transversala a muschiului este mentinuta de la trei la douazeci de secunde, depinzand de locul unde este efectuata miscarea.

Tehnica Terapeutica pentru deblocare punctelor Tsubo este structurata in proceduri, care se adreseaza diferitelor zone ale corpului.

TENSIUNE-IN-ECHILIBRU   - Un alt model structural al corpului uman.
Restrictiile de miscare pot ramane chiar si in ranile vindecate. Tensiunea rezultata si permanentizarea  ei pot afecta viteza si coordonarea. Restrictiile de miscare si tensiunile peste limita trebuie tratate pentru ca organismul sa isi poata recapata coordonarea si rezistenta si sa devina mai putin inclinat spre vatamari. O structura bazata pe tensiune in echilibru in care exista multiple restrictii de miscare nu mai poate propaga forta impactului in toate componentele pentru a-i dispersa energia si a-i neutraliza efectul. In loc sa fie raspandita in intreg trupul, forta unei vatamari se va comprima intr-o singura regiune cauzand o stricaciune mult mai serioasa in acea zona.
O astfel de structura compromisa nu permite corpului sa functioneze la maximum de eficienta si flexibilitate, unii muschi fiind astfel mai solicitati decat altii. Trupul poate rezista o vreme in aceste conditii, insa pe masura ce apar tot mai multe vatamari, numarul crescand de restrictii de miscare compromit putin cate putin reteaua de corporala de tensiune in echilibru. Numarul ridicat de restrictii de miscare, si rigidizarea care rezulta inevitabil pot  conduce la dureri si pierderi de energie. Este un tribut platit trupului pentru a continua sa functioneze.
Exista de asemeni dovezi ca structura de tensiune in echilibru a corpului este o alta cale de comunicare, prin care acesta percepe mediul inconjurator si raspunde la stimuli si poate avea loc prin transferul direct al energiei vibrationale prin intermediul miscarii undelor armonice. Propagarea undelor de-a lungul unui traseu poate trece informatia prin intensitatea si frecventa undei care se propaga prin el.
Datorita diferitelor lungimi, tensiuni si restrictii de miscare, fiecare muschi, tendon sau ligament va emite probabil o nota diferita in sistemul de tensiune in echilibru. O activare a punctului tsubo ofera corpului stimuli vibrationali precisi, contractand si relaxand muschii, tendoanele sau ligamentele iar organismul este capabil sa descifreze respectiva nota, luand astfel la cunostinta necesitatea inlaturarii unei restrictii de miscare.
Sistemul de tensiune in echilibru ofera un raspuns instantaneu corpului astfel incat acesta va sti imediat care regiuni au libertate deplina de miscare si care nu.

Proprietatile piezoelectrice ale miscarillor pentru deblocarea a punctelor Tsubo

Proprietetile unei miscari de deblocare a punctelor tsubo permite inlaturarea restrictiilor de miscare din corp ce au legatura cu natura piezoelectrica a colagenului. Majoritatea formelor de tratare a trupului creeaza curent piezoelectric, insa miscarile creeaza un curent mai puternic deoarece  miscarile sunt executate transversal pe suprafata colagenului. Colagenul are proprietati care se aseamana foarte mult cu efectele piezoelectrice.
O miscare creeaza intindere transversala prin provocarea unui muschi (uneori un tendon sau un ligament) tsversal stimuland astfel generarea unui curent piezoelectric de intensitate maxima. Sunt implicate in proces atat efectele piezoelectrice directe cat si cele reciproce. Curentul piezoelectric este generat in punctul unde a fost efectuata o miscare  de deblocare (efect piezoelectric direct). Acel curent se raspandeste in colagenul din intreaga structura, comprimandu-se sub forma unei unde ce se extinde spre exterior
Curentul piezoelectric circula prin colagel  (gel) iar daca isi pierde din hidratare, se intareste si astfel rezidurile si toxinele rezultate din procesele de excretie de la nivelul celulelor pot ramane blocate .
S-a demonstrat ca atunci cand un curent circula printr-un gel, acesta se transforma intr-o solutie (Tanaka, T., 1981).

Miscarile transversale pentru deblocarea punctelor Tsubo creeaza un curent piezoelectric, este logic a se presupune ca o parte din acel curent se revarsa in punctele de acupunctura si de-a lungul meridianelor corespondente, generand efecte cu o sfera mai vasta de actiune, in intregul corp.
MINI-TSUNAMI
Miscarile pentru deblocarea punctelor Tsubo creeaza un mini-tsunami in organism, si genereaza un tip de unde numite soliton. Soliton este diferit de undele obisnuite, care pierd energie. Daca aruncam o pietricica intr-un lac, vom vedea inele concentrice ce se raspandesc uniform din punctual de impact. Vom putea sesiza ca pe masura ce se indeparteaza, valurile (undele) devin din ce in ce mai mici (slabe). Acest fenomen se produce din cauza ca pietricica dizloca o anumita cantitate de apa, miscand-o,  iar cand energia impactului este epuizata, valurile nu mai sunt vizibile. Undele soliton sunt create de o dizlocare rapida sau mutare din loc. Cel mai cunoscut exemplu de fenomen soliton il reprezinta valurile tsunami, care sunt create de seisme, eruptii vulcanice sau alunecari de teren/prabusiri de stanci.
Motivul pentru care undele soliton sunt diferite este acela ca dizlocarea este atat de rapida, incat apa nu are timp sa se dea la o parte din calea undei de soc, si astfel intreaga energie este captata de apa. Apa devine vehiculul prin care energie se misca si in acest fel energia nu este epuizata. Acesta este motivul pentru care valurile tsunami pot calatori distante atat de lungi fara sa piarda din energie. (PMEL- "Cercetari asupra valurilor tsunami")
Exista multe modalitati de a crea unde in corp deoarece aceste metode genereaza o cantitate redusa de piezoelectricitate, care poate da nastere unor unde vizibile in corp. Aceste unde vizibile sunt similare cu cele provocate de pietricica in apa si sunt cauzate de unda de presiune datorata curentului piezoelectric. Tehnica terapeutica creeaza si aceste unde, insa in plus aceasta terapie mai genereaza inca un tip de unde cu proprietati magnetice
In timpul unei sedinte de terapie, cand corpul este relaxat, are loc o schimbare permanenta a informatiilor receptate de diferitii proprioceptori datorita intinderii, indoirii si rasucirii efectuate asupra muschiului implicat in respectiva miscare, motiv pentru care proprioceptorii asteapta apoi miscarea corpului pentru a se putea ulterior reseta.
Cand pacientul incepe din nou sa se miste (dupa sedinta de terapie), proprioceptorii sesizeaza modificarile si pur si simplu se reseteaza pe un alt nivel. Din aceasta cauza este atat de important pentru pacient sa mearga pe jos dupa sedinta: aceasta permite proprioceptorilor sa se reseteze la nivelele optime de tensiune.

Primele puncte pentru deblocare  relaxeaza corpul, urmatoarele  puncte actioneaza asupra memoriei interne a corpului , ativeaza prioritatea corpului  de a se regenera prin surse proprii, activeaza starea de vitalitate a corpului pe care acesta a primit-o la nastere. Dupa sedinta de terapie pacientii vor avea o stare de profunda relaxare, un sentiment de pace launtrica, o centrare plina de calm, o stare mentala mult mai armonioasa, fara stres aducand armonie in diferitele sisteme ale organismului.

MODUL  II Bioenergoterapie si mutarea punctului de asamblare

Terapia  prin bioenergie sau terapia energetica cuprinde o serie de metode alternative  de vindecare ce folosesc energia  universala a vietii  ca  modalitate principala de vindecare. In terapia energetica, o sanatate buna decurge din cantitatea adecvata de energie care trebuie sa circule constant in corp.
Problemele de sanatate sau durerile sunt rezultatul deficientei sau obstructionarii energiei. Terapia energetica include metode de sporire si stimulare a cantitatii de  energie vitala in corp. 
Vindecarea prin bioenergie, sau masajul fara contact, amelioreaza perturbatiile din aura (scanare). Pentru aceasta tehnica, bioterapeutul trebuie sa-si deschida si sa-si sensibilizeze chakrele, sau centrii vitali, prin palme. Bioterapeutii vor putea astfel sa detecteze atat congestia (un blocaj energetic), cat si epuizarea (o deficienta de energie) in timp ce-si trec mainile peste corpul unui pacient. Vindecarea  mai cuprinde si alte doua tehnici ale mainilor,  pase energetice  si maturarea, o curatare manuala a congestiei sau energiei impure, si energizarea (consolidarea zonelor cu deficiente pranice).

Bioterapeutul  foloseste energia mainilor  pentru a transfera cu blandete energia de la o zona la alta si ofera o eliminare mai concentrata, mai completa  a congestiei energetice, in functie de zona si de ?incapatanarea" blocajului energetic. 
Energizarea este mai detaliata in vindecarea  prin atingerea terapeutica, desi se poate invata mai usor. In acest caz  terapeutii directioneaza energia in corpul pacientului, avand ca tinta rudimentara zonele in care pacientul simte disconfort sau perturbari energetice. Cu toate acestea, in vindecarea pranica exista o secventa specifica de purificare si energizare a anumitor parti ale corpului si a anumitor chakre, in cazul fiecarei probleme specifice de sanatate, asa ca prana este folosita cu un efect maxim de vindecare.

- Mutarea punctului de asamblare

Datorita dezvoltarii capacitatilor de a simti energia  terapeutul poate  muta punctul de asamblare cu ajutorul centrilor energetici din palme.
Orce fiinta vie are un camp energetic oscilant si, din punct de vedere stiintific, fiecare dintre noi avem un epicentru energetic al acestui camp.
Epicentrul campului energetic uman este un punct de energie intensa, pe care persoanele antrenate il pot simti sau chiar vedea.
Acest centru al energiilor interne al corpului uman, se numeste Punctul de Asamblare al omului.
Aceasta denumire o capata in urma investigatiilor prin care s-a tras concluzia ca noi suntem asamblati in pantece de la cordonul ombilical, care ne leaga de placenta mamei.
Sursa de energie care alimenteaza ajunge la fatul aflat in dezvoltare prin orificiul ombilical.
In monentul nasterii, Punctul de Asamblare este pozitionat in orificiul ombilical, dar, cu prima respiratie,  cu primele guri de aer, acest punct de asamblare,  urca in zona pieptului , sub  glanda Timus.
In cazul persoanelor care ne bucura de o buna sanatate fizica si mintala, locatia Punctului de Asamblare se afla exact sub glanda timus, usor spre partea dreapta a pieptului, iar  in cazul persoanelor cu probleme de sanatate fizica si mintala, Punctul de Asamblare se deplaseaza intr-o alta locatie, coboara si se deplaseaza spre dreapta sau stanga.
Punctul de Asamblare poate fi vazut ca Polul Nord si Polul Sud ai campului magnetic al Pamantului. Pe masura ce ne apropiem de clipa mortii, Punctul nostru de Asamblare se muta incet, sau brusc, in jos, spre ombilic (punctul zero) .
Viteza de coborare al punctului de asamblare depinde de cauza decesului. Daca moartea este cauzata de varsta inaintata sau de o boala terminala, miscarea in jos poate dura ani de zile, iar daca moartea noastra este rezultatul unui accident mortal sau al unei rani cauzate de o impuscatura, coborarea va fi rapida. Pe masura ce Punctul de Asamblare traverseaza linia ombilicului, campul nostru cuantic de energie se colapseaza si se retrage din corp, prin orificiul ombilical, iar moartea survine imediat.
In perioada dintre nastere si moarte, se petrec multe evenimente si experiente.
Locatia Punctului de Asamblare si punctul sau de intrare au atat implicatii importante pentru calitatea vietii si pentru bunastarea noastra, cat si un efect profund asupra sanatatii noastre mentale si fizice, intelegerea si implementarea informatiilor despre Punctul de Asamblare pot aduce o contributie insemnata nu numai in propriile noastre vieti, ci si in vietile acelora cu care interactionam.
Punctul de Asamblare nu reprezinta o creatie recenta sau un produs al fenomenului New Age. Are unele radacini interesante si obscure, care isi trag sevele de acum cateva secole.
Cunoasterea si invataturile despre Punctul de Asamblare au reprezentat un secret bine pazit, tainuit de catre samani americani.
Punctul de Asamblare cazut sau deplasat poate fi corectat si dus in locatia lui originala prin bioenergie, si prin forta mintii.
Pe de alta parte, daca Punctul de Asamblare se deplaseaza spre partea dreapta a pieptului, in sus, persoana va fi anxioasa si nelinistia, si va avea un somn tulburat, in acest caz, ficatul si suprarenalele vor fi hiperactive.
Punctul de asamblare reprezinta un important factor in echilibrul energetic in sanatatea oamenilor, este ceva real si vital, dar foarte putin tratat si analizat.
Punctul de asamblare reprezinta epicentrul campului energetic uman (camp magnetic pozitionat in jurul corpului) si este un element foarte real in experientele noastre psihice si fizice. Pastrand cuvenita proportie putem spune ca energia corpului nostru arata si circula in acelasi fel ca cea a campului magnetic al Pamantului, "punctul de asamblare" reprezentand polul magnetic al energiei noastre.
Bioterapeutul repozitioneaza intregul camp energetic prin punctele de intrare, spate si fata, echilibreaza corpul intr-o maniera mult mai importanta decat cea a echilibrarii chakrelor.
Asa cum s-a specificat in  acest material, daca punctul de asamblare este deplasat din pozitia ideala situata in centrul pieptulu (zona glandei timus), pot aparea diverse boli direct legate de noua pozitie a acestuia.
Tehnica de reajustare a  "punctului de asamblare" vine de la samanii indieni din Podisul Mexican si a fost transformata in terapie moderna de cercetatorii britanici.
Un bioterapeut poate localiza, deplasa punctul de asamblare, spre centrul pieptului, folosind bioenergia. Prin reasezarea "punctului de asamblare" se pot rezolva integral afectiuni ca depresia, atacurile de panica, ameteli, stari de oboseala accentuata si poate fi un punct de plecare esential in vindecarea afectiunilor hepatice, digesive, de imunitate si recapatarea "poftei de viata"
Tehnica manuala de mutare a punctului de asamblare cat si tehnica terapeutica pentru deblocarea  punctelor Tsubo aduc echilibru in organismul uman si contribuie la regenerarea organismului prin surse proprii.

MODUL  III    - Reflexoterapie  si presopuntura
Reflexoterapia  faciala, are rezultate spectaculoase in rezolvarea  multor probleme de sanatate cum ar fi :
-    probleme ale spatelui, ale articulatiilos i muschilor
-    probleme genitale, tulburari hormonale
-     probleme dermatologice
-    tulburari digestive de asimilare si eliminare
-    tulburari ale sistemului nervos
-     tulburari ale aparatului respirator,  circulator si limfatic
-    altele: vedere slaba, scaderea auzului, alergii.
Activarea punctelor reflexogene faciale se efectueaza cu  un dispozitiv  de forma rotunjit un  la capat ( ф 8,  lungime 0,10 m, material cuart roz). Activarea puntelor se fac transversal peste
fascia musculara cu presiune 4 secunde si pauza intere proceduri 3 minute.
- Masaj de Relaxare cu utilizarea de uleiuri si creme speciale
Masajul de relaxare consta in activarea unor puncte specifice de a relaxa si  de a echilibra corpul prin anumite manevre specifice de masaj cum ar fi: mangaiere (efleuraj), frictiune,  framatare  vibratie executate in lungul  fibrelor muscular si transversal.
Aceasta forma de masaj relaxeaza  foarte bine persoanele stresate si da un plus de energie corpului.
La executarea masajului se utilizeaza creme si uleiuri speciale pentru relaxare.


-  Presopunctura
Activarea punctelor de presopunctura  pentru ameliorarea diferitelor probleme de sanatate:
-probleme ale coloanei vertebrale
-probleme ale membrelor inferioare
-probleme ale membrelor superioare si umerilor,
-probleme ale gatului si capului.
Presopuntura se aplica in cazul depistarii unor blocaje energetice sau in cazul unor probleme acute.
Timpul de presiune exercitat asupra punctului de activare este de 5 secunde.
Dupa un numar de 4 activari simultan partea stanga si deapta se efectueaza o pauza de 2 minute pentru ca organismul sa receptioneze mesajul din zona respectiva.
Se activeaza un numar de cel mult 20 puncte corespondente anumitor afectiuni si nu mai mult de 3 afectiuni.Urmatoarea sedinta de tratament se va efectua peste 4 zile, pentru ca in acest timp corpul sa-si rezolve problemele din zonele activate.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Criza psiho-spirituala de transformare a constiientei


Criza psiho-spirituala de transformare a constiientei
Daca  v-ati pus deseori intrebarea”Ce se petrece cu mine în ultimul timp? În ultimele luni, în ultimii ani? Ce se petrece cu viața mea? Ce este această tulburare stranie pe care o simt în interior, din ce în ce mai puternică, din ce în ce mai ciudată, ce este această tremurare a inimii mele, această sensibilitate extremă, ca și cum tot ceea ce se petrece împrejurul meu ar trece prin mine însumi?
Ce este această frică lăuntrică ale cărei valuri le simt, ce este vântul acesta interior care-mi spulberă mintea, care mă împiedică să mă concentrez la ceea ce fac, ce sunt aceste cutremure interioare provocând crăpături adânci în ființa mea?
De ce ?  De ce…? De ce…?
Priviți pentru o clipă în interiorul vostru, simțiți o clipă spațiul lăuntric și dacă acolo este o emoție nedefinită, o căldură, o strângere de inimă, o zvâcnire înlăcrimată, atunci să știți că nu, nu sunteți pe cale să vă pierdeți mințile, nu aveți nevoie nici de un psihiatru, psiholog și nici de medicamente, nu aveți nevoie de nimic, decât de încredere în voi înșivă, în ceea ce se petrece acolo. Suntem mulți aceia care am trecut și trecem prin aceste stări neobișnuite de conștiință. Căci despre asta este vorba, despre o enormă transformare a Conștiinței care, din perspectiva minții, pare o ”criză”.
Da, este o criză, de transformare profundă a ceea ce suntem, este o criză spirituală.
Devenim ceea ce suntem cu adevărat. Descoperim încetul cu încetul, uneori într-un mod dureros, adevăratele noastre dimensiuni și adevărata noastră natură. Trupul nostru, energia noastră, emoțiile noastre și mai ales mintea noastră sunt bulversate, căci ordinea pe care o cunoșteau dintotdeauna se destramă, structurile interioare pe care le-am întărit folosindu-le timp de mii de vieți, sunt acum în pragul disoluției. Iar această disoluție este un proces dificil, uneori înfricoșător – căci tot ceea ce nu cunoaștem reprezintă obiectul unei temeri. Dar disoluției interioare nu îi urmează haosul. Destructurării lăuntrice nu îi urmează nici moartea, nici nebunia, ci o nouă ordine pe care mintea nu o poate nici imagina, nici prevedea. Noile dimensiuni ale Ființei se nasc din această disoluție aparentă. Nu ceea ce suntem cu adevărat dispare, ci doar ceea ce am crezut că suntem. Identificările noastre, mecanismele noastre, personajele interioare pe care le-am jucat de atâtea ori, vocile, aspectele noastre pe care le-am trăit de-a lungul lungii noastre istorii, toate acestea se dau la o parte pentru a face loc Ființei care suntem cu adevărat.
Este un proces de Conștiință Extinsa.
Lucrăm cu stările de Conștiință extinsă, împărtășim cu voi trăirile noastre și Călătoriile noastre, expansionând mereu mai mult Cunoașterea de Sine și Trăirea de Sine. Tot mai mulți dintre voi trăiesc în mod direct stări de Conștiință extinsă în mod spontan. Tot mai mulți dintre voi își îndreaptă atenția spre interior, acolo unde se petrec toate acestea. Este momentul în care, voi nu sunteți singuri în această călătorie sacră. Sunt mulți  cei care trec prin toate aceste stari si pot deveni conștienți de procesele interioare.
Stările descrise mai sus,  în aceste vremuri, sunt semnele Marii Transformări care are loc la scara întregii Conștiințe. Este ceea ce ați citit de multe ori, este ceea ce v-ați dorit de multe ori, este ceea ce ați așteptat vreme de milenii, ceea ce ați căutat de-a lungul a multe vieți ale voastre și care iată, acum se petrece. Este procesul Trezirii interioare despre care vorbeau marii Maeștri, este sfîrșitul unui timp și începutul unui altui timp. Trăim împreună timpuri sacre, în care se naște o nouă Umanitate. Noi suntem actorii acestui proces extraordinar, iar dificultatea fizică, energetică, emoțională și mentală a acestui proces este echilibrată de privilegiul de a lua parte în mod direct la el. Nu suntem victimele acestor transformări ale Conștiinței universale, căci noi suntem această Conștiință. Nu suntem bieți muritori unei Divinități capricioase, ci suntem Divinitatea însă și care se trezește într-un trup uman, într-o nouă dimensiune a Conștiinței care nu a mai fost experimentată niciodată în întreaga Creație.
 Cum recunoaștem simptomele unei ”crize” de transformare psiho-spirituală?
1.  Manifestari la nivel fizic.
Stări de oboseală profundă, moliciune a corpului, aritmii ale respirației, aritmii cardiace, lipsa de forță în brațe, palme și picioare. Dureri lombare ce par să vină din interiorul corpului, senzații de arsură, temperatură ridicată ale unor zone ale corpului sau în ansamblu. Durere și arsură la nivelul osului sacral. Dureri în zona cefei, a umerilor, a coloanei vertebrale. Dureri ale mușchilor spatelui, cârcei, blocaje la nivelul fibrei musculare. Senzații de căldură/arsură la nivelul creștetului capului și al tălpilor, la nivel pelvian, la nivelul centrului pieptului. Tulburări temporare ale văzului și ale auzului. Uscăciune a pielii, senzații de arsură, descuamare a pielii la nivelul feței, urechilor, mâncărime a pielii oriunde pe corp. Dureri ”ciudate” de cap. Aceste semne nu apar toate în același timp și nici nu este obligatoriu să experimentăm toate aceste senzații la nivel fizic. Ele sunt semnele unor profunde transformări interioare la nivel celular și al ADN-ului. Sunt trecătoare.
Atitudinea potrivită față de aceste simptome fizice este aceea de observare, acceptare și însoțire blândă a acestora. Ne îmbrățișăm durerea având conștiința că sunt semnele transformării interioare, ale încorporării unor noi niveluri de Conștiință și energie.
În limbaj mistic este vorba despre nașterea Divinității Interioare, despre încolțirea Seminței Cristice.
2. Manifestari la nivel energetic.
Senzații ”bizare” în corp, ca și cum ar exista acolo, în interiorul corpului, distorsionări ale curgerii energiei. Furicături, senzații de cald/rece, senzații de ”electricitate”, sensibilitate extremă a simțului pipăitului, senzația de ”spațiu interior”. Apare posibilitatea de a simți cu acuitate orice loc din interiorul corpului și o extremă sensibilitate la mediu. Stările interioare pot fi în rezonanță rapidă cu stările oamenilor din preajmă. Ființa se deschide din punct de vedere energetic. Unii dintre voi pot vedea fenomene energetice, campuri de lumină, aure. Sensibilitate extremă ale tuturor simțurilor, vedere, auz, miros, pipăit, gust, sau dimpotrivă, diminuări ale acestora. Atingerile devin de o extremă sensibilitate.
Atitudinea potrivită este cea de observare și explorare liniștită acestor fenomene.
Manifestari la nivel emoțional.
Emoțiile capătă proporții și intensități uneori extreme, oricare ar fi ele, de la tristețe la mânie, de la disperare și descurajare la entuziasmul cel mai viu și bucurie explozivă. Spațiul emoțional interior capătă profunzime și volum și se manifestă uneori fără să poată fi oprit și fără motive aparente. Tristețea poate merge uneori până la dimensiuni depresive. Înainte de a recurge la mijloace de suprimare ale acestor stări, amintiți-vă de faptul că ȘTIȚI ce se petrece. Intrați în stările emoționale cu curaj, devenind observatorii lor, în acceptare și observare și îmbrățișare a stării. Nivelul emoțional și cel energetic lucrează împreună cu cel fizic.
Este posibil ca semnele fizice, energetice și emoționale să apară împreună. Nu ”ținem” de aceste stări, nu le judecăm ca fiind bune sau rele, doar suntem conștienți de ele. Energiile trecutului pleacă. Uneori apar amintiri foarte intense ale unor împrejurări din această viață și din alte vieți, asocieri de imagini și persoane, sentimente puternice care au aparența unor descărăcări fulgerătoare. Ceva din Ființa noastră pleacă pentru a se întoarce la noi după o transformare profundă.
Uneori aceste emoții vor ieși sub forma plânsului – aparent fără motiv. Le lăsăm să iasă. Plânsul este o descărcare benefică. Pot apărea sentimente de însigurare, de părăsire, de abandon, de separare fară de sine și de ceilalți, de familie și de prieteni. Poate apărea intoleranța la anumite medii, la aglomerație, intoleranța la discuții nesfârșite, refuzul de a perpetua anumite obiceiuri și relații, nevoia de a fi singur și nevoia de interiorizare, de a coborâ înăuntru.De multe ori apare refuzul de a rămâne în sistem, nevoia puternică de a părăsi o conjunctură care acum devine apăsătoare, de a părăsi un job, un loc, un mediu care nu se mai potrivește cu realitatea noastră interioară.
Facem lucruile pe care le simțim necesare fără să ținem seama de părerile celorlalți. Dacă nu ne ascultăm vocile interioare apare suferința.
Pot apărea stări de anxietate până la frică existențială, sentimentul că lumea se sfârșește. Sentimentul de gol interior. Nu încercăm să înlăturăm aceste sentimente. Observați-le, îmbrățișați-le! Se vor dizolva. Când pare insuportabil, respirăm adânc pentru a ne centra și a ne regăsi echilibrul. Suntem ca un vas care încape în el o furtună, dar nu suntem însăși furtuna, odată ce o putem observa.
Poate apărea un ”dor” de nerostit, un sentiment de plecare, de părăsire, de inutilitate, un dor cosmic ce poate îmbrăca tendințe suicidare. Observați-le. Ne amintim că nu sunt decât semne ale unei profunde transformări interioare. Cu adevărat, un mare capitol din istoria noastră personală se termină în aceste timpuri. Dar numai pentru a face loc unui nou început. Ceea ce am crezut că suntem, se dizolvă pentru a face loc Ființei complete care suntem. Toată istoria vieților noastre a pregătit acest moment astral al Transformării. Ceva ”moare” în noi, identitățile noastre nenumărate, iluzia, dar în realitate este o transformare. Ceea ce suntem cu adevărat nu poate muri. Doar se transformă.
Manifestari la nivel mental
Accese de gândire compulsivă, repetitivă. Gândirea, rațiunea, pare a se comporta precum un computer defect, în buclă. Apar structuri mentale și serii de structuri care se repetă aparent la nesfârșit, însoțite de teamă, de griji . Apar gânduri care nu par gânduri străine, dar care nu sunt ale noastre. Și așa și este, căci procesul de transformare ne face să comunicăm cu ceilalți pe niveluri pe care nu le-am experimentat până acum. Sunt niveluri colective ale Conștiinței care conțin tipare colective de gândire. Suntem însă conștienți de natura acestor tipare și a acestor interferențe mentale. Gâdurile sunt forme de energie modulată după un anumit tipar și cu cât mai mulți oameni au modulat energia în același fel, cu atât tiparul este mai puternic. La fel cum putem simți emoțiile celorlalți, la fel putem interfera cu tiparele lor de gândire. Nu confundăm propriile noastre gânduri cu aceste tipare care, uneori ni se vor părea nocive. Pur și simplu ne retragem în spațiul liniștit și sacru al inimii noastre prin câteva respirații profunde și ne decuplăm de la respectivul nivel energetic al gândirii, fără să-l negăm și fără să încercăm să luptăm împotriva lui. Îl integrăm și îl lăsăm să se dizolve. Deasemeni pot apărea structuri de gândire care ne-au aparținut cândva, în această viață sau în altele. Procedura este aceeași. Le observăm, le integrăm, le ”respirăm” în interior și le lăsăm să se dizolve.
Mecanismele de gândire sunt acelea care provoacă stările de frică. Antidotul fricii – ne reamintim mereu acest lucru – este iubirea. Noi nu suntem una cu gândurile noastre, de aceea le putem aborda așa cum dorim. Deci, le primim, le observăm, le integrăm, le permitem să se dizolve în acel spațiu sacru al inimii noastre.
Datorită tulburărilor la toate nivelurile, pot apărea stări de ”a fi pierdut”, de dezorientare, sentimente stranii de rătăcire, de pierdere, de amețeală, sentimentul de a nu înțelege ceea ce se petrece. Mintea  liniară, secvențială  nu poate administra stările foarte complexe ale Conștiinței noastre, care este multidimensională. De aceea poate apărea sentimentul de neputință, de neajutorare.
Mintea noastră urmează să se integreze noilor dimensiuni ale Conștiinței noastre și să-și transforme natura. Fenomenele minții nu trebuie să ne sperie. Învățăm să abordăm realitatea în moduri mult mai complexe și mai complete. Mintea accepta doar ceea ce a invatat si cunoaste.
1.      Manifestari la nivelul vieții personale
Bulversări puternice ale vieții personale pot apărea, sentimentul că totul se prăbușește împrejurul nostru: serviciul, relațiile cu ceilalți, viața de familie, prietenii. Pare că o lume se pregătește să dispară pentru a fac loc unui nou context. Acest lucru este adevărat. Vechea noastră viață se dizolvă pentru că noi înșine ne dizolvăm pentru a trece într-o nouă viață. Aceasta nu este o metaforă ci un adevăr foarte dur uneori. Mulți dintre noi ne vom schimba serviciul, familia, prietenii, orașul sau țara în care locuim. Cum s-ar spune, eliberăm vechea noastră personalitate și viață, pentru a păși într-o nouă dimensiune. Uneori vom simți noi înșine nevoia să schimbăm toate acestea, vom simți că nu ne mai potrivim cu cei pe care îi cunoșteam atât de bine, cu serviciul nostru, cu cei pe care-i iubim, și vom dori să plecăm cumva. Alteori vom descoperi îngroziți că serviciul ne este ”luat”, că familia se destramă, că, printr-o stranie magie cosmică, întreaga noastră realitate se reconfigurează, aparent împotriva voinței noastre, alimentându-ne frica existențială. Toate acestea fac parte din marea Transformare. Exteriorul urmează transformările interioare. Știind acest lucru, nu ne vom teme, ci vom întâmpina transformările observând din locul sacru și liniștit al inimii noastre. Nu vom rămâne fără serviciu, și nici singuri, doar că ne vom găsi adevărata noastră cale. Nu am venit în această viață ca să murim de foame și ca să suferim, ci ca să descoperim adevărata noastră menire de ființe Divine. Tranziția poate fi dureroasă, dar cu cât ne agățăm mai puțin de structurile vechi, cu atât mai ușoară va fi trecerea. Cuvântul cheie este Acceptare. Și Încredere în Ființa noastră profundă care orchestrează toate aceste transformări.
Mulți dintre prietenii noștri nu vor accepta aceste transformări, vor crede că înnebunim, că avem nevoie de ajutor, ne vor da sfaturi și ne vor certa pentru deciziile noastre, cerându-ne să ”revenim cu picioarele pe pământ”. Dar Transformarea interioară este o chestiune personală, pe care nu o putem traversa decât singuri, până în momentul în care îi vom găsi pe cei asemenea nouă, care trec prin aceleași transformări.
Uneori se manifestă un fel de apatie, de indiferență în orice fel de relație exterioară, un fel de lipsă a interesului, inclusiv pentru oameni pe care îi iubim, pentru obiceiuri vechi, pentru tot felul de lucruri despre care credeam că ne reprezintă. Acum putem descoperi că suntem mai mult decât ceea ce credeam că suntem. Învățăm încetul cu încetul să nu mai ascultăm vocile exterioare, ale nimănui, ci să fim atenți la vocea interioara care se naște in noi, să avem încredere în aceasta.
6. Trăirile interioare
Zbuciumul, neliniștea și nesiguranța din timpul zilei pot fi dublate de stări stranii petrecute în timpul nopții, ca și cum am fi cu picioarele în două lumi, aici și acolo, acum și oricând, percepând un timp liniar și în același timp o altă dimensiune temporală. Visele noastre pot deveni ciudate, agitate, pot conține elemente arhetipale, intensitatea acestor vise este mai mare ca niciodată, trăim sentimente amestecate. Cunoaștem cumva toate acestea, dar nu le înțelegem și minții noastre i se par absurde și de neînțeles. Secvențe de bătălii, urmăriri care se petrec în lumi ciudate, personaje care ne par cunoscute vin și pleacă în aceste vise. Putem trăi în vise secvențe puternice de moarte și renaștere. Sunt vindecătoare și transformatoare. Nu sunt decât descărcări ale unor conținuturi ale Conștiinței, care trec prin noi. Sunt părți din noi înșine care se mor pentru a deveni altceva. Somnul poate deveni neregulat, agitat, ne putem trezi obosiți și cu dureri în corp. Uneori nu vom putea dormi, uneori ne vom trezi la ore ciudate în crucea dimineții, înainte de răsăritul soarelui fără să mai putem adormi. Vom trăi toate acesta știind că sunt normale. Că nu sunt decât semne ale procesului prin care trecem.
Încetul cu încetul, bulversarea inițială se liniștește pe măsură ce recunoaștem procesul de transformare. Căpătăm încredere în noi înșine, simțurile noastre dilatate devin noile noastre mijloace perceptive, începem să căutăm soluțiile în interiorul nostru, să ne ascultăm, descoperim răspunsurile la întrebările noastre în noi înșine. Descoperim că pur și simplu știm. Este un nou nivel de comunicare cu noi înșine. Visele noastre capătă dimensiuni și profunzimi noi. Căpătăm coerență interioară, fluiditate și reușim din ce în ce mai des să stăm într-un spațiu interior liniștit. Capacitatea de observare și înțelegere a ceea ce se petrece crește. Cunoașterea nu mai apare ca rezultat al unor procese deductive, logice, secvențiale, ci survine brusc, complet, total, din interior.
Transformarea și Stările de Conștiință Extinsă
Nu există încă o știință care să se ocupe cu transformările spirituale, dar psihologia transpersonală cunoaște deja de mult timp (Stanislav Grof ) aceste crize transformatoare, iar diferitele tradiții spirituale, Creștinismul, Budismul etc cunosc deasemeni aceste transformări ale căror cronici pot fi găsite în biografiile sfinților și ale meștrilor. Aceste transformări interioare au fost, până acum, individuale. Dar în timpurile noastre se petrece o Transformare a Conștiinței în ansamblul său. Umanitatea însăși trece prin această transformare.
Trecem prin stări de Conștiință modificată. Toate semnele pe care le-am descris mai sus și care pot interveni în viața noastră de fiecare zi, sunt semne ale expansiunii Conștiinței. Experimentarea stărilor de conștiință extinsă poate fi de un ajutor imens în abordarea acestor procese de Transformare interioară. Dacă în viața de zi cu zi acest proces este unul lent și uneori chinuitor, în experiențele de conștiință extinsă totul se accelerează, înțelegerile care survin sunt mult mai rapide, iar integrarea ulterioară a acestor înțelesuri se face mult mai ușor. Tabloul Conștiinței în ansamblul său, a ceea ce suntem și ceea ce am fost, al transmutărilor lăuntrice, devine mult mai coerent. Etapele transformării devin mai clare, încrederea în această transformare se solidifică, încrederea în Sine și capacitatea Conștiinței noastre de a administra această transformare crește. Pe scurt, în stările de Conștiință extinsă procesul se accelerează și se clarifică. Eliberarea vechilor structuri cu care ne-am identificat, formale, energetice, emoționale și mentale devine mai rapidă și mai ușoară. Tensiunile inerente procesului vor fi mai puțin eliberate în viața de zi cu zi. Sperăm ca aceste informații să vă foloseasca în Marea Transformare prin care trecem cu toții. Suntem pe același drum, împreună